Technopat Sosyal'de paylaşım kurallarına uymaya yardımcı olan eklenti

Bu eklenti, sosyal kullanıcıları ile paylaşmalı mı?

• Evet, paylaşılmalı.

Oy: 37 92,5%
  • Hayır, paylaşılmamalı.

Oy: 3 7,5%

• Oy verenlerin toplamı
    40
Makaleler
13
Yer
Hinohara Nishitama
Uzun zamandır bir eklenti geliştirmeye çalışıyorum. Mesaj yazma bölümüne Mikail Fidan'ın eklediği yazım denetimi özelliği gibi bir de kural denetimi özelliği eklemek için.

Başlarda yapay zeka destekli bir eklenti yapma yolunu seçtim, ancak prompting ile verimli bir sonuç alamadım.
En son geldiğim noktada "Sorunun cevabı aşağıdaki linktedir" mesajında link olmamasına rağmen "Yasak site paylaşımı" sebebi gösteren bir GPT vardı elimde.

Geçen Sosyal kurallarını açtım ve yazım ile alakalı kuralları eklentiye entegre etmeye başladım. Mükemmel bir şekilde her cezayı öngörebilen bir eklenti değil, ancak potansiyel kural ihlallerinde mesajı paylaşmak için butona 3 kez tıklayarak onaylamanızı istiyor.

Eklenti her açıdan çok yeni, birçok şeyi değişecek. Belki özellik eklenecek, belki kalkacak. Grafik arayüzünü de yeteneklerim dahilinde değiştirmeyi düşünüyorum.

Her neyse, fazla uzatmadan görsel bırakıyorum. "Bu eklentinin sizinle de paylaşılmasını ister miydiniz?" diye de oylama başlatıyorum.

Görseller farklı zamanlarda alındı, eklentinin son sürümünü temsil etmemekte.

Dosya Ekleri

• whatalaka.png
    whatalaka.png
    19,4 KB · Görüntüleme: 118
  • BT2.png
    BT2.png
    47,3 KB · Görüntüleme: 126
  • 9.png
    9.png
    46,8 KB · Görüntüleme: 124
  • 6.png
    6.png
    18,1 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun zamandır bir eklenti geliştirmeye çalışıyorum. Mesaj yazma bölümüne Mikail Fidan'ın eklediği yazım denetimi özelliği gibi bir de kural denetimi özelliği eklemek için.

Başlarda yapay zeka destekli bir eklenti yapma yolunu seçtim, ancak prompting ile verimli bir sonuç alamadım.
En son geldiğim noktada "Sorunun cevabı aşağıdaki linktedir" mesajında link olmamasına rağmen "Yasak site paylaşımı" sebebi gösteren bir GPT vardı elimde.

Geçen Sosyal kurallarını açtım ve yazım ile alakalı kuralları eklentiye entegre etmeye başladım. Mükemmel bir şekilde her cezayı öngörebilen bir eklenti değil, ancak potansiyel kural ihlallerinde mesajı paylaşmak için butona 3 kez tıklayarak onaylamanızı istiyor.

Eklenti her açıdan çok yeni, birçok şeyi değişecek. Belki özellik eklenecek, belki kalkacak. Grafik arayüzünü de yeteneklerim dahilinde değiştirmeyi düşünüyorum.

Her neyse, fazla uzatmadan görsel bırakıyorum. "Bu eklentinin sizinle de paylaşılmasını ister miydiniz?" diye de oylama başlatıyorum.

Görseller farklı zamanlarda alındı, eklentinin son sürümünü temsil etmemekte.
Kesinlikle paylaşılmalı.

Konuyla alakalı olması için konudan bir kelime mi geçmesi gerekiyor? Diğerleri iyi duruyor.

Konudaki genel Türkçe kelimeler hariç bir kelimeyi içermeli. Örneğin "ben" kelimesi bir özne olduğundan sayılmaz ancak "CPU" ve "fan" kelimeleri sayılır.

Evet, konudaki kelimelerin bu şekilde filtrelenmiş bir kelimesini içermeli. Yapay zeka ile bu durumu anlamak basit ve daha iyiydi, ama eklenti içerisinde daha etkili bir yöntem bulamadım.

55. kuralın ihlali mi oluyor karar veremedim.

55. Moretasyon ekibinin yönetim eylemlerine engel olmaya yönelik girişimler yasaktır.

Eklentiyi paylaşmayacağım.
Bunun yönetime engel bir yanı yok sanımca, aksine daha iyi bir iletişime ve yönetimde kolaylığa yol olabilir. Hatta sitede başlangıçta onaylanan kurallar da buna benzer bir eklenti kurma gerekliliği eklenebilir. Yahut bunlar direkt siteye de entegre edilebilir. Açık bir Github reposunda olup herkese sunulduğu taktirde de akıllarda bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Yani topluluğun da birleşip bir şeyler yapmasında bir olanak. Tabii yine son söz site sahiplerine düşeceği için emin olmak için bizzat onların cevap vermesi çok daha iyi olacaktır. Ona göre bir aksiyon almak çok daha efektif bir yapı izlememize olanak sağlayacaktır. Neyse yetkili cevabı son sonucu verir umarım.
@Ali Güngör @MF

Bunun yönetime engel bir yanı yok sanımca, aksine daha iyi bir iletişime ve yönetimde kolaylığa yol olabilir. Hatta sitede başlangıçta onaylanan kurallar da buna benzer bir eklenti kurma gerekliliği eklenebilir. Yahut bunlar direkt siteye de entegre edilebilir. Açık bir GitHub reposunda olup herkese sunulduğu taktirde de akıllarda bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Yani topluluğun da birleşip bir şeyler yapmasında bir olanak. Tabii yine son söz site sahiplerine düşeceği için emin olmak için bizzat onların cevap vermesi çok daha iyi olacaktır. Ona göre bir aksiyon almak çok daha efektif bir yapı izlememize olanak sağlayacaktır. Neyse yetkili cevabı son sonucu verir umarım.
@Ali Güngör @MF

Aslında "Turkify" eklentisi ve Mozilla tabanlı Firefox, librewolf gibi bir eklenti kullananlar için "Türkçe Yazım Denetimi" eklentisi var ancak bunlarda hem iki platformda desteklenmiyor hem de tem istenileni sağlamıyor işin technoapt kanadında. Eskisine yakın bir "Türkçeyaz" eklentisi yahut bunun bir alternatifi göz edilmeli.

Son düzenleme:
Yer imlerine ekledim, yazılım tarafıyla konuşup tekrar bakacağım ama fikir güzel görünüyor. Zaten moderasyon için yeni araçlar yapılacaktı, belki iyi fikirler çıkar, entegre edilebilir, belki zaten yapmıştır arkadaşlar ama daha demoya açmamıştır, soracağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı