TC numarasının başka birisi tarafından bilinmesi tehlikeli mi?

• Konuyu başlatan Fx7
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 169.078
Madem yanlış biliyorum sen doğrusunu biliyorsun, o zaman böyle bir konu açma ? Size yanlış olan doğrularınızla mutluluklar dilerim :)
Sen doğru bildiğini nereden biliyorsun peki? TC Kimlik numaramızı birçok yerde kullanıyoruz, hatta görülüyor. O yüzden sadece TC risk arz etmez.

Boşuna atar yapmayın. Yapılan yorumlara bakarsanız herkes farklı şey söylüyor. Evet, kimin doğruyu bildiğini bilemiyor olabilirim ama neyin doğru olabileceğine mantığım karar verebiliyor ve sizin doğruyu bildiğinizi hiç zannetmiyorum.
Atar yapmıyorum. Bilmediğiniz bir konu için burada üyelere soru soruyorsunuz. Herkes cevabını veriyor. Bu kadar basit. Dediklerim duymak istemediğiniz şeyler olabilir. Ama yapacak bir şey yok :) Sizin mantığınız madem sağlam buraya konu açmadan önce mantığınızın sesini dinlerseniz boş yere forum kirliliği yaratmamış olursunuz. İyi akşamlar küçük dostum.

Sen doğru bildiğini nereden biliyorsun peki? TC Kimlik numaramızı birçok yerde kullanıyoruz, hatta görülüyor. O yüzden sadece TC risk arz etmez.
Sadece TC kimlik numarası ile dolandırıcıların maskarası olan , evine icra gelen tanıdığım var. Sadece kimlik numaranız ile belirli programlar / aracılar yardımıyla annenizin annesinin kızlık soyadına kadar bulunuyor. Eskiden bu bilgilerle şirket o kadar kolay açılıyordu ki, inanamazdınız :)

Ha diyeceksiniz ki senin başına bir şey geldi mi ? Evet geldi. Birkaç sene önce Sahibinden'e bir sıvı soğutma koymuştum. Get ile satış yapmak istemiyordum. O dönem de birisi bana telefon numaramdan ulaşıp ürünü almak istediğini fakat get ile göndermediğimden dolayı ev adresimi ve tc kimlik numaramı istedi. Bu işler güven meselesi, IBAN'ımla birlikte ev adresimi vs verdim. Aradan birkaç gün geçti, hesabıma 400 tl civarı para girişi oldu. Arkadaş parayı gönderdiğini söyledi, isim soy isim verdi kontrol etmem için. Kontrol ettim, gönderen şahıs benimle iletişime geçen şahıstı. Bir tane şube adresi verdi bana ve ben soğutucuyu gönderdim. Aradan birkaç gün geçti, bilmediğim bir numara beni aradı, telefonu açtım ve hiç tanımadığım bir adam aynen şu sözleri bana sarf etti: "Sen adi bir ... ...", "Sizin gibi dolandırıcıların Allah ... ... .. " vs vs. Ne olduğunu anlamadım bile, daha sonra whats app ile adamla iletişime geçtim konuştuk. Adam bana diyor ki, benim paramı aldın ve işlemcimi göndermedin. Üstelik beni her yerden engelledin ama gerçek telefon numaranı buldum vs diyor. Adama diyorum ben öyle bir işlemci satışı yapmadım, benim tek telefon numaram bu. Adam benimle dalgamı geçiyorsun diyor. Adama inandıramadım bir türlü benim hiçbir alakam olmadığını. Aradan bir hafta sonra eve polisler geldi , ifademi vs aldılar durum öyle anlaşıldı. Anlayabileceğiniz biçimde kısaca şöyle özetliyeyim: Bana 400 tl para atan şahsın adı Mehmet olsun. Yani Mehmet diye bileyim adını. Aslında bana parayı atan kişi gerçekten Mehmet fakat ilk başta benden adresimi vs isteyen kişi Mehmet değil. Benim adıma sahte işlemci ilanı açılıp, benim IBAN'ım verilip işlemci satışı yapılmış. Yani adam benden soğutucuyu bedavaya aldı, üstüne dolandırıcı yaftası yiyen ben oldum. Olay şaka gibi ama gerçek. O yüzden bir şey olmaz deyip geçmeyin. Tedbiri elden bırakmayın. Kimseye "aptallığı" savunmayın...

Son düzenleme:
@Seasonic Sende kendi kuyunu kazmışsın vermediğin tek bir bilgi kalmamış. Aslında vermen gereken tek bilgi sadece IBAN' dı. Bu işte güvenden çok dikkat önemli.

Günümüzde böyle şeylerin yapılabildiğini sanmıyorum. Daha firma bile sorgularken kimlik seri numarası isteniyor. Sadece kimlik numarası ile şirket açılabilmesi absürt olurdu.
Eskiden bu tür işler çok kolaydı.
Şimdi zorlaştırıldı.
Peki ,adimizi-soy adimizi ve dogum tarihi-yerimizi bilen olursa yapabilir mi?
Bunlar çok basit bilgiler artık.

Atar yapmıyorum. Bilmediğiniz bir konu için burada üyelere soru soruyorsunuz. Herkes cevabını veriyor. Bu kadar basit. Dediklerim duymak istemediğiniz şeyler olabilir. Ama yapacak bir şey yok :) sizin mantığınız madem sağlam buraya konu açmadan önce mantığınızın sesini dinlerseniz boş yere forum kirliliği yaratmamış olursunuz. İyi akşamlar küçük dostum.

Sadece T.C. kimlik numarası ile dolandırıcıların maskarası olan, evine icra gelen tanıdığım var. Sadece kimlik numaranız ile belirli programlar / aracılar yardımıyla annenizin annesinin kızlık soyadına kadar bulunuyor. Eskiden bu bilgilerle şirket o kadar kolay açılıyordu ki, inanamazdınız :)

Ha diyeceksiniz ki senin başına bir şey geldi mi? Evet geldi. Birkaç sene önce Sahibinden'e bir sıvı soğutma koymuştum. Get ile satış yapmak istemiyordum. O dönem de birisi bana telefon numaramdan ulaşıp ürünü almak istediğini fakat get ile göndermediğimden dolayı ev adresimi ve T.C. kimlik numaramı istedi. Bu işler güven meselesi, IBAN'ımla birlikte ev adresimi vs verdim. Aradan birkaç gün geçti, hesabıma 400 TL civarı para girişi oldu. Arkadaş parayı gönderdiğini söyledi, isim soy isim verdi kontrol etmem için. Kontrol ettim, gönderen şahıs benimle iletişime geçen şahıstı. Bir tane şube adresi verdi bana ve ben soğutucuyu gönderdim. Aradan birkaç gün geçti, bilmediğim bir numara beni aradı, telefonu açtım ve hiç tanımadığım bir adam aynen şu sözleri bana sarf etti: "sen adi bir...", "sizin gibi dolandırıcıların Allah... " vs vs. ne olduğunu anlamadım bile, daha sonra whats App ile adamla iletişime geçtim konuştuk. Adam bana diyor ki, benim paramı aldın ve işlemcimi göndermedin. Üstelik beni her yerden engelledin ama gerçek telefon numaranı buldum vs diyor. Adama diyorum ben öyle bir işlemci satışı yapmadım, benim tek telefon numaram bu. Adam benimle dalgamı geçiyorsun diyor. Adama inandıramadım bir türlü benim hiçbir alakam olmadığını. Aradan bir hafta sonra eve polisler geldi, ifademi vs aldılar durum öyle anlaşıldı. Anlayabileceğiniz biçimde kısaca şöyle özetleyeyim: Bana 400 TL para atan şahsın adı Mehmet olsun. Yani Mehmet diye bileyim adını. Aslında bana parayı atan kişi gerçekten Mehmet fakat ilk başta benden adresimi vs isteyen kişi Mehmet değil. Benim adıma sahte işlemci ilanı açılıp, benim IBAN'ım verilip işlemci satışı yapılmış. Yani adam benden soğutucuyu bedavaya aldı, üstüne dolandırıcı yaftası yiyen ben oldum. Olay şaka gibi ama gerçek. O yüzden bir şey olmaz deyip geçmeyin. Tedbiri elden bırakmayın. Kimseye "aptallığı" savunmayın...

Senin anlattığın mevzu başka bu konu içeriği başka. Ne amaçla kalkıp başından bu geçeni burada anlatıyorsun? Kendin vermişsin adresine kadar bütün bilgileri ee sonra başıma benim bu geldi gelir tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı