Technopat Sosyal incelemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kusura bakma @Esperoja etiketini gördüm okudum ama uzun olduğu için anlayamadım.
Bugün baya bir yorgunum saat 6'dan beri derslerimle uğraşıyorum. Kahve de dayanmayınca başıma ağrı girdi demek istediğim şey yarı beyin ile okudum.
Aslında yarın cevaplayacaktım ama seni bekletmeyeyim dedim.

O yüzden kavramak için soruyorum sen neyi eleştirdin? Buna göre bir şeyler yazacağım.
Anladığım şey genel bir eleştiri bu, bir konuya bağlı değil.

Devenin içinde pireyi arayıp bulmak normal mi? Peki 20.000 mesajlı katkıda bulunan rütbeli hesabıma yapılanlar normal mi?

Mesela @fryzen 'in konusunda @perspektive 'e ve @GeistDerTechnik hocalarımıza niye uyarı verdiniz?

Sırf eleştirdi diye mi?
Şimdi bu da spam değil mi? Bolca spam, aynen.
Ayrıca o konuda uygunsuz üsluptan ceza alan @GeistDerTechnik 'in üslubuyla @UBerk'in üslubu pek farklı değildi, ayrıca "Haddini bilmek" TDK'de de argo olarak yer almıyor. Siz insanları keyfi olarak uzaklaştırıyorsunuz ama onların yerini doldurabilecek kişileri bulmanız zor.

Konu başlığını görünce zaten hangi üyelerin olduğu gözümde canlanıyor artık. Hep aynı üyeler 1-2 gündür hep aynı konulardan her yerde şikayet ediyor. Gerçekten sıkmaya başladı. Sosyal'in kuralları açık açık yazıyor. Okuyun, kurallara göre hatalı bir moderatör görürseniz ona göre açın konuları. Hiçbir moderatör size neyi niye yaptığını açıklamak zorunda değil. Kural ihlali olduğunda veya gerçekten haksız durumlar olduğunda yönetim devreye girer merak etmeyin. Bunun örnekleri geçmişte çok.

Gereksiz yere tepki verince uyarı aldı. Ayrıca uyarı 2 hafta sürmeyecek, bilginize. Dün sonlandırıldı.

Bu konular hep aynı kişiler tarafında dönüp duruyor, nedense bir tek siz şikayetçisiniz. Bu site yıllardır böyle ilerledi ve ilerlemeye devam edecek, her şeyde illaki bir kusur olur, ona yapacak bir şey yok. Zorla tutulmuyorsunuz, sözleşmeniz de yok. İstediğiniz gibi diğer forumlara gidebilirsiniz. Ha, şöyle bir şey de var. Nedense Sosyal'i bırakıp diğer forumlara giden arkadaşlar birkaç hafta içerisinde geri dönüyor. Açıklamalarına gelirsek de "Diğer hiçbir site burası kadar iyi işlemiyor, burada olmaktan keyif alıyorum" Ya arkadaş, buranın bir kuralı var, bu kurallara göre herkes hareket ediyor, düzeni bozan bir şey olursa da gereğini yapıyoruz. Bundan keyif almayan varsa istediği gibi çıkış yapabilir. Herkes takılmış bir ifade yasağına, doğru düzgün açıklama yapın diyorsunuz, yapıyoruz gereksiz yere haha ifadeleri geliyor. Hani yaptığımızı biz de okuyoruz, ortada komik durum yok. Moderatörler üzerine yoğun bir ilgi oluştu son zamanlar. Ne olsa moderatörler yaptı, kıyamet koptu moderatörler kopardı. 1 kere haha atsanız neyse, her yazdığımız cevapta "haha" ifadesi. Açıklama yapın diyorsunuz, açıklamasız kalan 1 tane konumuz oldu mu?

Son düzenleme:

Yapılan tüm eleştiriler değerlendiriliyor, öyle bir niyetimiz olsa direkt silmek yerine neden bu tarz durumlarda size yazalım ki? Konuların kilitlenme sebebi eleştiri değil, eleştiri yerine hakaret olması. Canlı canlı örneklerini konu altında dahi gördünüz, mesajları düzenlendi.

Sosyal içerisinde belki de moderatör olmaya başladıktan sonra girmeye başladığım kısımdır konu dışı. Bakmak zorunda değilsiniz ki. Hepimizin ilgi alanı farklı, ben daha çok Windows, teknik destek ve mavi ekran konularını takip ediyorum. Benim ilgi alanım bunlar. Her alanda işler yürüyor. Sadece bunu sen, ben yani biz fark etmiyoruz. Herkes ilgi alanına göre konulara bakıyor dediğim gibi. Burada bir sorun göremiyorum ben.
Devenin içinde pireyi arayıp bulmak normal mi? Peki 20.000 mesajlı katkıda bulunan rütbeli hesabıma yapılanlar normal mi?
Hepsini tek tek buraya atsam rahat edecek misiniz? Ayrıca çoklu üyelik ile gelip bunları yazmanız da ayrı bir komik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…