5 gün önce Tcl 55p615 modelini aldım. Bundan önceki televizyonum full hd Lg markaydı. Ancak üst modellerindendi. Bu iki tvde markaların giriş seviye ürünleri. Beklentiniz o yönde olsun. Ben kullanıcısı olduğum modeli anlatabilirim. 4k ve hdr özellikleri beklentinin üzerinde bir kalite veriyor. Tcl tvlerde mutlaka ayar yapılması gerekiyor görüntü standarttan fazlasıyla değişiyor. Android'i dahili olmasına rağmen sıkıntı çıkarmadı. Gerçi ben pcye bağlayarak kullanıyorum. Uydudan HD yayın kalitesi pek tatmin etmedi. Önceki full hd Lg tv daha iyi uydu yayını performansı veriyordu. Kötü değil ama beklenti altı. Uydu dışında kullanacaksanız pc ve android hiç sıkıntı yok. Ses sistemini beğenmedim. Önceki Lg tvimde 2+1 subwoofer vardı doğal olarak tatmin etmedi. Harici 5+1 sistem kurdum sıkıntı kalmadı. Ancak karşılaştırmadaki Lgde subwoofer yok. Ondan da pek bişey beklemeyin ses konusunda. Bir tık daha iyidir sadece. Birde parlaklık oranı eski Lgye göre düşük geldi. Biraz daha fazla olmasını isterdim. Dediğim gibi önceki Lg full hd ama üst seviye bir tvydi. Karşılaştırmadaki Lg'de benzer parlaklıkta olacaktır. Tcl tvi 250 cd/m2 nit oranı veriyor. 300-350 olmasını isterdim onlarda Tcl Lg Samsung Philips gibi modellerin üst segmentlerinde mevcut. İkisi direct led ve va panel. Lg'nin üst seviyelerinde ips panel geliyor. Ips yanlardan renk kırılması yapmıyor fakat siyahlarda Va panel kadar iyi değil. Tcl'in bu modelinde H-VA panel kullanmışlar. Yanlardan 40 derecelik açıyı geçmezseniz hiç sıkıntı yok. Standart Va panellerden daha iyi. Sonuca gelecek olursak iki tvde birbirine benzeyen markaların giriş seviyesi ürünleri. Tcl panel üretiminde dünya 2.cisi Lg 1. Panel olarak ikisi de üzmez. İkiside sağdan soldan karma panel alan markalar değil. Tcl Kuzey Amerikada en çok satan marka. Burada tercih size kalıyor aralarında büyük farklar yok. Tcl fiyat avantajı ve android işletim sistemi artısı var. Lgde sonuçta kendini ispatlamış marka. Düşünün taşının. Mümkünse canlı ikisini de gözlemleyin. Bir Lg fanı olarak az daha ekleyip Tcl 50c725'i ciddi düşünürdüm.