Technopat Sosyal Aktiflik Problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu sitede uzun yıllardır olan üyeler artık eskisi kadar yorum yapmiyor ben dahil. Böyle olmasi son derece doğal. Şahsen masaüstü konularına artik hiç cevap yazmıyorum, ara ara telefon bölümünde bakiyorum. Artık daha çok konu dışına yöneldi eski kullanicilar.

Bilen bilir bizim tayfa belliydi ne günlerdi be sitede elimizden gelse konu açmadan konuya cevap verecektik o kadar yoğun mesai harciyorduk eğleniyorduk güzel günlerdi be.

Artık eskilerin çoğu dediğim grup artik siteye girmiyor bile girenlerde çok az mesaj yazıyor artik.

Eski günleri özlüyorum, uzun zamandır bu sitede olan kullanıcılarda bıkkınlık oldu, cezalarinda bunda etkisi var o yüzden site eski aktifliğini yitirdi.

Artık meydan yeni gelen üyelere kaldi, bilgiye aç, meraklı üyelere iş düşüyor artık.

Açıklamalar için teşekkür ederim söylemek istediğim aslında tam olarak bu değil hani eskilere nazaran demek istedim. Herhangi birisine neden aktif değilsin diye sitemde bulunmuyorum sanki eskiye göre biraz daha aktiflik az durumda demeye çalıştım yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
2019'a giriyoruz 11 gün sonra yani yaklaşık 12-13 yıldır forum kullanıcısıyım ki bunu Donanım Haber forumuna 2006 yılında kayıt olduğumu gördüğümde hatırladım :D Demeye çalıştığım olay aslında şu, eskiden sosyal medya yerine forum daha çekiciydi ve o dönemin popüler mekanlarıydı. Hatta forumdan tanışıp msn'den konuşmaya devam ettiğim kız arkadaşım dahi oldu :) Neyse konumuz bu değil. Artık foruma olan ilgi azalıyor. Bu kabul edilebilir bir durum diye düşünüyorum. Eskiden Dh'de bir mesajın cevapsız kalması mucizeyken şimdiler cevap veren sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.

Bence aktifliğin bu kadar düşmesi çok kabul edilebilir bir şey değil. Güzel olan şey, ilgi duyduğunuz bir şey neden bırakırsınız ki ? Örnek olarak araba sürmeyi çok seviyorsunuz fakat trafik yüzünden araba sürmek istemiyorsunuz. Bu forumda onun gibi oldu. Çok eski bir üye değilim ama önceden girdiğim de her konuya cevap vermek bir şeyler üretmek istiyordum sağolsun moderatör ekibi en ufak hataya o kadar güzel cezalar veriyor ki yazmaktan çekiniyorum. Öncesin de bir uyarı gönderilse " kardeşim bak bu kelimen yanlış dikkat et" denilse ve bu adam 2. kez öyle bir hata yaparsa ver cezayı.

Mantık doğru ama işleyiş kesinlikle yanlış. Yönetim ve moderatör ekibi bunun farkında değil sanırım. Burayı seviyorum ama insanı zorla buradan uzaklaştırıyorlar.

Selamlar. 1 aydır foruma giriş yapmadan takip ediyorum. Konuyu gördüm giriş yaptım. Yorum yazıp geri çıkacağım. Ben kendimden örnek vereyim. 1 ay önce 2 kere aynı gün ceza yedim. İlk ceza "yazım yanlışı olan mesajı alıntılama" idi. 2. ceza ise "monitör ölü piksel değişim" adlı bir konuda bilgisiz bir arkadaşla konuşurken oldu. "CW garantiye girmez" dedi. Bende hatırladığım kadarıyla "hayırdır kardeşim. Sen ServisPoint'te mi çalışıyorsun. Şimdiye kadar çokça kartını bu sorundan değiştiren var" gibi söylem geçti aramızda. Kesinlikle hakaret veya başka bir mevzu olmadı. 1-2 saat sonra bir bildirim geldi. "Uygunsuz üslup nedeniyle engellendiniz" Tam 3 gün. Öyle olsun dedim. O günden sonra girmiyorum foruma. Moderasyon ekibi hakkını vererek yapıyor. Tebrik ederim. Bu forumda saçma sapan cezalar devam ederse çok uzak değil inanın ki yakında aktif 1 avuç insan kalacak. Ben foruma Ali ve Recep beyin YouTube'daki videolarını görerek geldim. Üye oldum. Ama baktım ki Moderasyon ekibi resmen insanları buradan uzaklaştırmak için uydurma sebepler bulup ban üstüne ban atıyorlar. Girmiyorum.
Şimdi bu yazıyı görüp yine ban atabilirler veya yasaklayabilirler. Bu ekipten beklenir. Banlayın kardeşim oynayın kafanızı göre.

İnsanlar kendilerini kurallardan üstün görmeyi ne zaman bırakırsa, o zaman bu tartışmalar son bulacak lakin bizde kural, nizam kültürü olmadığı için bu tür şikayetler normal.

İşin arkaplanını bilmeden konuşuyorsunuz arkadaşlar. İnanın öyle. Buraya gelip sitem etmeniz bir işe yaramaz. Haksız ceza aldıysanız raporlamanız yeterlidir. Cezayı veren moderatörden farklı bir kişi sizin şikayetinizi inceler. Kaldırdığımız yüzlerce ceza var.

Ayrıca bir moderatör size haddinden fazla ceza verdiyse, bunu sadece bir hatadan vermemiştir. Yani moderatör sizi daha önce uyarmıştır ya da hatanızın büyüklüğüne, ceza geçmişine göre vermiştir.

6 yıldır Technopat, aynı özende aynı cezaları veriyor. Geçmişte çok daha ağırdı. Hafiflete hafiflete buraya kadar getirdik. Hala 3 saat cezaya şikayet ediyorsunuz. İnanın bir moderatörün günde klavyede kaç tuşa bastığını tahmin edemezsiniz. Bizler size temiz içerik sunabilmek için uğraşıyoruz lakin bazılarının gözünde tek işimiz ceza yazmak gibi bir imajımız var.

Cezaların amacı, sizi Sosyal'de istemiyoruz demek değildir. Hatanızı gözden geçirin ve bir daha mümkünse yapmayın demektir. Bugüne kadar ben dahil yüzlerce, hatta binlerce üye bu sayede yazımını düzeltti. Lakin 110 defa ceza yiyip de hala aynı hatayı yapan birisi varsa, biz ona hiçbir şey yapamayız.

Cezanın süresinden önce, sebebini sorgularsanız bir daha ceza almazsınız. Konu sahibine gelince, yeni konular kısmından bir ekran görüntüsü alınmış. Açıklama da yapılmış zaten. İyi sosyaller.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı