TD-W9970 Router bağlantısı kopuyor

BllPskl

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde TP-Link TD-W9970 modem ve TP-Link TL-WR840n router mevcut. Alt kattaki W9970 modemden kendi katıma Ethernet kablosu çekilmiş durumda. Bunu routera bağladım. Routerdan evdeki cihazlara gerek Wi-Fi gerek kablo ile bağlantı yaptım. Ancak bazen PC de bağlantı kopmaları ( kablo ile bağlı ), PUBG oynarken bağlantı kopmaları ve ağ gecikmeleri yaşıyorum. Router olan cihazı ap olarak kurmak isterim ancak tüm portlarım dolu. Router ayarlarında bir yanlışlık yapmış olabilir miyim? Modem ve router da DHCP ayarı açık.

Arkadaşlar elimde TP-Link TD-W9970 modem ve TP-Link TL-WR840n router mevcut. Alt kattaki W9970 modemden kendi katıma Ethernet kablosu çekilmiş durumda. Bunu routera bağladım. Routerdan evdeki cihazlara gerek Wi-Fi gerek kablo ile bağlantı yaptım. Ancak bazen PC de bağlantı kopmaları ( kablo ile bağlı ), PUBG oynarken bağlantı kopmaları ve ağ gecikmeleri yaşıyorum. Router olan cihazı ap olarak kurmak isterim ancak tüm portlarım dolu. Router ayarlarında bir yanlışlık yapmış olabilir miyim? Modem ve router da DHCP ayarı açık.

Router ana modemin IP bloğu dışında çalışıyorsa farklı bir bloğa alıp deneyin.
Ana modemden routere statik IP verin.
Ve DHCP'yi routerden kapatın.

Hocam IP bloğu derken biraz açıklayabilir misiniz ve statik IP atamayı da internette araştırdım ancak sağlıklı bir sonuç bulamadım bu konulara hakim değilim.

TP-Link TD-W9970 modeme yakın zamanda gelen Update yüzünden bu tarz problem yaşayanları gördüm birkaç forumda. Eğer eskiden böyle bir problem yokken yeni olmaya başladıysa Update için yapılabilecek bir çözüm yok şimdilik.

Daha önce de bu durumlar mevcuttu. İlginiz için teşekkürler.

Ana modemin IP bloğu derken anladığım kadarıyla modem 192.168.1.1 üzerinde çalışırken router 192.168.0.1 üzerinde çalışıyor bu da farklı blok oluyor ve bunu değiştirmemi istiyorsunuz. Statik IP atamayı da arayüzünde bulunan adres rezervasyonu ile yapacağım.

Son düzenleme:
Daha önce de bu durumlar mevcuttu. İlginiz için teşekkürler.

Ana modemin IP bloğu derken anladığım kadarıyla modem 192.168.1.1 üzerinde çalışırken router 192.168.0.1 üzerinde çalışıyor bu da farklı blok oluyor ve bunu değiştirmemi istiyorsunuz. Statik IP atamayı da arayüzünde bulunan adres rezervasyonu ile yapacağım.

Aynen dediğiniz gibi ana modem ile router in blokları farklı olsun.
DHCP'yi kapatın.
Adres rezervasyon ile statik IP aynı şeydir.
Bazı modemlerde bu şekilde geçer.

Bu ayarları yaptığınızda routere bağlanan cihazlar 192.168.0.xx tarzında IP almış olması lazım.

Aynen dediğiniz gibi ana modem ile router in blokları farklı olsun.
DHCP'yi kapatın.
Adres rezervasyon ile statik IP aynı şeydir.
Bazı modemlerde bu şekilde geçer.

Bu ayarları yaptığınızda routere bağlanan cihazlar 192.168.0.xx tarzında IP almış olması lazım.

İlginiz için teşekkür ederim. Böyle deneyeceğim.

PC IP adresi şu an 192.168.0.xx tarzında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı