Technopat Sosyal'de en çok kız mı var erkek mi?

Erkek misiniz kız mısınız?

• Oy verenlerin toplamı
    485
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkiye'deki kadınların bilim ve teknoloji ile çok ilgilenmemesinin nedenini haklarını daha yeni ellerine almış olmalarına dayandırıyorum. Geçmişte biliminsanlarının erkek olmasının nedeni de bu zaten. Bir süre sonra daha da artacaktır ki Avrupa'da sayıları gayet normal. Bizim ülkemizde farklı. Arada birkaç istisna çıkabiliyor tabii ki.

Geleceğe yönelik olmayan meslekleri dayatmaya çalışıyorlar para çok diye. Herkes eski mesleği yaparsa işsizlik te artar eski kafalı da çoğalır. Yabancılarda kadın sayısı erkeklerden fazla olabiliyor şirketlerde.

Benimle aynı yaşta bir arkadaşım var. Kız. Hakimlik bölümün okuyor. Ben hiç Türkiye'de kadın hakim olduğunu duymadım duyan var mı?

Yaldır yaldır erkek kaynıyor burası. Kadın üyeler de Makine mühendisliği bölümü kazanmış gibi saklıyor kendini🤣

Yani özetle Technopat, askeri okul ile makine mühendisliği bölümü arası bir yer bence🤣

Biraz abartı. İnternetten bile bulabilirsin. Her gün karşımıza çıkıyor. Bu arada halam savcı.

Hocam ben görmedim. Ama varsa dahi gerçekden kötü bakılıyor. Sanki kadın yapamazmış gibi. Bende karşıyım kadının liderlik gibi makamlarda oturtulmasına. Çünkü kadın hassas varlıkdır. Duyguları ve merhametleri daha çokdur kadınların erkeklere göre. Bu yüzden adalet konusunda erkeklerden daha aşağıdalar daha çok duyguları öne geçer kadınların.

Hocam ben görmedim. Ama varsa dahi gerçekden kötü bakılıyor. Sanki kadın yapamazmış gibi. Bende karşıyım kadının liderlik gibi makamlarda oturtulmasına. Çünkü kadın hassas varlıkdır. Duyguları ve merhametleri daha çokdur kadınların erkeklere göre. Bu yüzden adalet konusunda erkeklerden daha aşağıdalar daha çok duyguları öne geçer kadınların.
Bir erkeği cezbedip kandırmak kolaydır. Fakat bir kadını kolay kolay ele geçiremezsiniz. Bu yönde, kadınların üst makamlarda daha başarılı olacağını düşünüyorum. Ve erkek yönetiminde vicdanlarıyla hareket eden olmadığı için ülkece bu haldeyiz zaten.

Kesinlikle katılmıyorum. Kadınlar senelerce bastırıldı. Okutulmasına dahi izin verilmedi. Şimdi kalkıp da erkekleri hemen geçmelerini mi bekliyorsun? Bu arada duygusallık cinsiyete göre değişmez. Bir erkek olduğum halde çok duygusalım. Bir kadın da gayet objektif bakabilir olaylara karşı. Şimdi sırf erkeksin diye böyle düşünüyor olabilirsin ama kadın olarak dünyaya gelseydin bu düşünceyle bir alakan olmazdı. Kim eşitlik istemez ki? Geri kalmış toplumlarda sizin düşünceniz oldukça yaygın ve neler olduğunu da biliyoruz, üzgünüm.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı