Technopat Ne Zaman i7 8750H İşlemcileri İnceleyecek?

• Konuyu başlatan K1RA
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.025

K1RA

Hectopat
Daha fazla  
Ben dahil birçok kişinin i7 8750 işlemciye sahip notebookların detaylı incelemesini beklediğini görüyorum. Bu işlemciye sahip MSI ve Monster notebooklar şuan için ön planda. Technopat ise zaten işi gereği bir süre zarfı içerisinde bu cihazlardan bazılarını inceleyecektir diye düşünüyorum.

Ancak ne zaman incelemeyi yaparlar merak konusu. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu testlerin olduğu model : MSI GP63
Bu test fanlar otomatikte iken ki değerler.
Bu test de fanlar turbo modda iken aldığı değerler. Az çok bir tahmin yapılabilir diye düşünüyorum performans anlamında. Sıcaklık değerleri zaten ortada.
Not: @Orcoo95 sağolsun o atmıştı testleri bu arada.

Bu testlerin olduğu model : MSI GP63
Bu test fanlar otomatikte iken ki değerler.
Bu test de fanlar turbo modda iken aldığı değerler. Az çok bir tahmin yapılabilir diye düşünüyorum performans anlamında. Sıcaklık değerleri zaten ortada.
Not: @Orcoo95 sağolsun o atmıştı testleri bu arada.

İşlemci %30 çalışırken 80 derecelerdeyse yandık.

İşlemci %30 çalışırken 80 derecelerdeyse yandık.

Stress testinin linkini koymamış arkadaş. AİDA64 CPU Stress testinde %100 yük altında 5 dakika test yaptım ortalama 82 derece.2 hafta sonra GTA 5 testinide atmaya çalışıcam. Frekans tv youtube kanalindan da MSİ GP63 Leopard 8RE bilgisayar incelemesini izleyebilirsiniz. Çok serin çalışan bi cihaz yapmışlar.

i7 8750H ve i7 7700HQ İşlemci Farkı

Stress testinin linkini koymamış arkadaş. AİDA64 CPU Stress testinde %100 yük altında 5 dakika test yaptım ortalama 82 derece.2 hafta sonra GTA 5 testinide atmaya çalışıcam. Frekans tv youtube kanalindan da MSİ GP63 Leopard 8RE bilgisayar incelemesini izleyebilirsiniz. Çok serin çalışan bi cihaz yapmışlar.

Merak bekleyeceğim, özellikle işlemciyi kullanan oyunlarda %80-%90 işlemci kullanımında ve 2 saatlik oyun testi sonucundaki değerler çok önemli, 5 dakikalık stres testinin bence bir anlamı yok, laptop gerçekten battlefield 1 veya ac origin gibi bir oyunu 2 saat boyunca çalıltırdıktan sonraki verileri önemli.

Asus Rog Scar Edition GL703VS laptopumda i7 8750H + GTX 1070 donanımda, 3 saat Witcher 3 ultra ayarlarda oyun sonucunda Asus Gaming Center göstergelerindeki ısı değerleri işlemci için 65 dereceydi. Ekran görüntüsü de eklerim en kısa zamanda. Gaming Center ne kadar doğru ölçüyor bilmiyorum, istediğiniz uygulama varsa deneyebilirim.

Asus Rog Scar Edition GL703VS laptopumda i7 8750H + GTX 1070 donanımda, 3 saat Witcher 3 ultra ayarlarda oyun sonucunda Asus Gaming Center göstergelerindeki ısı değerleri işlemci için 65 dereceydi. Ekran görüntüsü de eklerim en kısa zamanda. Gaming Center ne kadar doğru ölçüyor bilmiyorum, istediğiniz uygulama varsa deneyebilirim.

Hocam sana zahmet olmazsa msi afterburner programını yükledikten sonra oyunu oynayıp şöyle 2 saat sonunda oyunu kapatmadan SS alabilirsen çok iyi olabilir, önemli olan kısım işlemci ne kadarlık yük altında ve kaç derecede çalışmakta? Bazı testlere bakıyorum işlemci sıcaklığı 82 derece harika diyorlar ama işlemci kullanımı %30 civarında, önemli olan 2 saatlik oyun sonunda ve hala oyun devam ederken en az işlemci %90 civarında çalışırken ( ki elinizdeki sistemde gtx 1070 var işlemciyi sonuna kadar zorlayabilme imkanınız var ) kaç derecede stabil olarak çalışacak.

Witcher 3 ile denedim yine. İşlemci kullanımı yüksek değil. Başka oyunlarda da deneyip ekran görüntüsü paykaşırım kısa zamanda.

Dosya Ekleri

• compressed_7888234232018-05-14 (6)~2-1280x720.jpg
    compressed_7888234232018-05-14 (6)~2-1280x720.jpg
    195,4 KB · Görüntüleme: 86
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı