Technopat kullanıcıları hangi editörleri kullanıyor?

• Konuyu başlatan Hoaxer
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 2.585
Paint.net, Photoshop alternatif.
Video editörü sabit değil.
Notepad++.
Unity kodlama için otomatik olarak Mono veya başka bir şey yüklüyordu. Ama m ile başladığına eminim.

IDE editör ayrımı yapmıyoruz herhalde.
Şu an bilgisayarımda Visual Studio, Visual Studio Code, IntelliJ IDEA ve Android Studio var.
Octave da sayılır gibi. Octave'ın içinde Notepad++ var ama bilgisayarda yüklü gibi gözükmüyor.

• Sublime Text 3 (Python kullanırken tasarımı ve sadeliği aşırı hoşuma gidiyor. Hızlı. Terminal olmadan tek tuş ile uygulamaları çalıştırabiliyorum. Tek sıkıntı Input işlemleri çalışmıyor. Öyle durumlarda yazdığım kodu terminal üzerinden açmak zorundayım. Ama Input yoksa direkt çalıştırıyorum. Örneğin Flask ile yaptığım Web siteleri, PyQt5 ile yaptığım arayüzler, Selenium ile kodladığım botları vesaire burada yazıyorum.)
  • VS Code (Python, HTML, CSS, JS gibi dilleri kullanırken eklentileri işime yarıyor. Ama pek sade değil, karmaşık. Kendi üzerinde terminal açabilmek çok işime yarıyor. Aynı zamanda klasörlere uygulama üzerinden ulaşabiliyorum. Sublime Text 3 ile hepsini teker teker açmam gerekiyor. Django ile Web sitesi kodlarken, Scrapy gibi çok klasörlü kodları yazarken VS Code kullanıyorum çünkü dosyaları kendi üzerinden direkt açabiliyorum. Sublime Text 3 ile hepsine gidip teker teker açmam gerek.)
Bu ikisi işlerimi hayli hayli görüyor.

Son düzenleme:
Java ve C# yazacağım zaman Visual Studio.
Web yazılımı için Visual Studio Code.

Microsoft'un bugüne kadar yaptığı en iyi iş olarak görürüm bu ide'leri. Zamanımın çoğunu VSCode içerisinde geçiyorum hem kullanışlı hem hızlı hem de kişisel olarak düzenleyebiliyor olmak ve en önemlisi arkasında Microsoft'un olduğunu bilmek beni cezbediyor. Daha da doğrusu zamanında cezbetti ve o gün bu gündür vazgeçmem bu ikiliden. Kesinlikle tavsiyemdir.

Bunlar dışında Mac kullanıyorsan Xcode'de efsane bir ide. Sublime Text de keza öyle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı