Technopat Sosyal'de tartışma sorunu

Daha fazla  
Biraz garip bir başlık olmuş olabilir.

Şimdi sorun şu;

Technopat forumunda (genel olarak Türkiye'de aslında ama bu forumda bunu daha çok gördüm ben nedense) tartışamıyorum.

Yani bir şey söylüyorum, ettiğim lafa bir şey demiyor, direkt saldırıyorlar.

Ben hayır yanlışsınız diyorum, hemen "çok bilmiş" diyorlar mesela.
Israr ediyorum, hocam konuya dönelim diye. Yok, gene aynısı oluyor ve gene bana laf ediyorlar. Sonra laf atıp kaçıyorlar.

Bu 1. tip.

2.si ise ona 15 tane şey yazdıysam aradaki 1 taneye cevap verip kaçıyor.
Çok fazla oldu bu yahu, çok fazla, tartışamıyorum.
15 yerine 1 soru sorsam bu sefer de farklı anlam çıkarmaya çalışıyorlar.

3.sü en berbatı yahu zaten.

Mesela birisi sistem önerisi istemiş diyelim, gidiyor çöp bir Turbox sistem öneriyor.

Laf ediyorum, direkt cevaplar şu şekilde:

• Kullandın mı da laf ediyorsun?
  • Ya ben zorlamadım, öneri bu sonuçta.
  • Ben kullandım memnunum.
  • Senin önerdiğin PC'yi arkadaşım kullanmış memnun değil.
  • Senin önerdiğin PC'yi arkadaşım kullanmış memnun değil sonra bu PC'ye geçti çok memnun.

O memnun bu memnun, şu memnun gibi şeyler çok fazla oluyor. Hem de çok fazla.

Son zamanlarda en çok başıma gelen olay ise şöyle:

Sen Abdülhamid'i savundun!

Yani şöyle;
Sen onun fanboyusun, sen şunun fanboyusun.

Yahu, bu zamana kadar birçok kişiye Xiaomi'nin yazılımının kötü olduğunu söyledim. Sonra bir kere Xiaomi önerdim diye hemen sen Xiaomi fanboyusun denildi.
Burada 1 kişiye laf etmiyorum, çok fazla kişi bana fanboy olduğumu iddia ediyor ama şöyle:
Birisi diyor sen Xiaomi fanboyusun, diğer konuda ise Xiaomi haterısin sen diyorlar.
Bir konuda Samsung fanboyu, diğer konuda Apple fanboyu oluyorum.

Hocalarım, bilmem kaç tane mesaj sayım var ama foruma kayıt olduğum günden beri ben bıktım gerçekten.
Diğer forumlarda olduğunu ben de biliyorum ama bu forumda çok daha fazla gördüm bunları.
Kimse "sen haklısın dostum, yanılmışım" diyemiyor.
İnsanlara batıyor bu cümle.

Sizce böyle insanlara karşı bir şey yapabilir miyiz bir tartışmada?

Konu çok dağılıyor çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
First time?
maxresdefault.jpg

Buyrun taze bir örnek: 200 TL klavye önerisi

Son düzenleme:
Yapacak bir şey yok, kendinizi yormayın. Siz kendinizden eminseniz bunu kimseye kanıtlamazına gerek yok.

Hocam şimdi bir konu açtığınızı düşünün.
Bir kişinin 20k mesaj sayısı bir kişinin 300 mesaj sayısı var mesela
İkisi de tartışıyor siz kime inanırdınız?
Bir olayda konu sahibi akıllı biri olmasa iPhone 5S alacaktı 4-5 kişi bir anda gelip bunu alın bunu alın demeye başladı.
Adamlar AMOLED ekranın daha ne olduğunu bilmiyor (bilmemek normal) ama telefon öneriyorlar mesela.

i7 iyidir deyip 1.nesil i7 öneriyorlar mesela.

Tabi mesaj sayısı önemli değil benim içinde ama konu sahibinin buna baktığını düşünüyorum.

Konu sahibinin fikrinin değişmeyeceğini bilsem 1 saniye bile tartışmakla uğraşmazdım.

İnsanlar hata yapabilir. Bana göre bundan doğal bir şey yok. Ben de yaptım, yapmadım değil. Ama insanların düzeltmelerinde ben haklı olduğumu ölümüne savunmuyorum. Bilmediğim bir şey varsa teşekkür ediyorum ve daha dikkatli oluyorum. Bence insanlar hata yaptıklarında o hatanın doğrusunu söylemeye çalışan kişilere sadece teşekkür etmeliler. Zaten o bir yanlış bilgi ise (uyaran için de geçerli) konuya bakan kişiler bunu söyleyeceklerdir zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı