Merhaba,
Birçok kişi hacklenme, virüs gibi olaylarla karşılaşabiliyor ancak çoğu kişi 2Ad'nin ne olduğundan bir haber. Bu konuda 2Ad'nin nasıl açılacağını göstermek istedim. Sanırım forumda da konusu yok, 2ad sayesinde hesabınız çalınsa bile çalan kişi hesabınıza doğrudan erişemeyecek. Telefonunuza ya da mail adresinize bir kod gelecek, hesabınıza girmek isteyen kişi o kodla erişim sağlayacak. Böylece de hesabınızı çalan kişi hesabınıza erişemeyecek. XenForo altyapısı kullanan diğer tüm forumlarda açabilirsiniz, benim tavsiyem her forumda açmanız yönünde olur. Bir de her forumda farklı şifre kullanın, aynı şifreleri kullanmayın. Forum hesabı şifreniz de diğer herhangi şifrelerinizle aynı olmasın. Buna oyun hesabı, mail hesabınız falan da dahil. Gerekirse forum hesabınız için ayrı bir şifre oluşturun. Gelin, 2Ad'nin nasıl açılacağına da bir bakalım:
Öncelikle sağ üstten mesaj kısmının solundaki kısımından ismimize tıklayalım:

1651914062497.png


İsmimize tıkladıktan sonra "şifre ve güvenlik" kısmı olacak. Ona tıklayalım.

1651914101616.png


Bu kısımda iki aşamalı doğrulama devre dışı olarak gözükecek. Sizin yapmanız gereken devre dışının yanında değiştir ya da etkinleştir gibi bir şey olacak. Ona tıklamalısınız. Ben aktif ettiğim için bende aktif olanlar gözüküyor.

1651914289727.png


O tuşa bastıktan sonra şifrenizi girmenizi isteyecek, şifrenizi girin.

1651914386416.png


Burada karşımıza üç tane seçenek çıktı. Uygulama vasıtasıyla doğrulama kodu için Google Authenticator kullanabilirsiniz. Bende iki aşamalı doğrulama aktif olduğu için nasıl yapılacağını maalesef gösteremiyorum. Ancak uygulama vasıtasıyla doğrulama koduna basınca da telefonunuza indirdiğiniz o uygulamadaki barkodu okutmanızı istiyor. Barkodu okuttuktan sonra da o uygulamada adınız gözüküyor ve farklı bir konumdan hesaba giriş yaptığında da o kodu istiyor. E-posta onayı için de muhtemelen hesabınıza kayıtlı maili onayladıktan sonra etkin oluyor ve isterseniz mail yoluyla da siteye girebiliyorsunuz. Yedek kodlar da e-posta ve uygulamaya erişiminiz olmadığında kullanabilirsiniz. Burada da tavsiyem üçünü de açın, ne olur ne olmaz belki telefonunuza erişiminiz olmaz. Mail yoluyla ya da yedek kod aracılığıyla girersiniz.

1651914570391.png


Hesabınıza tekrar giriş yapıldığında böyle üç seçenek çıkar. Üç seçenekten biri yapılmadığı sürece de hesabınıza erişim sağlanmaz. İyi Sosyaller.
 
Son düzenleme:
@KojiroHyuga04 hocam şöyle bir bakınmıştım da görememiştim. Şöyle hack olayları falan da çok oluyor, milletin forum hesapları çalınıyor. Bu forum hesabının çalınmasını önler hiç değilse. Ne olacagi belli olmaz.
 
Farklı bir XenForo sitesinde aktifti bu özellik bende telefon bozuldu telefon çöp oldu. Deaktif edebiliyoruz mu? Yöneticiyle konussak? Foruma giriş yapamıyorum da 2'li dogrulama istiyor :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı