Technopat sunucularında nasıl yer kalıyor?

Üyelerimiz olduğu gibi ziyaretçi kullanıcılarımız da var. Eğer geçmişteki konuları silersek ziyaretçilerimiz yardım alamazlar. O nedenle silmiyoruz.
Doğru. Pekala sunucuların depolaması ne kadar bir bilginiz var mı? Veya veri merkezi depolama veriyor mu?
 
Pekâlâ, sunucuların depolaması ne kadar, bir bilginiz var mı?
Sunucuda 2 tane 1 TB WD Black NVMe SSD, 1 tane 1 TB WD Red SATA SSD var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Merhabalar, bir soru aklıma takıldı, şöyle ki bu foruma her gün binlerce fotoğraf, dosya, mesaj, konu, üye ve başka şeyler ekleniyor. Ama eski konular ve görseller silinmiyor? Tamam depoloma alanı yüksek ama bir yerden sonra dolacak, yenisini eklemek yerine eski şeyleri silmek mantıklı değil mi? Teşekkürler. @Recep Baltaş Bey'i etiketlerseniz sevinirim.

Öncelikle birçok gzip, cache, sıkıştırma servisleri mevcut. Bunlar sayesinde resim, video falan bunların boyutunu fazla kayıp vermeden büyük oranda düşürebiliyorsun (aynı rar gibi). Text'ler ise fazla yer kaplamıyor zaten KB anca.

Bunun yanında eski şeylerin silinmesi pek mantıklı değil bunun birçok nedeni mevcut. Mesela ben Google'de bir şey arattığımda 2011'de paylaşılmış bir konunun bile sorunuma çözüm olduğuna şahit oldum. Eğer o silinseydi başka siteye girecektim bu da hit kaybına neden olurdu. Bunun gibi birçok neden var zaten.
 
Sizin açıklamanıza lafım yok tabii ki, beğendim.
Bu sektörden biri olarak cevap verdim işte. Recep bey en fazla technopat'ta kullandıklarını teknolojileri söyler benden farklı olarak. Bunun haricinde sistem aynı şekilde işliyor. Hem masaüstü hem de web sitem kullandığım database'ler var zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı