Technopat Sosyal'deki en sevmediğiniz insan tipleri

PSU kategorisinde ara ara denk geldiğim, hiçbir şey bilmeden alıntılayıp bir şeyler "öğretmeye" çalışanlar. FSP özellikle tek PSU üreticisiymiş gibi davranıyorlar. :)

Konuya geri dönüş sağlamayan insan tipleri olabilir. Konusunu açmış, sorununun çözülüp çözülmediği bilinmiyor. Bir satırlık cümle yazmıyor, forumda aktif olup farklı konuya yazıyor.

Yapay zekâ mesajını kopyala-yapıştır yapan insanları sevmiyorum. Ayrıca geri dönüş yapmayanlardan da hoşlanmam.

Konu sahibinin düşündüğü seçenekler dışında alternatif üretmeye çalışanlar. Mesela konu sahibi iki Android cihaz arasında kalmış, şu bütcem var demiş. Bazı mesajlarda gidip iPhone öneriyorlar. Ya da konu sahibi Windows sürümlerini tercih etmek için yardım istiyor, hemen birisi Linux diye atlıyor. Aynıları tersleri için de geçerli. Linux ile akalalı konuya Windows'un daha geniş yazılım desteği olduğu gibi saçma sapan yorumlar getirmeye çalışıyorlar. Bir şeyden hoşlanıyor olmanız bunun diğer insanların sorununu çözeceği anlamına gelmiyor.

Bir de konu hakkında tam bilgi sahibi olmadan çözüme gitmeye çalışanlar var. Mesela konu sahibi problemini anlatmış, aslında bir komut/uygulama/işlem ile çözülebilecek bir durum. Gidip yazılım pazarlayan şirketlerin SEO arttırmak için yapılmış hiçbir işe yaramayan sorun çözme makaleleri gibi cevaplar veriyorlar.

Konuya dönmeyenler. Kardeşim öneri verdik, çözüldüyse insan gelir bir teşekkür eder. Etik değil. Ayrıca bilmediği konulara yazanlar. Mesela örnek olarak mavi ekran kategorisindeki bir konuya "bilmiyorum ama Google'da aratırsan hatayı çözebilirsin" diyen görmüştüm. Bilmediği halde her konuya format yazan vesaire vesaire. Tahammül edemiyorum o tip mesajlara o derece.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı