Technopat Sosyal neden sevilmiyor?

Şahsen sevmememin sebebini "L*bt diye bir cinsiyet yok" şeklinde haklı olmamın ardından yediğim ırkçılık cezası yüzünden hesabımın kapatılmasıyla başladı. Ve şuanda da bazı moderatörlerin de gereksiz ego yaptığı düşüncesindeyim. Yanlış bir düşünce midir, doğru mudur bilmiyorum. Bazı kesim gayet samimiyken bazı kesimler hiçbir konuda ne alttan alıyor ne karşıdakini küçümsercesine konuşuyor. Sevdiğim taraf samimi olan taraf, sevmediğim ve azınlık olan taraf ise üst perdeden konuşan bir avuç insan.

Herkesin de dediği gibi benim sevmeme sebebim yediğim ceza yani gördüğüm en saçma kural yüzündendir.

Aslında cevabı basit. Yıllarca adamakıllı forum kültürü yokken Technopat onu oluşturmaya çalıştı ve insanların yazısının daha okunabilir olması için imla ve noktalama işaretlerine uyulması gerektiğini belirtti. Çoğu da alışkın olmayınca işlerine gelmiyor. Aslında alıştıktan sonra çok güzel. İmla ve noktalama işaretlerine uygun şekilde yazmak, yazının daha okunur ve güzel olmasını sağlıyor, konuya cevap gelme ihtimalini de arttırıyor. Okunabilir yazı ve yorum, daha fazla cevap demektir.

Aslında cevabı basit. Yıllarca adamakıllı forum kültürü yokken Technopat onu oluşturmaya çalıştı ve insanların yazısının daha okunabilir olması için imla ve noktalama işaretlerine uyulması gerektiğini belirtti. Çoğu da alışkın olmayınca işlerine gelmiyor. Aslında alıştıktan sonra çok güzel. İmla ve noktalama işaretlerine uygun şekilde yazmak, yazının daha okunur ve güzel olmasını sağlıyor, konuya cevap gelme ihtimalini de arttırıyor. Okunabilir yazı ve yorum, daha fazla cevap demektir.
Gereksiz kural saçmalıkları da var. Şahsen sevmememin sebebi gereksiz kuralları. Haklı olmamıza rağmen yediğimiz cezaların saçmalıkları nefret ettiriyor.

Hangi kuralın gereksiz olduğunu düşünüyorsunuz? Kafanızda soru işareti kalmasın. Cevaplayalım.
Aslında yanlış tanımlamışım sorunumu. Benim nefret ettiğim taraf moderatörlerin sorumsuzluğu. Eski hesabımda "L*bt bir cinsiyet değildir" dediğim için "Irkçılık" adı altında ceza yiyip hesabım kapandı ve yaklaşık 4 ay boyunca hesap açmadım.

1 yıl sürem dolsun "Moderatörlere liyakat sistemi getirilmeli" diye sosyal öneri konusu açacağım. Burada bir çok insan bu tarz liyakatsızlık moderatörler yüzünden mağdur oluyor. Sonuç olarak benim yediğim cezanın bağlandığı kural belli, mağdur oluşum belli. Gidip insanlara "K*rt evladı" falan deseydim tamam ırkçılık olurdu ama haklı olduğum konuda bir iş bilmezin yüzünden hesabımın kapatılması ve(belki de) hala devam ediyor olması sinir bozucu.

Benim bu platformda en nefret ettiğim şey gereksiz etkileşim. Birisi oyun tavsiyesi isterse 20 kişi RDR2 oyna der 10 kişi GoW oyna der 70 kişi başka oyunlar sayar. Bir programda veya sistemimde bir sorun olunca ve internette çözüm bulamayınca konu açıyorum. 100 kişi konumu okuyor ama cevap veren yok.

İnternette "Technopat" yazdığımda 2. sırada Technopat saçmalığı adı altında başka forumlar başlıklar görüyorum. Neden sevmiyorlar ki?

Aslında her şeye rağmen sevilen, en çok üyeye sahip forumdur Technopat. Yazım kuralları, gereksiz mesaj gibi şeylerden rapor yedikleri için insanlar mızmızlanıyor. Güzel TR dili ile yazmak, bir kimsenin konusunu alakasız cümlelerle çöp etmemek için yapılan güzel kurallar elbette. Burası bir Telegram değil, bir WhatsApp, Facebook değil. Diğer forumlarda insanlar WP'de yazışır gibi yazışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı