Technopat neden eski Windows sürümlerinde destek vermiyor?

• Konuyu başlatan Adsız 1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 777
A

Adsız 1

Ziyaretçi
Merhaba, ben Windows kategorisinde "Windows X desteği sona erdi" adlı başlıklarla karşılaştım. Neden aşağıdaki Windows sürümlerine destek verilmiyor:
  • Windows 10 (1809 veya daha eski)
  • Windows 8.1
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows Vista
  • Windows XP
Bunu ben bir türlü anlamış değilim. @Asım Demir, @MF

Birden çok sebebi var:
  • Eski sürümler güvenlik açığı barındırabiliyor. Virüs yemeniz istemiyoruz.
  • Eski sürümler güncel sürücülerle uyum sorunu yaşatıyor. Mesela NVIDIA sürücüsü kurulmuyor.
  • Eski sürümlerde menüler farklı. Size yardım ederken güncel sürümden ekran görüntüsü alıyoruz. Siz de yeni sürüm kullanacaksınız ki daha hızlı çözelim sorunları
  • Yeni sürümler yeni donanımlara daha iyi destek sağlıyor. Bkz. Ryzen ve Intel 9. Nesil İşlemciler.
  • Yeni sürümler daha stabil ve daha az hata içeriyor.
Ve her zaman sorduğum bir soru: cep telefonuna gelince son sürüm için yırtınan halkımız söz konusu Windows olunca neden bu kadar bağnaz?

Birden çok sebebi var:
  • Eski sürümler güvenlik açığı barındırabiliyor. Virüs yemeniz istemiyoruz.
  • Eski sürümler güncel sürücülerle uyum sorunu yaşatıyor. Mesela NVIDIA sürücüsü kurulmuyor.
  • Eski sürümlerde menüler farklı. Size yardım ederken güncel sürümden ekran görüntüsü alıyoruz. Siz de yeni sürüm kullanacaksınız ki daha hızlı çözelim sorunları
  • Yeni sürümler yeni donanımlara daha iyi destek sağlıyor. Bkz. Ryzen ve Intel 9. Nesil İşlemciler.
  • Yeni sürümler daha stabil ve daha az hata içeriyor.
Ve her zaman sorduğum bir soru: cep telefonuna gelince son sürüm için yırtınan halkımız söz konusu Windows olunca neden bu kadar bağnaz?

Her zaman cep telefonu örneğini veriyorsunuz🤠

Telefonum son sürüm olsun diye kendini yırtan kişileri görmedim açıkçası. Son model telefonla sürüm farklı şeyler. Sizin kastınız yazılımsal bir şey değil mi?
Güncelleme almayan telefon modelleri için forumlarda bir sürü yorum atılıyor, konu açılıyor. Güncelleme ile ilgili haberlerin altındaki yorumlar hep güncelleme gelmediği ya da geç geleceği için şikayet eden bir sürü insanla dolu oluyor.

Güncelleme almayan telefon modelleri için forumlarda bir sürü yorum atılıyor, konu açılıyor. Güncelleme ile ilgili haberlerin altındaki yorumlar hep güncelleme gelmediği ya da geç geleceği için şikayet eden bir sürü insanla dolu oluyor.
Teşekkürler, şimdi anladım neyin kastedildiğini.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı