Technopat Sosyal'de tartışma sorunu

Link paylaşmayacaktım, vazgeçtim paylaşıyorum. Alın efendim yazdığınızın tam örneği. Defalarca soru sorup onun sorduklarını yanıtladım. Alaycı tavırla aşağılandım sadece.
Öneri konuları vasatın altında, çok da bir beklentiye girmemek gerekiyor. Sürekli referans olarak gösterilen üyelerin önerilerini, en asgari diyebileceğimiz teknik bilgiye dahi sahip olmadan defaatle kopyala-yapıştır yapıyorlar. Mesaj sayısını artırmayı marifet sanan, nobran zihniyetteki üyelerin eseri olan tutumlardan sadece biri işte...

Genelde öneri konularında, öneri veren üyeler ile konu sahibi üyeler arasında yazılan mesajlar şu vahimlikte seyrediyor:

"+X modeli iyidir, tercih edebilirsiniz"

"-Nesinin iyi olduğunu tam olarak açıklayabilir misiniz? Tecrübem olmadığından ötürü çok da bir teknik bilgiye sahip değilim bu konularda. Diğer alternatiflere kıyasla ne konumdadır?

"+İyidir işte..."

Buna ayar oluyorum ben de. Sadece tartışma konusunda değil. Yardımcı olmaya çalışırken de, önce bir sürü şey söylüyorum, arkasından ufak bir soru soruyorum ve biraz önce dediklerimi yok sayıp sadece sondaki soruya cevap veriyor. Adama yardım edebilmek sorunu çözmekten daha zor oluyor bazen.
Ayrıca ben de tartışmayı seviyorum. Fikirler yürütülsün, çürütülsün, yenileri atılsın diyorum ama yok. Dedigin gibi olay hemen kavgaya dönüyor ve cirkinlesiyor. Laftan anlamayacak olana laf anlatmaya uğraşmama politikası uygulamaya başladım ben de, sinir hastası olmuyorum en azından.

Hocam aynı olay benim de başıma geliyor.
5 tane soru soruyorum sanki sorunu ben yaşıyormuşum gibi 1-2 tanesine cevap veriyor.
Verenlerde genelde üstüne basa basa söylememe rağmen detay vermiyorlar.
Tekrar soruyorum bu sefer hiç cevap gelmiyor.
Daha dün birine X3 Pro önerdim (oyun odaklı cihaz aradığını söyledi) sonra gün içinde pek oyun oynamam dedi.
Bilmeyenler için anlatayım X3 Pro oyun dışında bakıldığında gerçekten çok kötü bir cihazdır. O konuyu görünce düşündüm acaba kaç kişiye detay vermediği için kötü cihaz önerdim diye.

Diğer forumlarda ki rezilliklerden dolayı uzun zamandır bu forumdan çözüyordum sorunlarımı. Çünkü gerçekten çok düzgün bir forumdu -halen öyle-. Üyeliğimi çok sonradan oluşturdum ki çok pişmanım. Herkesin birbine kibarca hitap etmesi çok hoşuma gidiyordu. Fakat nedense son zamanlarda sürekli eski kafayla öneriler veren, haksız olmasına rağmen çırpınan, yanlış bilgi veren kişiye daha o cevap vermeden çullanan kullanıcılar arttı. Kaliteli bulduğum ortamda böyle şeylerin olması üzücü açıkçası. Keşke “yazım denetimi” bölümüne “hoşgörü kuralları” diye bölüm gelecek kadar iyi bir yapay zeka olsa.

Ne demişler? "eğer cahil veya akıldan yoksun bir insan görürsen sadece yanından geçip git." hocam en iyisi böyle insanlara hiç bulaşmamak. Ne dersek diyelim gene de yapacaklar.

Hocam konu sahibinin gözünde kimin bilgili olduğu belli olmuyor.
Konu sahibi için tartışıyorum genelde.

Konu sahibinin bilgili olduğu konular çok güzel zaten.
Önce adam akıllı açıklıyorum sonra konu sahibi bile sizi ciddiye almaz diyorum :D

Hey King you dropped this crown doge meme - Keep Meme

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı