TC numarasının başka birisi tarafından bilinmesi tehlikeli mi?

• Konuyu başlatan Fx7
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 169.074
Alışveriş sitelerine mecbur vereceksin onlarda bir sıkıntı olmaz, ama elbette sağda solda paylaşmamak en iyisi. Birde şöyle düşünün, araç plakaları da çok önemli ama kimse plakasını saklamıyor değil mi? Veya telefon numaralarını?

Sadece TC kimlik numaralarının bilinmesi hiç bir tehlike arz etmez. İnternet üzerinde 50 milyona aşkın hatta burdaki kullanıcılarının çoğunun bile TC kimlikleri mevcut, bunların içine Bakanlardan tutunda Cumhurbaşkanının bile TC si mevcut, rahatlıkla bulunabilir, tehlike arz etseydi internet üzerinde hiç birini bulamazdınız. Bir diğeri sizin TC' niz ile işlem yapabilmeleri için Seri numara, telefon, anne kızlık, adres, güvenlik sorusu, kod doğrulama ve nüfus cüzdanı üzerindeki bir çok etken mevcut bir TC ile şirket açabilmeleri Show Haberin kurmacasından başka birşey değildir.

@@Vavien.
Hayır onlara inanmıyorum. Çok farklı şekilde dolandırma yöntemleri mevcut. Dolandırıcı olmadığım için ayrıntılı olarak bilmiyorum. Gidip araştırabilirsiniz. Ayrıca neden insanlar sizin T.C numaranızı bilsin? Adam boş kağıda imza attırır üstüne şirket kurar, bunlar yaşanıyor.
Öyle bir şey saçmalıktan başka bir şey değil. Günde önümden yüzlerce kişinin TC kimlik numarası geçiyor bende gidip o zaman birilerinin üstüne şirket kurayım.

@@Getrost
Şirket kurmasanız bile emin ol bu bilgiler birilerin işine yarayacak bilgiler. Tüm şirketler kişiler hakkında her bilgi kırıntısını topluyor ve bize karşı kullanıyor. T.C kimlik numaranız gibi önemli bir bilgiye kucak açarlar.

Korkutmayın ya. Sadece tc numarası ile şirket açmak bu kadar kolay mı? Bende rastgele 11 hane sayı salllayayım, illa ki birisinin tc sini tuttururum. 80 milyon vatandaş var ne de olsa. Bence yanlış biliyorsunuz, bu kadar basit olmamalı..
Madem yanlış biliyorum sen doğrusunu biliyorsun, o zaman böyle bir konu açma ? Size yanlış olan doğrularınızla mutluluklar dilerim :)

Madem yanlış biliyorum sen doğrusunu biliyorsun, o zaman böyle bir konu açma ? Size yanlış olan doğrularınızla mutluluklar dilerim :)
Boşuna atar yapmayın. Yapılan yorumlara bakarsanız herkes farklı şey söylüyor. Evet, kimin doğruyu bildiğini bilemiyor olabilirim ama neyin doğru olabileceğine mantığım karar verebiliyor ve sizin doğruyu bildiğinizi hiç zannetmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı