Technopat Ryzen APU kullanıcıları kulübü

Bence güzel sistem olmuş APU sistemler şu aralar benimde dikkatimi çekmeye başladı. Hesaplı bir sistem oluyor yetersiz geldiği zaman ise istersen güçlü bir ekran kartıyla yükseltme şansın oluyor.

Ama merak ettiğim bir şey var hocam bildiğiniz gibi APU sistemlerde ekran kartı olmadan işlemci GPU’su üzerinden çalışabiliyorlar. Peki APU’larda monitör bağlantısı nasıl oluyor tam olarak hangi kanallar üzerinden bağlantı yapılıyor monitöre?
Anakartın görüntü çıkışları kullanılıyor. Hem görüntü çıkışlarından hem de diğer özelliklerinden bence APU'lar için en iyi düşük bütçeli anakartlar Gigabyte S2H serisi.
A10 7870K APU işlemcili bir bilgisayar daha var evde. Performansından pek memnun kalmamıştım ve R7 240 ASUS bir Ekran Kartı ile kullanmaya başladım. Windows7 kurulu. Gayet de iyi durumda.
Dual GPU özelliğini kullanıyor musun? Sistemini iyi günlerde kullanman dileğiyle.

İyi günler herkese Bende yaklaşık 9 aydır APU sistem kullanıyorum.

Sistemim;
AMD Ryzen3 2200G
ASUS EX-A320M-Gaming
2x8GB Crucial 3000 MHz (CL16) RAM
Kingston A2000 250GB NVMe SSD
250+320 Seagate HDD
High Power 500W aktif PFC PSU
Casper M-ATX Eski kasa

Sistemi geçen sene Instagram'da yapılan çekilişte kazandığım 2200G işlemci ile toplamaya karar verdim.
Kasaya ekstra para vermek istemediğim için evdeki eski Casper marka kasayı kullanarak PSU, HDD, kart okuyucu bırakıp diğer parçaları sattım.
Sistemi evdeki eski monitöre bağladım VGA girişli kare monitör.(Çözünürlük 1280/1024). Bağlantıyı VGA-HDMI çevirici ile bağladım.

1500 TL civarı bütçe gerekmişti. 200 TL eski parçalardan gelen parayla 1300 TL'ye hallettim.

Düşük bütçe ile yapılabilecek iyi sistemi yaptığımı düşünüyorum. 1500 TL'ye normalde taşınabilir sıfır bir sistem alsaydım vasat ötesi bir cihaz olacaktı. Günlük kullanımda gayet yeterli bir PC oldu. Ufak tefek video edit işlerini dahi çok zorlamadan yapabiliyorum. Oyun performansı açısından işimi görüyor. Oyun olarak GTA V, PUBG Lite, CS:GO, Skyrim, Fallout 4, TF2 gibi oyunları akıcı oynuyorum.

Yeni çıkan sağlam sistem isteyen oyunları deneme fırsatı bulamadım. Muhtemelen GPU performası yetmeyecektir. İleride 3400G işlemciye ya da bir ekran kartı takviyesi yapabilirim.

Arkadaşlar bir tanıdık APU sistem toplayacakmış, PSU olarak ikinci el düşünülüyor. AC KCAS 600 - Sohoo GP650 - Hydro 600 - X-Power 650 - ZM600LE arasından hangisini önerirsiniz? Benzer oldukları söyleniyor genelde, kararsız kaldık. Hepsinin garantisi devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı