Technopat Sosyal Kuralları hakkında eleştiri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kurallardan ziyade işleyiş sıkıntılı bence bu forumda. Moderatörler kendilerini üstün devlet memuru zannediyor. Futbol kategorisinde banım var yazdığım mesajı 2-3 kanıtla desteklememe rağmen Galatasaray hakkında yazdıklarım yönetimin hoşuna gitmemiş. Geçen biri bana zevksiz dedi, ağzının payını hakaret etmeden sadece kinaye yaparak verdim. Tak uyarı almışım kural 31 diye bir şeyden. Bir de başka bir üyeye hadsiz dediğim için (hadsizlik yapmıştı) ondan da uyarı yemiştim. Çok kartanesiler gerçekten. Bundan da uyarı gelir şimdi dikkat edin kendinize.
Haklı olabilirsiniz ama bura kavga yeri değil. Yanlış bir şey yaptığını düşünüyorsanız raporlayabilirsiniz.

Tek tek cevaplayalım madem.

1- hiçbir zaman gereksiz yere konu silinmez. Konunun silindiği durumlar şunlar olabilir.
A- Türkçe yazım kurallarına eğer hiç uyulmadıysa bildirimle beraber konunun kurallara uyularak açılması gerektiği söylenir ve konu silinir.
B- Eğer 1 ay içerisinde 2'den fazla(sistem konuları için 1) öneri konusu açtıysanız konunuz silinir.
C- İndirim ya da gündem konusuysa ve konu daha önce açıldıysa konunuz silinir.
Ayrıca konunuz silindikten sonra sizde taslağı yoksa rapor sisteminden bizimle iletişime geçerseniz taslak size verilir.

2- Dediğiniz şey forum geleneklerine uymuyor zaten. İnsanlar klavye öneri konusuna girdiği zaman klavye önerisi görmek ister, klavye önerisi konusunun altında bizim Doblo'yu satıp ne alalım diye konuşmak mantıklı değil. Bu yüzden her öneri/yardım için farklı konu açmalısınız.

3- Konular onaylanırken kasıtlı olarak bekletme gibi bir durum söz konusu değil. Yoğunluğa göre konuların açılma hızı değişiyor, eğer çok yoğunluk varsa en fazla 15-20 dakika bekletiliyor.
Konu onayını da moderatörler yani insanlar yaptığı için ve bizim de 7/24 çalışamayacağımız için gece saatlerinde konu onayı doğal olarak yapılamıyor. Sabah da konular topluca açılıyor.

4- Banlarla ilgili yakın zamanda bir af geldi, önceden uyarısı olanların uyarıları kaldırıldı. Kurallar her yerde varlar, bazı yerlerde daha esnek bazı yerlerde daha sıkı. Yazım kurallarına uymak bu kadar da zor olmasa gerek, hani gereksiz bir şey olsa isyanı anlayacağım da hayatınız boyunca işinize yarayacak bir şeye uymakta neden bu kadar zorlanıyorsunuz? 30 uyarı aldıktan sonra hala yazım kurallarını öğrenemediyseniz bu sizden başka kimsenin problemi değil maalesef.

1- olarak herkese sorun ne bir uyarı ne bir bildirim ile bilgilendirilmeden direkt olarak siliniyor diğer hatalı konulara nazaran.

2- Dolaylı olarak giderse izin verilmeli ama direkt şu klavye nasıldır deyip altına köpek balığı seviyor musun? Diye yazılmamalı bence, fakat konu direkt değil dolaylı giderse oraya bence kabul edilmeli.

3- Birkaç gün içerisinde gündüz vakti 45'dakikayı da aşmıştı ve bayağı uzun söylediğimin aksine bir şey dememişsiniz, belirli bir mesaj sayısı veyahut konu sayısı ya da foruma katılma süresi gibi şeyleri baz alıp bazı kullanıcılara onaylanmadan konu açma izni verilmeli, kötü söz veya küfür gibi enideşeleriniz varsa ben size bin tane küfürlü söz wordlisti atabilirim otomatik bir bot yapıp sakıncalı kelimeleri konulardan yasaklayabilirsiniz.

4- 30 uyarı aldım evet fakat bu benim eğitilmemlen alakalı değil buradaki insanlar kurum veyahut şirket çalışanları değiller sokaktaki insanlar veya yanınızdaki kişiler gibiler illa profesyonel edat bağlaç ünsüz yumuşaması geçmiş zamanın hikayesi öğrenmek zorunda mıyız?

1- olarak herkese sorun ne bir uyarı ne bir bildirim ile bilgilendirilmeden direkt olarak siliniyor diğer hatalı konulara nazaran.

2- Dolaylı olarak giderse izin verilmeli ama direkt şu klavye nasıldır deyip altına köpek balığı seviyor musun? Diye yazılmamalı bence, fakat konu direkt değil dolaylı giderse oraya bence kabul edilmeli.

3- Birkaç gün içerisinde gündüz vakti 45'dakikayı da aşmıştı ve bayağı uzun söylediğimin aksine bir şey dememişsiniz, belirli bir mesaj sayısı veyahut konu sayısı ya da foruma katılma süresi gibi şeyleri baz alıp bazı kullanıcılara onaylanmadan konu açma izni verilmeli, kötü söz veya küfür gibi enideşeleriniz varsa ben size bin tane küfürlü söz wordlisti atabilirim otomatik bir bot yapıp sakıncalı kelimeleri konulardan yasaklayabilirsiniz.

4- 30 uyarı aldım evet fakat bu benim eğitilmemlen alakalı değil buradaki insanlar kurum veyahut şirket çalışanları değiller sokaktaki insanlar veya yanınızdaki kişiler gibiler illa profesyonel edat bağlaç ünsüz yumuşaması geçmiş zamanın hikayesi öğrenmek zorunda mıyız?
Kesinlikle bu konuya katılıyorum. Türkçe katledilmediği sürece yazım kuralları konusunda esneklik gösterilmeli.

4) yazim kurallari olarak bakıldığında iki harfi yan yana getiremeyecek insanlarin bu forumda olacağını düşünmüyorum hocam yani dediğiniz dogru en kotu ne yazabilirim diye dusunuyorum hizli yazmadan dolayi harf falan yanlış yazarsin o da duzenlenebilir hatadir CİMER şikayeti yazar gibi kasilarak forum yapilmaz gibi geliyor.

Az önce Murat'ın attığı mesajın silinmesi çok şeyi anlatıyor aslında. İfade özgürlüğü baya sıkıntı bu forumda. Özellikle de konumuz ''Kural Eleştirisi'' iken. En azından bu konuda kuralların esnetilmesi ve üyelerin dertlerini rahat rahat anlatabilmesi lazımdı.

2. maddenin sebebi forumu aktif olarak kullanmayan uye veya uye olmayan kisilerin de sorunlarina cozum bulabilmesi icindir. Sen diyelim ki konu icerisinde baska bir sey sordun ve cevabini aldin, o soru icin cevap arayan baska birisi ana konu alakasiz oldugu icin oraya bakmaz. Dolayisiyla cevap arayan bir kisiyi mahrum birakmis oldun. Ancak o sorunu tekrar baska bir konuda sorsan ayni cevabi arayan kisi rahatlikla ulasabilecekti.

Hocam burası anarşi yeri değil. 1 kişiye esneklik gösterirsin 2 yede göstermen gerekir.

Yazım yanlışı konusundada size katılmıyorum bir kelimede 1-2 harf yazım yanlışı yaparsanız moderatörler ceza vermez bu konuda yeterince esnekler. Ama daha fazlasnı yaparsanız verirler.

Yine silinmis hocam resme tiklanildiginda talep edilen resim bulunulamadi diyor.

Az önce Murat'ın attığı mesajın silinmesi çok şeyi anlatıyor aslında. İfade özgürlüğü baya sıkıntı bu forumda. Özellikle de konumuz ''Kural Eleştirisi'' iken. En azından bu konuda kuralların esnetilmesi ve üyelerin dertlerini rahat rahat anlatabilmesi lazımdı.
İfade özgürlüğü olmasa bu konu açılmaz zaten arkadaşlar. İfade özgürlüğü adı altında konudan alakasız mesaj yazmak uygun değil. Gereksiz mesajlar tabii ki silinecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı