TCL televizyon alınmamalı

spacewizard

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şunu aldım TCL 40S5400A 102 Ekran Full HD Android Smart LED TV Fiyatları ve Özellikleri

Çok kötü bir televizyon, denk gelirseniz almayın :D. LED'lerin bazıları dikey şekilde bozulmuş olarak geldi direkt, bir de normal mi bilmiyorum ama 40 inç olmasına rağmen çözünürlüğü 1080P'den yukarı çıkmıyor, öyle olunca da görüntü kalitesiz görünüyor ve televizyonun Android sistemi bildiğin Windows 10 kurulmuş DDR1 bilgisayar gibi kasıyor.

Ayrıca bu televizyonu satanlardan da televizyon veya hiçbir şey alınmaz arkadaşlar. Sadece bir kablo taktırmak için teknik servis çağırmadım. Televizyonun paketinin hiçbir yerinde zaten bant falan da yoktu, ekranında koruyucu bant vardı onu da sökmedim, hatta geri yollayıp kutusunu hiç açmadım diye yuttursam yuttururdum. "televizyonun paketini yanında veli olan çocuk gibi teknik servisi çağırıp onlarla birlikte açmadığım" için satıcı caz yapıp duruyor iade almamak için, bu markayı hiç almayın arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paketleme kısmını bilemem de çoğu televizyon için teknik servis durumu geçerli. Servisin kutuyu kendisinin açıp öyle kurulum yapması lazım, kronik bir sorun çıkarsa ona göre rapor tutup iade istiyorlar diye biliyorum.

Arkadaşlar ben şunu aldım TCL 40S5400A 102 Ekran Full HD Android Smart LED TV Fiyatları ve Özellikleri

Çok kötü bir televizyon, denk gelirseniz almayın :D. LED'lerin bazıları dikey şekilde bozulmuş olarak geldi direkt, bir de normal mi bilmiyorum ama 40 inç olmasına rağmen çözünürlüğü 1080P'den yukarı çıkmıyor, öyle olunca da görüntü kalitesiz görünüyor ve televizyonun Android sistemi bildiğin Windows 10 kurulmuş DDR1 bilgisayar gibi kasıyor.

Ayrıca bu televizyonu satanlardan da televizyon veya hiçbir şey alınmaz arkadaşlar. Sadece bir kablo taktırmak için teknik servis çağırmadım. Televizyonun paketinin hiçbir yerinde zaten bant falan da yoktu, ekranında koruyucu bant vardı onu da sökmedim, hatta geri yollayıp kutusunu hiç açmadım diye yuttursam yuttururdum. "televizyonun paketini yanında veli olan çocuk gibi teknik servisi çağırıp onlarla birlikte açmadığım" için satıcı caz yapıp duruyor iade almamak için, bu markayı hiç almayın arkadaşlar.
Hocam zaten Full HD TV' yazmışlar hani Full HD çözünürlük alınca 4K görüntü vermesini bekleyemezsiniz haliyle. Ayrıca bir yandan da satıcı haklı. Size servisi kablo taktırmak için çağırmıyorsunuz olası ürünün defolu çıkma durumunda hiç uğraşmadan para iadesi veya değişim için servis rapor tutuyor sizin adınıza. Ürünü bozup sonra ben bunu beğenmedim diyip iade etmeye çalışan çok insan gördüm.

Teknik servis çağırmadan kendin kurup şikayetçi olman beni güldürdü dostum 😀.

:D Şimdi bu yanıtlara kısa cevap vermem mümkün değil çünkü konu tüketici haklarını ve pazarlama etiğini ilgilendiren çok geniş kapsamlı bir konu.
Teknik servis çağırmadan kendin kurup şikayetçi olman beni güldürdü dostum 😀.
Beni de tv almanın legal kuralları güldürüyor, daha önce bu televizyondan daha pahalı elektronik ürünler satın aldım, niye teknik servis çağırıp kutusunu açtırmadım da garanti ve iade hakkım bozulmadı?

Hocam zaten Full HD TV' yazmışlar hani Full HD çözünürlük alınca 4K görüntü vermesini bekleyemezsiniz haliyle. Ayrıca bir yandan da satıcı haklı. Size servisi kablo taktırmak için çağırmıyorsunuz olası ürünün defolu çıkma durumunda hiç uğraşmadan para iadesi veya değişim için servis rapor tutuyor sizin adınıza. Ürünü bozup sonra ben bunu beğenmedim diyip iade etmeye çalışan çok insan gördüm.
Ben de bozuk veya dandik ürünü vatandaşa itelemeye çalışan çok satıcı gördüm, ben tüketiciden yanayım arkadaş, teşbihte hata olmaz, ben sağlam kazığa bağlayalım ama hırsızın hiç mu suçu yok diyenlerdenim. Genelde tersini düşünürler ama bence kendini suçlamak başkasını suçlamaktan her zaman daha kolaydır çünkü başkasını suçladığın zaman üzerinde ister istemez bir şey yapma sorumluluğu hissediyorsun, zaten haklı olanlar kendini suçlayacağına biraz daha başkasını suçlayabilselerdi toplum olarak bu halde olmazdık diye düşünüyorum. Bana sorunu çözücü bir şekilde yaklaşırsan tamam ama kendi sattığın bozuk ürünün tüm sorumluluğunu bana yıkmaya çalışırsan hoş olmuyor.

Ben özellikle bu satıcıyı suçlamıyorum tabi genel olarak satıcılar neyse adam da onların ortalaması gibi bir şey işte :D Biz bozuk ürünlere "sıkıntı yok abi hallederiz ben onu geri yollarım" vs deyip seni uğraştırmayan çok satıcı da gördük, mesela geçen akıllı saat aldım bir sorundan dolayı geri gönderdim adam teknik servise sen göndersen de olur ben de hallederim dedi saati kendisi teknik servisine gönderdi, bu olaya istinaden gittiğim bir mağazaya sordum bu televizyonu alsam eve gidip kutusunu açsam bozuk çıksa geri getirsem iade alır mısınız? dedim, kız onu hallederiz efendim sorun değil dedi.

Teknik servis ile açılması gerekiyorsa ürünün üzerinde çamaşır makinelerindeki gibi "kurulumunu teknik servis ile yapın" ya da çoğu elektronik cihazda ki gibi "bu bandrol hasar görürse ürün açılmış olur" gibi bir imare de yer almıyor. Kutu öyle bir kutu ki hiç açmadım geri iade ediyorum diye göndersem açtığımı ispatlamaları mümkün değildi.
Ayrıca bu tv yi teknik servisle açma olayı tc kimlik numaran gibi bilmediğinde ayıp olması gereken ve her vatandaşın bilmesi gereken bir bilgi değil.

:D şimdi bu yanıtlara kısa cevap vermem mümkün değil çünkü konu tüketici haklarını ve pazarlama etiğini ilgilendiren çok geniş kapsamlı bir konu.

Beni de TV almanın legal kuralları güldürüyor, daha önce bu televizyondan daha pahalı elektronik ürünler satın aldım, niye teknik servis çağırıp kutusunu açtırmadım da garanti ve iade hakkım bozulmadı?

Ben de bozuk veya dandik ürünü vatandaşa itelemeye çalışan çok satıcı gördüm, ben tüketiciden yanayım arkadaş, tespihte hata olmaz, ben sağlam kazığa bağlayalım ama hırsızın hiç mu suçu yok diyenlerdenim. Genelde tersini düşünürler ama bence kendini suçlamak başkasını suçlamaktan her zaman daha kolaydır çünkü başkasını suçladığın zaman üzerinde ister istemez bir şey yapma sorumluluğu hissediyorsun, zaten haklı olanlar kendini suçlayacağına biraz daha başkasını suçlayabilselerdi toplum olarak bu halde olmazdık diye düşünüyorum. Bana sorunu çözücü bir şekilde yaklaşırsan tamam ama kendi sattığın bozuk ürünün tüm sorumluluğunu bana yıkmaya çalışırsan hoş olmuyor.

Ben özellikle bu satıcıyı suçlamıyorum tabii genel olarak satıcılar neyse adam da onların ortalaması gibi bir şey işte :D biz bozuk ürünlere "sıkıntı yok abi hallederiz ben onu geri yollarım" vs deyip seni uğraştırmayan çok satıcı da gördük, mesela geçen akıllı saat aldım bir sorundan dolayı geri gönderdim adam teknik servise sen göndersen de olur ben de hallederim dedi saati kendisi teknik servisine gönderdi, bu olaya istinaden gittiğim bir mağazaya sordum bu televizyonu alsam eve gidip kutusunu açsam bozuk çıksa geri getirsem iade alır mısınız? Dedim, kız onu hallederiz efendim sorun değil dedi.

Teknik servis ile açılması gerekiyorsa ürünün üzerinde çamaşır makinelerindeki gibi "kurulumunu teknik servis ile yapın" ya da çoğu elektronik cihazda ki gibi "bu bandrol hasar görürse ürün açılmış olur" gibi bir imare de yer almıyor. Kutu öyle bir kutu ki hiç açmadım iade ediyorum diye göndersem açtığımı ispatlamaları mümkün değildi.
Ayrıca bu TV'yi teknik servisle açma olayı T.C. Kimlik numaran gibi bilmediğinde ayıp olması gereken ve her vatandaşın bilmesi gereken bir bilgi değil.

Olan pahalı olması değil. Boyutu nedeniyle kargoda veya daha sonrasında sen kurarken panele zarar verme ve kırma ihtimalin. TV'yi tek başına kutudan çıkarıp kırsan sonra iade istersin bu bana bozuk geldi diye. Bunu sen yapmasan da 10 kişiden 8 tanesi böyle yapar. O yüzden servis çağır diyorlar çünkü kargolaması ve kutudan çıkartılması narin ürünler. Senin dediğin 160km hız sınırlı boş otobanda 260 ile giderken ceza yazdıklarında boş otobandı zaten ne gerek var ceza yazmaya diyemeyeceğin gibi buna da laf edemezsin, alacağın çoğu pahalı üründe hadi diyelim laptop aldın. Kutulama kaynaklı kargocu bununla top oynamadığı sürece zarar verme ihtimali zaten olmuyor. Arızalı gelirse de şans eseri üretim bandından çıkan arızalı ürün nedeniyle oluyor onu da iade edebiliyorsun. Onda da oldu sen ürünü aldın yere düşürüp hasar verdin gene iade edemezsin. Sadece yazılımsal veya üretim bandında oluştuğu anlaşılabilir arzalar için bu geçerli. Boşa video kaydı almıyoruz pahalı bir ürün alınca veya kargocuyu bekletip tutanak tutturmuyoruz boşa.

Hala dediklerimiz geçerli TV'nin 40 inç 1080p olduğunu bilerek almışsın fakat 1080P'den yukarı çıkmıyor diye söyleniyorsun. Sana servis olmadan açmayın bu tarz ürünleri diye kural koymuşlar ama sen bunu gereksiz bebek bakıcılığı gördüğün için açmışsın sonra satıcı almak istemiyor diye. Asıl sorun burada zaten bir de toplumsal olaya çekmişsin. Sen önce işini liyakatlı yap kurallara uy ondan sonra mağdur edilirsen konuş. Daha kendin konulan kurallara uymamışsın yok toplumumuz şöyle böyle olduğu için şu haldeyizden bahsediyorsun.

Bir de bahaneler hazır TV'nin üzerinde servisle açın gibi bir ibare yoktur muş. Ben çocukken babam TV almıştı bundan 14-15 sene öncesi falan o zaman bile ürün geldiği zaman servis çağırmadan açmayın uygulaması vardı. Yapma Allah aşkına bahane aramak senin yaptığın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olan pahalı olması değil. Boyutu nedeniyle kargoda veya daha sonrasında sen kurarken panele zarar verme ve kırma ihtimalin. TV'yi tek başına kutudan çıkarıp kırsan sonra iade istersin bu bana bozuk geldi diye. Bunu sen yapmasan da 10 kişiden 8 tanesi böyle yapar. O yüzden servis çağır diyorlar çünkü kargolaması ve kutudan çıkartılması narin ürünler. Senin dediğin 160km hız sınırlı boş otobanda 260 ile giderken ceza yazdıklarında boş otobandı zaten ne gerek var ceza yazmaya diyemeyeceğin gibi buna da laf edemezsin, alacağın çoğu pahalı üründe hadi diyelim laptop aldın. Kutulama kaynaklı kargocu bununla top oynamadığı sürece zarar verme ihtimali zaten olmuyor. Arızalı gelirse de şans eseri üretim bandından çıkan arızalı ürün nedeniyle oluyor onu da iade edebiliyorsun. Onda da oldu sen ürünü aldın yere düşürüp hasar verdin gene iade edemezsin. Sadece yazılımsal veya üretim bandında oluştuğu anlaşılabilir arzalar için bu geçerli. Boşa video kaydı almıyoruz pahalı bir ürün alınca veya kargocuyu bekletip tutanak tutturmuyoruz boşa.

Hala dediklerimiz geçerli TV'nin 40 inç 1080p olduğunu bilerek almışsın fakat 1080P'den yukarı çıkmıyor diye söyleniyorsun. Sana servis olmadan açmayın bu tarz ürünleri diye kural koymuşlar ama sen bunu gereksiz bebek bakıcılığı gördüğün için açmışsın sonra satıcı almak istemiyor diye. Asıl sorun burada zaten bir de toplumsal olaya çekmişsin. Sen önce işini liyakatlı yap kurallara uy ondan sonra mağdur edilirsen konuş. Daha kendin konulan kurallara uymamışsın yok toplumumuz şöyle böyle olduğu için şu haldeyizden bahsediyorsun.

Bir de bahaneler hazır TV'nin üzerinde servisle açın gibi bir ibare yoktur muş. Ben çocukken babam TV almıştı bundan 14-15 sene öncesi falan o zaman bile ürün geldiği zaman servis çağırmadan açmayın uygulaması vardı. Yapma Allah aşkına bahane aramak senin yaptığın.
genelde forumlarda böyle şeylere karşılık verince suçlusu ben olurum yüzden aynı hatayı bu forumda da yapmayacağım ve yorumunu sadece şikayet ettim, çünkü sana laf yetiştireceğim diye foruma farklı bir eposta adresiyle tekrar üye olmak istemiyorum, üşeniyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı