Atar yapmıyorum. Bilmediğiniz bir konu için burada üyelere soru soruyorsunuz. Herkes cevabını veriyor. Bu kadar basit. Dediklerim duymak istemediğiniz şeyler olabilir. Ama yapacak bir şey yok

sizin mantığınız madem sağlam buraya konu açmadan önce mantığınızın sesini dinlerseniz boş yere forum kirliliği yaratmamış olursunuz. İyi akşamlar küçük dostum.
Sadece T.C. kimlik numarası ile dolandırıcıların maskarası olan, evine icra gelen tanıdığım var. Sadece kimlik numaranız ile belirli programlar / aracılar yardımıyla annenizin annesinin kızlık soyadına kadar bulunuyor. Eskiden bu bilgilerle şirket o kadar kolay açılıyordu ki, inanamazdınız
Ha diyeceksiniz ki senin başına bir şey geldi mi? Evet geldi. Birkaç sene önce Sahibinden'e bir sıvı soğutma koymuştum. Get ile satış yapmak istemiyordum. O dönem de birisi bana telefon numaramdan ulaşıp ürünü almak istediğini fakat get ile göndermediğimden dolayı ev adresimi ve T.C. kimlik numaramı istedi. Bu işler güven meselesi, IBAN'ımla birlikte ev adresimi vs verdim. Aradan birkaç gün geçti, hesabıma 400 TL civarı para girişi oldu. Arkadaş parayı gönderdiğini söyledi, isim soy isim verdi kontrol etmem için. Kontrol ettim, gönderen şahıs benimle iletişime geçen şahıstı. Bir tane şube adresi verdi bana ve ben soğutucuyu gönderdim. Aradan birkaç gün geçti, bilmediğim bir numara beni aradı, telefonu açtım ve hiç tanımadığım bir adam aynen şu sözleri bana sarf etti: "sen adi bir...", "sizin gibi dolandırıcıların Allah... " vs vs. ne olduğunu anlamadım bile, daha sonra whats App ile adamla iletişime geçtim konuştuk. Adam bana diyor ki, benim paramı aldın ve işlemcimi göndermedin. Üstelik beni her yerden engelledin ama gerçek telefon numaranı buldum vs diyor. Adama diyorum ben öyle bir işlemci satışı yapmadım, benim tek telefon numaram bu. Adam benimle dalgamı geçiyorsun diyor. Adama inandıramadım bir türlü benim hiçbir alakam olmadığını. Aradan bir hafta sonra eve polisler geldi, ifademi vs aldılar durum öyle anlaşıldı. Anlayabileceğiniz biçimde kısaca şöyle özetleyeyim: Bana 400 TL para atan şahsın adı Mehmet olsun. Yani Mehmet diye bileyim adını. Aslında bana parayı atan kişi gerçekten Mehmet fakat ilk başta benden adresimi vs isteyen kişi Mehmet değil. Benim adıma sahte işlemci ilanı açılıp, benim IBAN'ım verilip işlemci satışı yapılmış. Yani adam benden soğutucuyu bedavaya aldı, üstüne dolandırıcı yaftası yiyen ben oldum. Olay şaka gibi ama gerçek. O yüzden bir şey olmaz deyip geçmeyin. Tedbiri elden bırakmayın. Kimseye "aptallığı" savunmayın...