TD-W9970 Ağa Bağlananların Hızını Düşürme

juka

Hectopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522267462
Arkadaşlar selam. WiFi'den bağlananların hızını düşürebilir miyiz? (Modem: TD-W9970)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle192.168.1.1 adresini araç çubuğunuza girip arayüze girin. Root oturumunu açın. Böylece kısıtlı ayarlara erişim sağlayacaksınız. Soldaki seçeneklerden QoS bölümüne tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada bant genişliği kutucuklarına parantez içindeki maksimum hız değerlerini girin. Ardından ''Trafik Kontrolü'' Kutucuklarına işaret bırakın. Kaydetmeyi unutmayın.
Daha sonra QoS bölmesinin en 3. kısmı olan Bant Genişliği Kontrolüne girin. Yeni bir kural ekleye basınız. Ip Aralığına hızı yavaşlatılacak olan istemcinin ip'sini yazmanız gerekiyor. Bunu öğrenmek için:
Soldaki bölmelerden sırasıyla ; DHCP Sunucusu - İstemci Listesi yolunu takip ederek bulabilirsiniz.
İp'yi tek kutucuğa yazmanız yeterlidir. Port aralığına varsayılan değer olan 1-65535 değerini girebilirsiniz. Öncelik kısmını 1 yapıp geçin.
Şimdiyse hız kısıtlama yapacağımız bölüme geldik. Belirtilen istemcinin alabileceği max. min. hız değerlerini burada belirleyeceksiniz. İndirme hızı ve gönderme hızı olarak ikiye ayırılıyor. Ve bu değerleri mbps (saniye başına megabayt hızı) türünden değil de bir düşüğü olan kbps (saniye başına kilobayt hızı) olarak yazılması gerekir. Örneğin yarım mbps yükleme hızı verilecek ise min: 512 max: 512 değerlerini girerek seçilen istemcinin yükleme hızını (sayfaların yüklenme hızı vb.) 512 kb/s hızına düşürerek sabitleme yapabilirsiniz. Kullanabileceğiniz hız değerleri örnekleri:
1 mbps~ : 1024 2mbps~ : 2048 10 mbps~ : 10240 Anlayacağınız üzere 512 (yarım mbps) 'in katlarından oluşuyorlar.
Sol üstteki ''Etkin'' kutucuğunun işaretli olduğunundan emin olduktan sonra, sınırlamak istediğiniz değerleri girip kaydet butonuna basın. İşlem bu kadar. Belirtmiş olduğunuz IP adresi bundan sonra o hız değerlerinden fazlasını alamayacaktır.

Kısıtlı ayarları görmemize yarayan root oturumu açmak için;
Kullanıcı adı: root
Şifre: tTn3+Z@!Sr0O+
Eğer giriş yapamadıysanız. Modemininizi fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekmekte.

Dosya Ekleri

• anlatim1.png
    anlatim1.png
    34,9 KB · Görüntüleme: 176
  • anlatim2.png
    anlatim2.png
    33,4 KB · Görüntüleme: 211
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı