Technopat bana kurallı yazmayı kazandırdı

Merhaba, Technopat'ta zaman geçirmeden önce cümleye bakmadan kuralsız yazıyordum. Şimdi bir yerde yazarken bile 2 kere düşünüyorum. Noktalama işaretlerine uyuyorum. Technopat bana bunu kattı, size ne kattı?

Bana bir şey katmadı. 1 yıllık ban yediğim için eskisi gibi girmiyorum zaten.

1657734895698.png
 
Zamanında birçok konuda geliştirmişti. Artık bazı kategorilerde yazan kaliteli birkaç kişi kaldı, onlar katıyor ne katıyorsa. Mesela @Evil Belief sağ olsun, eşe dosta düzgün kulaklık önerebiliyorum.

Ma'at, techno3030, MisakiTaro, Jira, İbrahim Zdemir gibi kaliteli üyelerin çoğu ya forumu bıraktı ya da eskisine kıyasla çok daha az aktifler. Mesela geçende Kojiro bıraktı forumu. Amacım nostalji falan değil zaten 2 yıllık üyeyim. Ama forum kaliteli üyelerden çok boş çoluk çocuk kazanıyor her geçen gün. Üyelerin yaşının küçük olmasıyla derdim yok. Bomboş konular açıyorlar, bilmedikleri konularda atıp tutuyorlar.

Geçen biri artık hayattan beklentim kalmadı, çoğu kişinin istediği şeylere sahip olsamda mutlu değilim kötü biri gibi hissediyorum diye konu açmıştı. Sevgilim yok diyen ergenlerin konulardan değil, ciddi bir konu. Hemen altındaki mesajda "Huzur evine git (!)" diyen şakamatik bir çocuğa ait. Tepki görünce de Onedio gibi bir yerden motivasyon yazısı kopyalamış. Yani ne desem bilemiyorum. Engelle, engelle bir yere kadar oluyor. İnsan özlüyor eski üyeleri, eski forumu. Ki bunu benim gibi yeni sayılabilecek 2 yıllık bir üye diyor.

Konudan bi' tık uzaklaştım ama içimi döktüm en azından. Her cümlesinin sonuna (!) koyan mizahşörlerin azalması dileğiyle. Esenlikler.
 
Merhaba, Technopat'ta zaman geçirmeden önce cümleye bakmadan kuralsız yazıyordum. Şimdi bir yerde yazarken bile 2 kere düşünüyorum. Noktalama işaretlerine uyuyorum. Technopat bana bunu kattı, size ne kattı?
Bana da aynı şekilde düzgün yazı yazmayı kazandırdı fakat sosyal medya genelinde bu konuda biraz toksik bir insana dönüştüm 😀
 
Eski Technopat çok güzeldi. Yaş ortalaması yüksekti daha seviyeli sohbetler oluyordu. Şimdi ise yaş ortalaması 13-14 (herkes doğum tarihini yüksek giriyor o yüzden resmi verileri yanıltıcı. Konuşmalara göre varsayım yapıyorum ve haklı olduğumu düşünüyorum.
)Konu hakkında gram bilgisi ve tecrübesi olmayan veletler yorum yapıyor. En gıcık olduğum ise fazla kudurup bütün yazdıklarıma kırmızı surat atmaları. Çoklu hesap kuralına uymadığım için moderatör olamıyorum maalesef. 2014'ten itibaren farklı hesaplarda bulundum. Belki ileride çoklu hesap açanlar için af çıkar ve moderatör olurum.
 
Anlatılan şeylerin Technopat'la bir bağlantısı yok. İnternette kuraldır hatta hayatta bile kuraldır. 2012'den beri tanışıp "Vay be, ne kadar bilgili ve iyi kalpli birisi" diye düşündüğüm, görüştüğüm veya görüşmediğim birçok insan belki şu an öldü belki yaşıyor. Tek bildiğim, şuan internette yoklar. Kimisi buralardan ayrılmadan önce veda edip gider kimisi de, i mesela bir forumda DJ sonsuzluk diye bir abi vardı. 2005 tarihli bir üyeydi bayağı eskiydi anlayacağınız. Adam bahsettiğim forum için, üyeleri için, insanlara bir şeyler katmak için sürekli uğraşırdı. 2011 veya 2012 tam hatırlamıyorum adam bir çıkış yaptı bir daha gelmedi. Bunu yazarken tekrar kontrol ettim, hala aynı son görülme. Eski ortamlar falan yok evet. Hiçbir şeyde eski tat yok. Oyuna giriyorsunuz mesela Allah'a söven insanlar, sosyal medyaya giriyorsunuz Atatürk ile, belirli başlı liderler ile saçma s@lak şeyler katarak dalga geçiyorlar. Bunun adını da Dark mizah koymuşlar. Eskiden öyle forumlar vardı ki, ama kötü tarafı herkes cahildi bu konuda. Şimdi cahil değil demiyorum, hala da cahil kesim var fakat frmexe gibi yerler varken şu an buranın yaş ortalaması olan kesim o yıllarda Wolfteam oynamaktan başka bir şey yapmıyordu. Bana ne kattığına gelecek olursak, hiçbir şey. 2014 tarihli üyeliğim çalınmıştı, yönetim hiç umursamadı bile. Orada kendini belli etti Technopat. Ha bir şey alacak olurum insanlara sorarım bununda site ile alakası yok. Zaten sadece burada sormuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı