Teakwondo vs Karate

Arkadaşlar öncelikle işin içinde olanlar yorum yapsın lütfen. Ben teakwondoya gidiyordum uzun süredir ama pandemiden dolayı artık gittiğim yer kapatıldı.
Bende merak ediyorum hangisi daha iyidir diye şu an hangisine gideyim? Bu arada önceden teakwondoda mavi-yeşil kuşak almıştım kırmızı kuşaktaki arkadaşımı yenmiştim.

Arkadaşlar öncelikle işin içinde olanlar yorum yapsın lütfen. Ben teakwondoya gidiyordum uzun süredir ama pandemiden dolayı artık gittiğim yer kapatıldı.
Bende merak ediyorum hangisi daha iyidir diye şu an hangisine gideyim? Bu arada önceden teakwondoda mavi-yeşil kuşak almıştım kırmızı kuşaktaki arkadaşımı yenmiştim.

Ne için yapacağına bağlı kendini savunmak içinse taekwondo daha uygun bence.

1.5-2 yıllık eski kırmızı-siyah kuşak olarak söylüyorum Kick Boks, Muay Thai, Judo, Güreş veya Boks başlaman daha iyi olur. Özellikle Kick Boks veya Muay Thai'ye. Kendini savunma konusunda Karate ve Taekwondo biraz zayıf kalıyor bunlara göre.

1.5-2 yıllık eski kırmızı-siyah kuşak olarak söylüyorum kick boks, Muay Thai, judo, güreş veya boks başlaman daha iyi olur. Özellikle kick boks veya Muay Thai'ye. Kendini savunma konusunda karate ve taekwondo biraz zayıf kalıyor bunlara göre.

Konu kendini savunmaysa mma yapsın hem stancesi takedown savunması için daha iyi hem de Muay Thai gibi diğer dövüş sporlarında gard çok yukarıda olduğu için Single veya double leg takedown yapabiliyor bu da sokakta ciddi bir avantaj veriyor.

Konu kendini savunmaysa mma yapsın hem stancesi takedown savunması için daha iyi hem de Muay Thai gibi diğer dövüş sporlarında gard çok yukarıda olduğu için Single veya double leg takedown yapabiliyor bu da sokakta ciddi bir avantaj veriyor.
MMA yapabileceği çok fazla yer yok. MMA, Kick Boks veya Muay Thai'ye yakın olduğu için şimdiden temel teknik vuruşları, kaçınmaları vs. öğrense ileride MMA'ye dönüş yapması daha kolay olur.

Mma yapabileceği çok fazla yer yok. Mma, kick boks veya Muay Thai'ye yakın olduğu için şimdiden temel teknik vuruşları, kaçınmaları vs. öğrense ileride Mma'ye dönüş yapması daha kolay olur.

Bence de hocam tabii sokak derken burada karşında ki kişisininde dövüşmeyi biliyormuş olarak referans alıyorum yoksa Türkiye'nin yüzde 90'i dövüş sporlarıyla ugrasmiyor bile herhangi bir dövüş sanatı Türkiye'de ona çok rahat yardımcı olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı