TC kimlik bilgilerimi bulan kişi ne yapabilir?

Bir arkadaşım soy adımı sordu bende verdim. Bir anda T.C.'mi annemin babamın kardeşimin adını soyadını ve T.C.'lerini attı. Nasıl yaptın falan dedim CC kanka panel falan diyor. Ne yapmam lazım?

Mernis panelleri oluyor büyük ihtimal paneli birisinden parayla aldı ya da bedavaya. Merak etmeyin onun tcside o panelde mevcut.

Dostum 14 yaşındaki çocuğu dava mı etsinler, kendince şaka yapıyor. Gidip kendi anne babasına söylerse onlarda o çocuğunkiyle konuşur kulağını çeker en fazla. Sizin yaş grubu olduğundan korkup ciddi bir şey var sanıyorsunuz ama gerek yok korkmaya.

Ben bu yaş grubunda değilim ama böyle bir konuda empati yapınca aslında bilgilerin yanlışlıkla daha yanlış kişlerin eline geçebilmesi düşüncesi korkunç geliyor. Dava açma konusunun abartı olduğunun bende farkındayım ama bu affedilir bir şey değil.

İletişimini kesme vaktin gelmiş o zaman, bir şey olmaz korkmayın şu salaklardan artık. Dilimizde tüy bitti velet adı üstünde.
Hocam bunlar Mernis'ten birinin TC'sini bulduklarında kendilerini hacker sanıyorlar. Bir de IP bulan varyantları var. Sadece bu tür bilgilerle bir şey yapılamayacağını bilmeyenler de korkup konu açıyor. Hiç gerek yok böyle şeylere. Bunlardan biri seninle iletişim kurup TC ve IP'ni biliyorum dese "Onu ben de biliyorum. Çok ortak yönümüz var tanışmalıyız." demek lazım.

Bir arkadaşım soy adımı sordu bende verdim. Bir anda T.C.'mi annemin babamın kardeşimin adını soyadını ve T.C.'lerini attı. Nasıl yaptın falan dedim CC kanka panel falan diyor. Ne yapmam lazım?

Suç işlemediğin sürece bu bilgilerle hiçbir şey yapamaz. 3 yıl önce benim başıma da geldi. Ve engelleyip geçtim. Sonuç: Hiçbir şey yapamadı

T.C. ile bir şey yapılmaz Maxe-Okul'a girebilir ondanda notlarınıza bakıp çıkabilir T.C. nodan ben kimseyi görmedim bir şey olduğunu.

Eki Görüntüle 1672916
Size inanıyorum.

Haklısınız hocam bilgisizlikten dolayı yaşanıyor, tanışma olayı iyiydi. :D

Bence aradaki 1 yıl insana çok şey ögretebilir.

T.C. İle bir şey yapılmaz maxe-okul'a girebilir ondanda notlarınıza bakıp çıkabilir T.C. Nodan ben kimseyi görmedim bir şey olduğunu.

Zaten bakınca pek bir şey yok ama bilgilerin çalınma ihtimali var o sıkıntı biraz.

Yaşı küçük olduğundan dolayı korkmuş hocam, 14 yaşında dostumuz.

Bende 15 hocam 14 yaşımda böyle kötü olaylar bende yaşadım evime polis geldi 3 ay boyunca ailem rahatsız edildi yaptığım tek şey engelleyip ilişkiyi kesmek sonuç olarak son 6 7 aydır rahatım herkesede bunu tavsiye ederim ilk yapacağınız şey olayı ailenize anlatmak olacaktır benimkiler çok anlayışlı karşıladı nazik bir dille anlattığım için neyse hocam dediğim gibi bunlar böyle türemeye devam edecek 2023 sonu olaylar geçer diye düşünüyorum sıkılıp bırakıcaklar yeni oyuncaklar falan :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı