Technopat TDK Sponsorluğu Ne Zaman Bitiyor ?

Technopat'ın TDK ile sponsorluk biterse savaş çıkar. Yazım yanlışlarına karşı ön cephede çarpışan Recep Baltaş ve Ali Güngör:

rebeasker-png.png

(Recep Baltaş askerken çekilmiş bir fotoğraf.
M.Ö. 105.)

Son düzenleme:
Bitmesin mümkünse, her yazım yanlışını rapor edip uyarı almanıza sebep olan manyaklardan biri benim. Forumda yazım yanlışına azıcık bile tolerans gösterilirse günden güne daha beter bir hal alır.

TDK'nin Technopat sponsorluğu ne zaman bitiyor haberi olan var mı?
Konuyu raporladım. "TDK'nın" diye bir tabir olamaz, yazım yanlışıdır. Büyük harfle yazılan kısaltmalara gelen ekler son sesin okunuşuna göre gelir. Son ses TeDeKe şeklinde okunduğundan Ke olarak gelir. Doğrusu "TDK'nin" şeklindedir. Bugün edebiyat sınavımda işime yaradı. Herkese yardımcı olur umarım.

Hocam eğer bu yazım olayı giderse günden güne bu forum daha beter hal alıcak. Sadece konu onayının kalkması bile küçük çaplı bir kargaşaya neden olduysa böyle köklü bir şeyin kalkmasıyla ne olacağını tahmin edemiyorum...

+ Bugün sizlerle forumdaki yazım kurallarını kaldıracağız.
- Evet Recep. Bu kurallar önemli değil mi ama?
+ Evet Ali, sahiden de bu kurallar önemli.
- Dilersen şimdi kuralları neden kaldırmayacağımıza geçelim Recep.
+ Geçelim bakalım Ali.
+ Kuralları kaldırırsak insanlar yazım kurallarını önemsemeden konuşur ve Türkçe doğru konuşulmaz, öyle değil mi Ali?
- Evet Recep, gerçekten de kuralları kaldırırsak Türkçe doğru konuşulmaz.
+ Kuralları kaldırmıyoruz o zaman.
+ Kuralları kaldırmıyoruz şimdi, değil mi Ali?
- Evet Recep, gerçekten de kaldırmıyoruz.

Kötü bir uygulama olmadığını düşünüyorum. Tamam eskiden cadı avı gibi davranılıyordu ama son zamanlarda gerçekten makul bir seviyede sürdürülüyor ki ben bile hala hatalar yapabiliyorum. Zaten gündelik hayatta sorunlu bir iletişim varken en azından burada bazı kurallara uyalım. Zararı olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı