Technopat çok yavaş çalışıyor!

Selam arkadaşlar, bir ton konu açılıyor zaten, yanıtlıyorum denk geldikçe. Arada profil mesajı ya da Twitter durum güncellemesi de oluyor. İnternetin temel sorunu bir mesajı bütün internete gösteremememiz Etiketleyin, buradayım, online görünmesem de bildirimlerden de bakıyorum.

Mevcut hostingde çok sorun yaşadık, 11 ay önce sipariş ettiğim yükseltme yapılmamış, sunucuda da sorun oldu ama esas mesele siber saldırılar oldu. Bu konuyla ilgili önümüzdeki ay bir video gelebilir.

Bu hafta her gün farklı bir sorun vardı, bir gün bantgenişliği düştü Türk Telekom arızası olmuş, bir diğer gün saldırı oldu. Ancak esas mesele yıl boyu devam eden saldırılar oldu, buna önlem olarak birkaç farklı işlem yaptık. İşe yarayanları kullanıyoruz, işe yaramayanları eliyoruz.

Benim tahminim haftaya temize, düze çıkarız, sonrası yükseltme.

Son düzenleme:
Siz foruma günde birkaç dakika veya belki birkaç saat giriyorsunuz. Fakat bu forumun sürekli işlemesini sağlayan moderasyon hep ayakta. Moderasyon hep siteye bakıyor ve her durumdan haberdar oluyor. Bir şey yapılmıyor veya kimsenin umrunda olmuyor demek doğru olmaz.

Technopat fanboyu değilim ve özel bir bağım da yok ama burası aylık birkaç yüz bin görüntülenme alan bir yer değil. Tahmini 10-15 milyon gibi sayılardan bahsediyoruz.

Tamam da kimse hayrına çalışmıyor, siz tüm gün forumda iseniz biz üyeler saatlik veya dakikalık da olsa forumu kullanalım diye. Şükran duyulacak bir durum yok, herkes işini yapıyor.

Tamam da kimse hayrına çalışmıyor, siz tüm gün forumda iseniz biz üyeler saatlik veya dakikalık da olsa forumu kullanalım diye. Şükran duyulacak bir durum yok, herkes işini yapıyor.
Şükran duyulması için demedim.

Evet, yavaşlık var ama kimse de ayakta uyumuyor demek istedim.

Şükran duyulması için demedim.

Evet, yavaşlık var ama kimse de ayakta uyumuyor demek istedim.
İstenilen çözüm ve açıklamaydı, onu da Ali Güngör yaptı zaten. Umarım bu sorunlar bundan sonra daha az veya hiç yaşanmaz ki şurada geçirdiğimiz dakikalar zehir olmasın. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence konunun kapatılması lazım forum üyeleri zaten gergin. Umarım birkaç gün içinde çözebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu kapatmak, yasaklamak ya da susturmak değil ki derdimiz. Yavaşlık trafik sıkışıklığı gibi hepimizi sinir ediyor, sadece müdahale gerekecek kadar gerginlik tartışma olursa geçici kapanabilir konular vb. Sorun, yanıtlayalım en azından. Şu an devam ediyor analiz. Siber saldırı sonrası botlar hücum etmiş, bloke edildiler, analiz yapılacak logdan.

Bazen saldıran da okumasın diye net değil yuvarlak cevap yazabiliyoruz ama, onu dürüstlüğe aykırı görmeyin lütfen.

Bence konunun kapatılması lazım forum üyeleri zaten gergin. Umarım birkaç gün içinde çözebilirsiniz.
Gerginlik yok bence, üyeler de ne olduğunu merak ediyor. Ali hoca da açıklama yapıyor. Bence istenilene ulaşılıyor.

İlk gün 6 milyon, ikinci gün 9 milyon, üçüncü gün 11 milyon saldırı oldu. Şimdi yine var, yöntem değişiyor.
Ali Bey, iyi niyetinizden şüphem yok. Fakat bu saldırı yıllardır var ve yıllardır da biz forum üyeleri çekiyoruz. Geçen sene reklam yaptınız bu saldırıları engelleyecek ve daha hızlı sunucuya geçiş yapacağınızı söylemiştiniz. Biz kullanıcılar saatlik ve anlık olarak girdiğimiz de sorun yaşamadan forumu rahatça kullanmak istiyoruz. Binde bir sorun olsa tamam ama her gün her saat neredeyse yavaşlıyor forum. Sizi de bu durum rahatsız ediyor ama buna dur demenin zamanı geldi de geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…