Technopat neden böyle?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam o kurallar esnetilebiliyorsa konu yaptırıma gelince yine aynı esnekliği görmek isteriz. Teşekkür ederim.

@judgmennt ve @Abu! Moderatörlerin ceza alması demek, konuların belirli bir süre onaylanmaması, diğer tüm yazım yanlışlarının öyle kalması ve küfürlerin belirli bir süre silinmemesi demek. Olaylar tam düşündüğünüz gibi işlemiyor.

@LeBlanc Siz tüm yazım yanlışı yapanlara ceza veriyoruz mu zannediyorsunuz? Ceza verildiği kadar bir o kadar da verilmeyen cezalar var. Benim moderatör olmamla ilgili bir probleminiz varsa konu açarak sorununu belirtebilirsin. Sana cevap vereceklerdir.

Moderatör başvuruları dışında bildiğim kadarıyla aktif olan üyelere de teklif gelebiliyor.
Zamanında bana da gelmişti. Ama o sorumluluğu üstlenecek kadar sabırlı olmadığımdan kabul etmedim.

Ayrıca biz de hatalar yapıyoruz. Eğer hatalarımız çok abartılı değilse, yetkililer düzeltip ceza vermeden uyarıyorlar. Ama sen birden fazla hata yapıyorsan, ceza alınca sitem etmen boşuna.

Kurallar hayatın direğidir diyeyim öncelikle..
Aslında yazım kurallarına dikkat ederim ama noktadan virgülden sonra boşluk bırakma gibi şeylere tam alışamadığım için ya da ufak yazım hatalarından dolayı 7. uyarımı falan almışım. Yakında 1 hafta yasaklanırım diye düşünüyorum Keşke uyarı aldığımızda, yazımızda hatalı olan kısım bildirimde gözükse bizde bilsek, öyle daha faydalı ve anlaşılır olurdu. Tamam ana fikir belirtiliyor olabilir ama şöyle düşünün, matematik problemi çözüyorsunuz, birden fazla matematiksel işlem yapıyorsunuz ve sonuç kağıdınıza "işlem hatası" yazılıyor. Bağlantıyı kurmuşsunuzdur diye düşünüyorum
Bu arada sorumuzun altına birden fazla cevap geldiğinde, tek yorumda alıntılayarak cevap veriyoruz ya hani, alıntılanan kısmın hemen altından yazmayıp boşluk atlatmak hatta bir boşluk daha atlatıp tam ortalamak kurallara uygun mudur? Gözüme çok karmaşık geliyor diğer türlü, bunu da aradan çıkarayım dedim, umarım bu yorum da 8. yi getirmez bana.

Gören de küçük ünlü uyumuna uymayan mesaj sahipleri banlanıyor zannedecek. Kendi öz dilinizde mesaj yazıp, noktalama işaretlerine ve yazım kurallarına uymanız bekleniyor. Hepsi bu.

Ben Türkçe karakter kullanmadan yazıyorum tüm mesajlarımı, bir kere bunun için de ceza almışlığım yok, önemli olan üslup ve yazım kuralları.

Quora ya da SO gibi ortamlarda daha önce sorulmuş soruyu sorduğun için seni yerden yere vurur insanlar. Burada bence esas problem bu, çok fazla benzer konu ve soru var.

TDK bile bu kadar dikkat etmiyor. Zaten son zamanlarda benim dikkatimi çekti. Yok o, yok bu.

Eskidendi nokta koymadı diye 1 hafta cezalar. Şimdi dakikalık sanırım. Sadece bildirimi geliyor. Bence de noktalama ve yazım kuralları böyle yumuşak olsa daha iyi. dakikalık, kullanıcıyı sıkmayan, öh be dedirtmeyen cezalar. Öh be diyenlerde, orada burada Technopat'a sayıp sövüyor. Aşağılıyor.

Bu arada sizden para mı alıyoruz diyen arkadaş, reklamları biz üyeler görüyor. Technopat Yönetimi parayı elbet götürüyordur bir yerden ama sen burada kalıcı değilsin. Kimler geldi geçti. Pek asabi olma.

@bitwise Dediğiniz gibi, demir bir yumruk yok ortada. Sizin karakter kullanımınız dilimize uygun değil ama çabanız belli. Bizim görevimiz ise imkan varsa düzeltmek. Bu bir ceza sebebi değil, fırsat varsa da düzeltilmeli. Elinizden geleni yapıyorsunuz, klavye gibi engeller ise sizin imkanınız dışında oluyor bir noktada.

@LeBlanc Moderatör alımı için yeterlilik aranırken. Taş devrinden kalma yazılar ile dert anlatmaya çalışanları kıyaslamayın. Ufak hatalarda esneme oluyor zaten.

Kimse taş devrin'den kalma yazılar yazmıyor, yazan birine rastlamadım. Dediğiniz gibi kurallar yeri geldiğinde üyeler için esnek hale gelmiyor, tam tersi sadece 1 büyük harf yanlışı için bile ceza veriliyor. Aşağıda'ki grafik ile neden Technopat Donanım Haber'den çok geride, neden en yüksek trafiği orası çekiyor rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Not: Donanım'da "taş" devrinden kalma ve en nezih insanların harmanlandığı bir forum var, o yüzden insanlar orayı daha çok tercih ediyor, lütfen beğenmiyorsan oraya git gibi konulara girmeyin. Zaten Türk halkı yaklaşık 10 yıldır aktif olarak İnternet kullanıyor yani en kötü cümleyi bile rahatlıkla anlayabilme kabiliyetine sahibiz, o yüzden taş devrinden kalma yazıyı anlayamayan varsa bu o kişinin anlama kabiliyetinin olmadığını gösterir. Technopat sadece Google sevdası için böyle bir talepte bulunuyor, şefkatli yetkili arkadaşlar ise aksini iddia etse bile hiçbir şeye müsemma göstermeden ceza veriyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…