Bugün açtığım bir konuda şöyle bir cümle yazmıştım:
"Sistemim imzamda da yazdığı gibi Ryzen 5 1500X..." diyerek "sistemim imzamda da yazdığı gibi" dedikten sonra sistemimi tekrar yazdım elle, yani sistemim imzamda deyip bırakmadım. Fakat ona rağmen sırf cümle içinde öyle bir şey kullandım diye 1 saatlik ceza aldım.
Eleştirmeye kalksak çok şeyi eleştirebiliriz, Türkçe kurallarına uymamız gerekiyor ancak "1050Ti mi RX570 mi" diye başlık yaptığımızda başlık "1050Ti vs RX570" olarak değiştiriliyor, vs Türkçe kökenli bir kelime midir ki? Versus'un kısaltılmasıdır bu da pek Türkçeye uygun bir kullanım değil.
Mesela forumda korsan oyuna hiçbir şekilde destek verilmiyor ancak Hackintosh hakkında aklınıza ne takılıyorsa sorabiliyorsunuz, Hackintosh kullanmak çok mu meşru peki? Ama eleştiriye ihtiyaç duymuyorum açıkçası gül gibi geçinip gidelim işte...
Her şeye rağmen bu forumdaki dilimizle ilgili olan kuralları çok hoşuma gidiyor, her forumda böyle olmalı bana kalırsa. Bir çok kişi Türkçe kurallarına uyarak yazı yazmaktan memnun değildir ama bence olması gereken bu, keko gibi cümleler yazmaya gerek yok. Technopat'ın dil ile ilgili kuralları gayet mantıklı ancak uygulama yanlış.