Technopat kitlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

21 sonlarında fark ettim bu zamanlarda çok yazım yanlışı olan mesaj oluyor ama asla rapor yemiyorlar ben de ekini yanlış yazayım düzeltmeden ban yiyorum garip bir ortam var.
Bana da iki defa noktalama işaretleri yüzünden uyarı verdiler, yaptığım hatada işaretlerden önce kullandığım boşlukların tutarsız olmasıymış biraz saçma geldi bana.
 
Açıkçası benden daha uzun süre aktif olanlar ne düşünüyor diye merak etmiş olduğumdan dolayı bu konuyu açmış bulundum. 1 haftadan uzun süre aktif olan herkes yorum yapabilir sanırım.
İnsanlar bazı konuları aramak yerine sürekli aynı şekilde açıyor. Aynı sorunları yaşayan insanların çözüme kavuşturulmuş konuları varken sürekli konu açmaları gereksiz kalabalık yapıyor.
 
Güzel sayılır ama kesinlikle bir ortası yok kimi konuda yazılabilecek her şey yazılmış en bilgili üyeler yazmış kimi konuda en fazla 100 mesajı olan üyeler konuyu basmış sorunlu modeller yanlış bilgiler havada uçuşuyor.
Bu forumun en salak üyesi bile ortalama bir bilgi sunabiliyor en azından. Bazı adı lazım olmayan forumlarda sorduğum sorulara "bilmiyorum kanka araştır" yazıyorlardı mesaj kasmak için.
 
Örnek olarak bu konuda bile o eski katılık bir kenara cıvıtıklığı ben hissediyorum yorumlarda.

Keşke 2 sene önceki yönetim ve kitle olsa şu anda olsa.

Örnek olarak geçen bir arkadaşla tartışmaya girdim ikimiz de hakaret sayılabilecek mesajlarda bulunduk raporlamama rağmen ne o ceza aldı ne de ben. Mesajlar silinde ve hiçbir şey olunmamış gibi devam etti. Normalde temizinden 1 hafta ban olurdu eskiden bu tür durumda.
2 sene önce de moderatörlük yaptığım için hatırlıyorum. Cezalar biraz daha moderatör insafiyetine bağlıydı, hata yapan birçok kişi uzun süre uzaklaştırılıyordu. Şu anda daha çok tabloya bağlı şekilde gidiliyor, bu durumunda üyelerin ceza sürelerini kısalttığını düşünüyorum. Bu sebeple de üyelerin aldıkları cezaların eskisi kadar etkili bir yaptırımı olduğunu düşünmüyorum. Tabii bunların düzenlenmesinde yönetim tarafının da haklı sebepleri var ama yine de insan o dönemleri aramıyor desek yalan olur...


Bir diğer konulara gelecek olursak da şu son 1 yıl içinde Technopat birçok foruma nazaran daha ileri görüşlü ve kullanıcılarına değer veren bir platform olduğunu kanıtladı. Şahsen birçok foruma girdiğimde bu şekilde kullanıcıların isteklerine göre tonla özellik getiren forum daha görmedim. Bu yenilikçi yapısıyla ileri gitmeye devam ediyor.

Tabii ki ister istemez yeni kullanıcılar geldikçe ortam değişiyor, bu sebeple de kullanıcılara kalite düşüyormuş gibi geliyor. Durum şahsi fikrimce aslında pek de böyle değil, ben bunu daha çok hayatımızda var olan kuşak çatışmasına bağlıyorum :)

Daha fazla uzatmayalım kısa bir şekilde anlatırsak her şey değişti gibi bu forumda değişiyor ve şu anda olumlu bir şekilde değişiyor, umalım ki bu çizgisini bozmasın :)
 
Son düzenleme:
2 sene önce de moderatörlük yaptığım için hatırlıyorum. Cezalar biraz daha moderatör insafiyetine bağlıydı, hata yapan birçok kişi uzun süre uzaklaştırılıyordu. Şu anda daha çok tabloya bağlı şekilde gidiliyor, bu durumunda üyelerin ceza sürelerini kısalttığını düşünüyorum. Bu sebeple de üyelere karşı cezaların eskisi kadar yaptırımı olduğunu düşünmüyorum. Tabii bunların düzenlenmesinin de yönetim tarafında haklı sebepleri var ama yine de insan o dönemleri aramıyor desek yalan olur...

Hocam süper moderatörlerde aynı şeyi yapmıyor mu?
 

Geri
Yukarı