TC kimlik bilgilerimi bulan kişi ne yapabilir?

Tırsacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Artık öyle bir çağda yaşıyoruz ki
. Cep telefonu numaramız
. Şahsi bilgilerimiz
. TC kimlik numaramız
. Resmi adresimiz

Falan fıstık zaten her yerde dolaşıyor. Neden? Çünkü resmi kurum olsun olmasın illa bu bilgileri istiyor. O kurum buna satıyor bu kurum oraya atıyor falan derken bir bakmışsın ifşa olmuşsun. Ama korkmayın resmi işlemlerde ıslak imza, kişinin kendi sesiyle onay ya da rıza vermesi gerekiyor. Yani demem o ki, tehdit gelebilir ama yersiz tehdit. Sizin adınıza sizin resmi rızanız olmadan tabiri caizse sokağınızdan kuş geçmez.

Polis ihbarı falan yapılsa sorun olur mu?
Olmaz. Bir uğrar, bir şey olmadığını görünce giderler. Genellikle bomba ihbarı üzerinden getiriyorlar polisleri ama sizin arkadaşınız bunu yapamaz muhtemelen. Bu tarz işlemler ücretli ve arkadaşınızın buna ciddi bir miktar(yaşına göre) ödediğini düşünmüyorum.

Olmaz. Bir uğrar, bir şey olmadığını görünce giderler. Genellikle bomba ihbarı üzerinden getiriyorlar polisleri ama sizin arkadaşınız bunu yapamaz muhtemelen. Bu tarz işlemler ücretli ve arkadaşınızın buna ciddi bir miktar(yaşına göre) ödediğini düşünmüyorum.
Bedavaya aldım demişti ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Muhtemelen doğru söylüyordur, Discord'daki ücretsiz panellerden bir tanesidir. Çok da endişelenmenize gerek yok.

Yok, bazı hizmetler hepsinde paralı ama sorgunun ücretsiz olduğu bir sürü yer var.

Yorumu düzenledim, bilgilendirme için teşekkür ederim. :)

T.C. ile bir şey yapılmıyorsa insanlar neden satın alsın ki çok saçma.

Tehdit etmek için?

TC ile bir şey yapılmıyorsa insanlar neden satın alsın ki çok saçma.
Önemli olan bilgin T.C. değil zaten, adres ve telefon numarası gibi bilgiler de var. İstediğin herhangi bir kişinin telefon numarasını isim soyisimden bulabiliyorsun. T.C. NO'da başka işlemler için ekstradan işlerine yarıyor, e-okuluna girmek gibi.

Ek olarak parayla doktor, avukat panelleri bile satın alabiliyorsun.

Bir arkadaşım soy adımı sordu bende verdim. Bir anda T.C.'mi annemin babamın kardeşimin adını soyadını ve T.C.'lerini attı. Nasıl yaptın falan dedim CC kanka panel falan diyor. Ne yapmam lazım?

Sadece T.C. ile kimse bir şey yapamaz. Senin benim onun T.C.'si mahalle bakkalında bile var artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı