Technopat Hesabım neden silindi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Yer
İzmir
Shinrai isimli hesabımın bazı yorumları @Oreki adlı kullanıcıya aktarıldı. Kısa bir süre sonrada hesabım silindi. Hesabın silinmesinin nedeni nedir? Kurallardan hatırladığım kadarıyla hesap isteğimiz halde bile silinmiyor. Sadece kullanmayı bırakmamız gerekiyordu. Sanırım Sosyal yetkililerin canını sıkacak bir yorum yaptım. Bu yüzden Kendi koydukları kuralları bile hiçe sayıp hesabımı sildiler. Hesabım George Orwel distopyasındaki gibi bir buharlaştırma işlemine mahruz kaldı.
Silinme işleminden önce saçma sapan cezalar alıyordum. İtiraz için açtığım konuların hepsi tek tek silinmişti.

Hırsızlığı kanıtlanmış kullanıcının ve yancısının hesabi silinmedi.
Technopat videolarını ağır bir dil ile eleştiren Nazım Paşa 1 sene ceza aldı. Hesabi silinmedi.
Hatırladığım bazı hesap silinmesi örnekleri var.

@Mr.Acar adlı yöneticinin başına gelmişti. Sanırım yeni yönetici olduğu zamanlarda sevmediği kullanıcılara keyfi ceza veriyordu. Bu yüzden yönetim tarafından buharlaştırma işlemine uğradı. Sonra affedilip hesabı ve yetkisi geri verildi.

Diğer bir örnek ise sosyal üzerinden Propaganda yapan bir kullanıcının hesabı silinmişti.
Bu cezaların doğru ve gerekli olduğunu düşünüyorum.

Acaba hangi davranışım forum yetkililerinin tetiklenip hesabımı silmesine neden oldu?
Umarım konuyu inceleyen yönetici konuyu ve hesabı tekrar silmez. Zamanında Nazım Paşa ve yancıları sosyal yöneticilerini baskıcı olmakla suçluyordu. Haksız olduklarını düşünüyordum. Yanılmışım. Komik bir olay ise eleştirdikleri baskıcı yönetim anlayışını kullanıyorlar. Sevmedikleri kullanıcıları sindirmek için haksız cezalar verip son olarak hesabını silerek yok ediyorlar.

@claus @Egemen @ForAnAngeL @THE_MILLER @NookumPie @Taptic @Akif @Mr.Acar

Son düzenleme:
Hesap silinmedi, çift hesap tespiti sonucunda birleştirildi. Hesabın kullanıcı adı Shankias idi. Ayrıca diğer hesabın önceden alınmış 6 adet çift hesap uyarı geçmişi var.

Şimdi burada İki ihtimal var:
  1. İhtimal: Birleştirilen hesaplar aynı PC üzerinden giriş yapmış olabilir. Bu durumda çift hesap tespiti yapılır ve hesaplar birleştirilir.
    • Böyle bir durum varsa bundan sonra aynı PC'den giriş yapmayın.
  2. İhtimal: Çift hesabı tespit edilip birleştirilen kullanıcı hesaplar sanki farklı kişilere aitmişçesine rol yapar, bu rolü de bir drama ile destekler ki diğer kullanıcıların kafasında yönetimin fikrini beğenmediği kişileri sildiği fikri oluşsun.
    • Çünkü normal bir kullanıcı konuyu burada bitirir, 2 paragraf drama ekleme ihtiyacı duymadan yönetimden gelecek cevabı beklerdi diye düşünüyorum:
      @Shinrai isimli hesabımın bazı yorumları @Oreki adlı kullanıcıya aktarıldı. Kısa bir süre sonrada hesabım silindi. Hesabın silinmesinin nedeni nedir? Kurallardan hatırladığım kadarıyla hesap isteğimiz halde bile silinmiyor. Sadece kullanmayı bırakmamız gerekiyordu.
Birinci ihtimalden siz de şüpheleniyorsanız söylediğim gibi bundan sonra aynı PC'den giriş yapmayın, sorun çözülür.

Birinci ihtimali reddediyor ve dramaya devam etmek istiyorsanız işte o zaman gerçekten hesabınız silinebilir.

Rol yada drama yapmıyorum. Eskiden kullandığım bir hesabim vardı. Burada sorun yok. Ama o hesabı unuttuğum için yıllardır giriş yapmıyordum. Bu yüzden Shinrai isimli hesabi açtım. Hesap silindikten sonra o üyeliği bir şekilde kurtarıp giriş yaptım. Üyeliğin silinmesi hakkında bir rapor attim. Bu rapor sonucunda Shankias isimli Üyelik silindi. Hesaba giriş yapmaya çalıştığımda uyarı aldığım için konuyu açıp silinme nedenini öğrenmek istedim. Eğer sadece hesaplar birleştiyse Shankias isimli hesaba giriş yapabilmem gerekiyordu. Ama böyle bir hesabın olmadığı uyarısı alıyorum.

Shankias adında bir kullanıcı forum genelinde bulunmuyor. Bu üyenin yaptığı yorumlar ve silinen Shinrai hesabımın yorumları Oreki kullanıcı adı ile gözüküyor. İnsanları Tehdit etmeden önce durumu araştırmanızı tavsiye ederim. Hesap silinmeden önce yorumlarım Oreki adıyla gözüküyordu. Sorunun çözülmesi için açtığım konu silindi. Konuyla ilgili bana bir geri dönüşte bulunulmadı. Geçmişte açtığım itiraz konularını sildiğiniz için ve hesaplara giriş yapamadığım için hesapların silindiğini söylemem kadar doğal bir davranış olamaz. @Mikail Fidan
Untitled.png

Silinen Shinrai hesabı ile yaptığım yorum Oreki kullanıcısının adı ile gözüküyor. Sadece bu yorum değil. Hesabın tüm yorumları bu şekilde gözüküyor.

Untitled2.png

2016-2017 yılları arası kullandığım sonra unuttuğum için kullanmayı bıraktığım Shankias isimli hesabin yorumları Oreki kullanıcı adı ile gözüküyor.
Untitled3.png

Son düzenleme:
Gecmis olsun @Oreki ama gördügüm kadari ile zaten gercek rumuzun duruyor yani silinmemis eger bir sistem hatasi degilse. Umarim karar hataliysa geri alinir, severim seni bilirsin :)

Ayrica itirazlar özellikle Technopat'da pek bir ise yaramaz ve getirisi degil götürüsü vardir, salla basini al maasini yani. Ahahahhaa :)

Öncelikle hiçbir hesap silinmedi. Hesaplar @Oreki'ye aktarıldı. Ana hesabınız @Oreki, o hesaptan devam edin. Az önce bu hesap da @Oreki ile çift hesap tespitine takıldı...
Ayrica itirazlar özellikle Technopat'da pek bir ise yaramaz ve getirisi degil götürüsü vardir, salla basini al maasini yani.
Böyle bir şey yok. İtirazlar haksız ve haklı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Haklı olanlarda hatamızı düzeltip kullanıcıdan özür diliyoruz. Haksız olanların da neden haksız olduğunu kibarca kullanıcıya anlatıyoruz.

Bir de her konuya artık bu yorumu yapmazsanız seviniriz. İlk önce konuyu anlayın ve kendiniz bir değerlendirmeye varın, mümkünse yorumu bundan sonra yapın.

Ana hesabim Oreki değil. O başka bir kullanıcı oluyor. Benim an itibari ile sadece bu hesabım var. Diğer hesaplarım Oreki ile birleştirildi. Bu yüzden giriş yapamadım. İletişim kurmak için eski hesap bilgilerim ile bu hesabı açtım.

1-Shankias 2016-2017 tarihleri arasında kullandım. Bilgilerini unuttuğum için yeni bir hesap açtım. O Tarihten itibaren sadece Shinrai silindikten sonra kurtarıp rapor attım. Sadece bu hesapta 6 kez çift hesap cezası alındı.

2-Shinrai 2018 Ocak ayından Oreki kullanıcısı ile birleştiği tarihe kadar kullandım. Bu süreç boyunca çift hesap kullanımı yapmadım. Yapsaydım sistem algılardı. Hesap birleştikten sonra giriş yapamadığım için aynı isim ve bilgiler ile yorum yaptığım hesabı açtım.

3-EmnShankias(Eski Adı)-Shinrai(YeniAdı) Başka hesabım olmadığı için Shankias hesabının E-Mail adresi ile açıldı.

Shankias ve Shinrai bilgilerinin hepsi bu yeni hesap altında toplanıp bu hesabı kullanmaya devam edebilirim. Eğer çift hesap kullanımı olduğunu düşünüyorsanız, ceza verebilirsiniz. Ama böyle bir kullanım yok. Sadece Shankias hesabini kullandığım 2016-2017 tarihinde çift hesap kullanımı yaptım.

Son düzenleme:
O zaman şimdilik bu hesaptan devam edin.
Shankias ve Shinrai bilgilerinin hepsi bu yeni hesap altında toplanıp bu hesabı kullanmaya devam edebilirim.
Bu mümkün değil. Hesaplar @Oreki'ye aktarıldı. Sistem @Oreki ile çift hesap olduğunuz konusunda hala ısrarcı ama şimdilik bu hesabı birleştirmeyeceğiz. İlerleyen dönemlerde yapılacak incelemede @Oreki ile çift hesap olduğunuz kanaatine varılırsa 1 yıl uzaklaştırma alabilirsiniz, bunu şimdiden belirtelim.

Denildiği gibi 2 paragraf dramadan başka bir şey değil...
@Mr.Acar adlı yöneticinin başına gelmişti. Sanırım yeni yönetici olduğu zamanlarda sevmediği kullanıcılara keyfi ceza veriyordu. Bu yüzden yönetim tarafından buharlaştırma işlemine uğradı. Sonra affedilip hesabı ve yetkisi geri verildi.
Üyeliğim silinme tarihi, 4 Aralık 2018. Yeni hesabımın kayıt tarihi 5 Aralık 2018. Moderatörlüğe başladığım tarih, 17 Mart 2018. Bu iki tarih arasında moderatörlüğe başlamamışken siz beni, kamuya yetkili olmuşum da herkese keyifi ceza vermişim gibi lanse ediyorsunuz. Bu tamamen sizin fesat düşünceniz ya da bilgisizliğiniz. Bilgisizliğin üstüne drama da eklenince böyle hadsiz, seviyesiz, bir paragraf ile karşılaşıyorum. Dışarıdan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama bu paragraf benim gözümde mide bulandırıcı bir yazıdan başka bir şey değil.

Yetkiliyi, keyifi ceza atan mahlukat gibi görüyorsunuz -Dervişin fikri neyse zikri de odu.- ama gerçekte olan ise, imla hatasını düzenlemekten ve ceza vermekten sıkılmış, bunalmış insandan başkası değildir. Biz, "keyifi" ceza atmak yerine cezasını dondurup sorununu çözmesiyle uğraşıyoruz. 1 üyenin DLL hatasını çözmek için tam 12 mesajını düzenlediğimi hatırlarım.

İlk hesabım silindi ve bunun sebebini biliyorum ama bu değil. Sizi de gram alakadar etmez. Boş boş salladığınız sürece karşınızda düzgün bir muhatap hak etmezsiniz. Bu kadar da basit.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı