Technopat Müzisyenleri

Sanırım bana hitaben yorumda bulundun, aslında yok ama çekebilirim şu aralar üniversite hazırlıklarına başladım. Zaman buldukça deniyebilirim. Hepinize iyi çalışmalar, iyi günler

Lisedeyken bateri çalıyordum. Grubumuz vardı. İlk başlarda post-rock çalıyorduk. Sonra biraz goth-rocka geçiş yaptık. Solistimizin ayrılmasıyla, alternatife kaydık. Ama hiç bir zaman istediğim icraatı yapamadım. Birkaç yarışmaya katıldık, 1-2 canlı performans verdik. Sonra bıraktım. Neden bıraktığımı da kendime hep sorarım.

Burada eğer varsa tüm enstrümanist veya müzikle uğraşan arkadaşları toplamak istiyorum

8 yıldır elektro gitar çalıyorum. Ibanez 170dx ve Marshall Mg10 amfi + Line6 Ux1 ses kartı kullanıyorum. Nota ve gam bilgim kendimi anlatacak düzeyde. Tab okuyorum, kulaktan çıkartıyorum. Şu an, biraz çalıştıktan sonra çalamadığım riff, solo yok diyebilirim. Tarzım heavy metal: Megadeth, Iron Maiden, Metallica, Black Sabbath, Black Label Society, Ozzy Osbourne.. 100 tane sayabilirim. Herhangi bir ders almadım, direk internetten bir elektrogitar alarak başladım, Selim Işık hocam sağolsun çok şey öğrendim onun videolarından. Çok zor oldu diyebilirim, bırakmadım ve şu an gayet iyi düzeydeyim. Geçen sene onun yanındaydım, gittim gördüm kendisini, 80 Kalibre'nin stüdyo çalışmalarında ben de oradaydım, hepsi mükemmel insanlar. Güzel günlerdi kısaca. Kendime ait bir youtube sayfam var, cover olsun, lesson olsun, isteyen arkadaşlar olursa elimden geldiğince her türlü yardımcı olmaya çalışırım.

Sene kaçtı hatırlamıyorum. Gittim enstrüman mağazasına "ben rock'çıyım hiya kiya, bana elektro verin" diye girdim, amfiye para yetmedi akustik ile döndüm.

O zaman internetten izleyemezdim, hem videolar çok kısıtlıydı, hemde internetim yoktu.
Bu işle uğraşan bir kaç arkadaşım bana Ziya Aydıntan gitar metotunu önerdiler, onla az çok çaldım (9 ay kadar).
Sonra para biriktirip Ankara Sakarya'da bir kursa katıldım orada hocalarımız çok yardımcı oldular. Tabii bir kaç arkadaşta edindim.
Orada ilk Klasik gitarı elime aldığımda klasiğin rahatlığını hissettim. Fakat klasik çalan arkadaşlar akustik gitar çalarken cidden rahat edemiyorlardı.
Akustik sanıyorum başlangıcı zor olsada, iyi bir temel atıyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Ayriyeten mızıka çalıyorum.

Ne çalmak istiyorsanız gidin ve onunla başlayın. Elektrogitar çalmak isteyen birisinin klasik gitarla başlaması hayatının hatası olur. Evet, akustik gitar ile elektrogitar birbirine benzerdir ama kesinlikle aynı değildir. Dediğim gibi ne çalmak istiyorsanız onunla başlayın ve ilerleyin, mesela elektrogitar çalmak için, klasik gitardan başlanmalı diye birşey kesinlikle yoktur! Klasik gitar apayrı bir dünyadır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı