Tearing sorunu

72837

Megapat
Arkadaşlar bu konuyu açmıştım daha önce ama aklıma bir şey takıldı yine. Şimdi bu tearingi önlemek için vsync seçeneği var fakat bu fps oyunlarında input lag yapıyor o yüzden kullanmıyorum. Fps sabitlemek için nvidia inspector indirdim 60 a sabitledim ilk başta bir sıkıntı olmuyor fakat daha sonra fps ara sıra yükselmeye başlıyor ve 60.4 e bile çıksa rahatsız edici biçimde tearing ortaya çıkıyor. Bu normalmidir ?

İşte bunları tek çözebilicek monitör yakında türkiyede olucak. G-sync kli monitörler o zaman ne fps düşmesi ne tearing olucak. 60 fps de akıcı bir şekilde oynucaz. :)

Monitörden yana benimde yüzüm gülmedi. 4bin tl lik sistem var ama vga monitörü aldım ala ala. Asus vs228d diye bir monitör ,bende g-sync kli monitörleri bekliyorum.

Konuyla alakalı/değil bilmiyorum. Ama ben de bu konudan aşırı şikayetçiydim. Şöyle bir yol izledim. "Doğru mu?" "Değil mi? bilmiyorum. Deneyin. Ama sonucu da yazın. :)
Ram hızınızı bir alt kademeye alıp (Örnek: 1600MHz ise 1333MHz), oyunları öyle deneyebilir misiniz?

Bios ekranında bellek kısmını bulup MHz değerini değiştirin. Auto konumundan üst mesajımda yazdığım gibi bir değere çekin. (1600MHz ise 1333MHz/1866MHz ise 1600MHz gibi.)
dram-freq.jpg

Ekleme: Tekrar belirteyim. Kesin olacak, çözüm budur diye bir şey demiyorum. Deneyin.

Son olarak bunu yaptıktan sonra oyunlarda televizyondan oluşan görüntü dalgalanmasını çözdüğümü belirtmek isterim. :)
Tam olarak neden dalgalanmaya sebep olduğunu bilmiyorum. DDR2 800Mhz bellek hızını 533Mhz hıza getirdiğimde bu dalgalanmayı oyunlarda görmez oldum. O yüzden yazdım buraya da. Kesin bir bilgi sahibi değilim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı