Technopat üyeleri hangi dine mensup?

Dininiz nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    110
Tek cenaze namazı sahih hadisini kabul etmek saçma olacağına göre hepsini kabul etmelisiniz.
''Sabahları aç karnına yenilen yedi adet acvenin o gün zehirlenmeye ve sihre karşı şifa olduğunu'' söylemiştir. (Buhârî, Et’ıme 43, Tıb 52, 56; Müslim, Eşribe 155)

Denemek istersen hurma ve fare zehri masraflarını karşılayacağım. Geri kalanına karışmam.

Yani şahsen Hadisler'i hepsini aynı seviyede kaale almıyorum tartışmalı hadisler mesela.

Dediğim gibi hadisleri redederseniz cenaze namazınıda rededersiniz kuran bunu doğruluyor yani Allah'ın emrini rededersiniz bu da sizi dinden çıkarır.

Tek cenaze namazı sahih hadisini kabul etmek saçma olacağına göre hepsini kabul etmelisiniz.
Dandik hadis atmadım size şu zamana kadar zaten. Temel kabul edilen buhari gibi kaynaklardan attım. Ancak onlarda da durum farklı değil, çok kötü hadisler var.

Zaten tümünü reddetmiyorlar, kötü olanları ayıklayıp kalanına inanıyorlar. Bilmiyorum bana garip geliyor ancak saygı duyarım, mantıklıdır belki de.

Türkiye genelini bilemem ama 18-25 yaş arası müslümanların azınlıkta olduğuna eminim.
Genç nüfusa gireceksek zaten rahat yüzde 40 dinsiz çıkar.

Dandik hadis atmadım size şu zamana kadar zaten. Temel kabul edilen buhari gibi kaynaklardan attım. Ancak onlarda da durum farklı değil, çok kötü hadisler var.
Aklı başında olanlar hadislerin tamamını reddediyor. Çünkü savunulması imkansız şeyler var :D. Yukarıda attığım sadece bir tanesi :D.

"sabahları aç karnına yenilen yedi adet acvenin o gün zehirlenmeye ve sihre karşı şifa olduğunu" söylemiştir. (buhârî, et'ıme 43, tıb 52, 56; müslim, eşribe 155)

Denemek istersen hurma ve fare zehri masraflarını karşılayacağım. Geri kalanına karışmam.

Bu normale hurma değil özel medine hurmasıdır.

O dönemki şifa yöntemleri böyleymiş bunu doğrulayamayız.

Deve idrarı hadiside öyle o hadisi yazan sahabe bilimden anlamadığından karın ağrısı deyip geçmiş ama aslında ölümcül bir hastalıkki adamlar deve idrarı içmeye razı olmuşlar.

Sonrasında İslam'dan çıkıp halka işkence etmişler peygamber de kısasa kısas mantığıyla aynı yol ile öldürmüş onları.

''Sabahları aç karnına yenilen yedi adet acvenin o gün zehirlenmeye ve sihre karşı şifa olduğunu'' söylemiştir. (Buhârî, Et’ıme 43, Tıb 52, 56; Müslim, Eşribe 155)

Sapla samanı karıştırmak bu olsa gerek. Hadisleri doğru anlayabilmeniz için hadislerin Peygamberin hayatındaki uygulamasına odaklanmanız gerekir. Bu yorumunuz "Limon gribe iyi gelir" diyen doktora, "O zaman bir kasa limon ye, sana veba bulaştırayım" demek kadar mantıksızdır. Acve hurması, içerdiği B vitamini, magnezyum ve selenyum ile karaciğerin detoksifikasyon (zehir atma) kapasitesini artırır.

Dinsizden kastınız Müslüman ama içki içer, zina yapan, namaz kılmaz, orucuda yarım yamalak tutar ama domuz eti yemeyen kişiler midir?
Dinsizden kastım Müslüman olup dinine uygun yaşamayan kişiler olsaydı Türkiye geneli bu oran rahat yüzde 80 derdim. Direkt dinsiz kesimden bahsediyorum, eğer genç kesimi kastediyorsak 15-25 arası gibi, büyük bir kısmı dinsizdir yine.

Müslüman bir ailede doğdum. Ergenlik dönemimin ilk başlarında sadece çocuklara mantıklı gelebilecek argümanlar beni İslam dininden soğuttu. Müslümanım diyordum ama çokta inanmıyordum. O dönemler müslüman değildim de sayılabilir.

Sonrasında artık bu belirsizlik beni çok sıktı. Tamamen objektif şekilde dinleri değerlendirdim ve gerçeklerin aslında o saçma argümanlardan çok daha farklı olduğunu farkettim. İslam dininin hak din olduğuna iman ettim ve şu anda bu yolda ilerliyorum. Allah günahlarımızı affetsin.

Hocam ben Allah'a vs. inanıyorum fakat çoğu İslam'ın kurallarını gereksiz buluyorum kuranın değiştirilmiş olduğunu düşünüyorum. Şahsi fikrimce önemli olan insanın iyi bir birey olabilmesi ve bir inanabileceği ilahı olması.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı