Taşınmayı kaldıramamak

hamiltonfedaisi

Decapat
Selamlar, biraz içimi dökeceğim ve deneyimli olanların da yardımına ihtiyacım var. Hayatımın 17 yılını İstanbul'da geçirdim. Oranın sokakları, tarihi, kalabalığı ve havası derken oradan biri oldum aslında. Karakterim, davranışlarım yani kısacası bütün hayatım İstanbul sayesinde şekillenmişti. Kısa bir süre sonra geçim sıkıntıları nedeniyle memleketimize taşınacağız. Memleketime de hayatımda 2-3 kez gittiğimden dolayı ne akrabaları tanırım ne de oranın havasını, ortamını tanırım. Doğup büyüdüğüm sokakları, arkadaşlarımı, abimi, ablamı (evliler) geride bırakacak olmak bana çok koyuyor. 12. sınıf öğrencisiyim ve YKS serüvenimin tam ortasında böyle bir durumun yaşanması da oldukça canımı sıkıyor. Okul hocalarım, arkadaşlarım ve diğerleri bunları geride bırakmak ve tamamen yeni bir ortama adapte olmak gerçekten iğrenç geliyor bana. Herkes "Zaten üniversiteyi başka bir şehirde kazanırsan oraya gideceksin" diyor ama bence bu iki şey tamamen farklı. Bilmiyorum, bu durumu yaşayanlar, doğup büyüdüğü şehri, arkadaşlarını geride bırakanlar varsa deneyimlerini ve işin psikolojik tarafını nasıl atlattıklarını anlatabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değişiklik iyidir. Alışmak insana verilen en büyük ceza olduğu gibi büyük bir lütufdur aynı zamanda. Taşradan İstanbul'a göç edenin alıştığı gibi, sen de alışırsın. Üstelik sınav senendesin, zaten dersten önemli, daha fazla zaman ayıracağın bir işin yok ve ailenin de dediği gibi birkaç ay sonra farklı şehire gideceksin. Tek sıkıntın arada bir döndüğün aile evinin İstanbul'da olmaması. Onu da İstanbul'da bir üniversite okuyarak çözebilirsin, hem böylece yılda birkaç defa memlekete dönmek, seni hem şehrin hem de üniversite ortamının kalabalıklığından uzaklaştırır, belki sevebilirsin. 200bin nüfuslu küçük bir şehirden İstanbul'a üniversiteye gelmiş ve memleketine çok da bayılmayan biri olarak şuanki durum bana daha iyi geliyor. Burada hayat ve özellikle kafam daha yoğun, yılda 3-4 kere memlekete döndüğümde ise kafam daha rahat oluyor. Ben İstanbul'u yere göğe sığdıramayanlardan değilim, benim nezdimde güzel olduğu kadar yorucu da bir şehir, dediğim gibi büyüdüğüm yerin de bunda etkisi var. Eğer sen bu şehre çok bağlıysan, zaten gelmenin bir yolunu bulur hasret giderirsin. Abin, ablan da buradaymış fazla dert etme. Öncelikli tavsiyem bölüm uğruna da olsa küçük şehirde üniversite yazma, doğma büyüme İstanbul'lu olan biri bu konuda çok zorlanır. Mümkünse İstanbul veya İzmir'e git. Şu zamanlar da istediğin şehirde istediğin bölüme gidebilmek için çokça ders çalış. Başarılar.

1996'nın sonunda İstanbul'a askerlik bitiminde geldim.
2023'ün sonunda bir arkadaşımın gazı ile Antalya'da bir orman içindeki yerleşime gittim.

15 ay kadar ormanda içinde kaldım. O dönem 3 aydır ciğerlerimde iyileşmeyen sorun var idi. İlaçsız iyileştim. Ama merkeze inmek - alışveriş yapmak - sahile gitmek için başkasına muhtaç idim. Ve bir sürede yalnız kaldım. İnternet var ama ister istemez arada sırf mahallede gidip manav - bakkal ile sohbete alışkındım. Oldukça zor geldi. Başka sorunlar da oldu ama en önemlisi bağımlı olmak konusu. Sürekli yerleşik komşular var ama her şey farklı ve uyum imkanı da yok idi.

Bu Mart'da İstanbul'a bir valiz alarak kaçtım. Tüm ev eşyamı - giysilerimi de bırakarak geldim. Sıfırdan bir hayata başladım.

Ben sosyal biri değilim ama o kadar da asosyal değilim.
Arkadaşım sohbeti hoş, çok iyi biri ama ikimiz tamamen farklı kişilikteyiz ve ikimizin de uzun süre birinin aynı odada kalmasına sabrı yok. Yani artık birbirimizi rahatsız eder olduk. Veya ben rahatsız oldum.

Yaşın genç.
Odaklanman gereken çevre değil. Özellikle üniversite hayatında birçok şeyi sıfırlayacaksın.
Herkes farklı şehirden ve herkesin alışkanlığı - ses tonu bile farklı olacak. Zaman içinde birçok şeye alışıyorsun.

Üniversite muhabbeti - dersler iyidir.

Hele ki sınıfın %90'ı sıfır aldığında ortalık bayram havası olur. Mirak etme. Güzeldir.

Derslere odaklan.

Başarılar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı