Technopat RX 570, RX 580 ve RX 590 Kullananlar Kulübü

Nvidia Gtx 1050 ti dan sonra 1 haftadır Sapphire Rx 590 Nitro+ kullanıyorum. Freesync monitörün varsa amd ekran kartından şaşmayacakmışsın arkadaş.

Havalar ısındı beyler. Kartınızı kasanizi kaç fan olduğunu sıcaklık değerlerinizi paylaşır mısınız?
Kart: MSI RX 580 Gaming 8 GB
Kasa: Dark N10
Fan: Üstte 2 arkada 1 egzoz. Önde ise H110i var.
Sıcaklık: 72 dereceyi geçmedi ama bir tuhaflık var. Özel fan profili yapmamış olmama fanların otomatikte olmasına rağmen %99'da çalışıyor. Bu normal mi?
Bu arada fanlar NV R120 TP Raidmax. Türünün tek örneği kanımca.

RX590 Nitro+ oyun oynarken 63'ü geçmiyor.

Kart: ASUS RX 570 4GB OC
Kasa: XIGMATEK HAWTHORN EN9535 4x12CM LED FAN USB 3.0 MidT ATX SİYAH KASA
Sıcaklık: %99 kullanımda maksimum 67 oluyor.

Fanlar bayağı hızlı çalışıyor, çabuk yıpranabilir. Bende de RX 570 Armor var, fan ayarı yapmadığım zaman 80 derece civarındayken bile fanlar %60-%80 arasında çalışıyor. Oyuna girmeden önce Afterburner varsayılan ayarları kullanarak fan hızını yükseltiyorum yoksa rahatlıkla 80 dereceyi görüyor. MSI bu kartları böyle tasarlamış yoksa 80 derecedeyken fanların en az %80 olması gerekirdi bence. Zaten 55-60 dereceye kadar fanlar dönmüyor orijinal ayarlarda, boştayken 50 derece civarında seyrediyor kart. Undervolt yapılabilir bu kartlara.

Ekran Kartı: MSI RX 570 Armor 4G OC
Kasa: Thermaltake V200, ilave fan eklenmedi
Sıcaklık: 78 derece civarı

Son düzenleme:
@Sucrofe kasanin hava akışı kötü. Armor ise soğutması orta düzeyde bir kart. Hava girişi yetersiz olduğundan sıcaklık biraz yüksek. Bana gelince, bileşen ömrü kisalacagina fan ömrü kisalsin.

Evet biliyorum. Fan eklemeyi düşünüyorum iki tane 140 mm üst tarafa. %99 fan bence fazla yine de.

Yakında bende RX kullananlar kulübüne gireceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…