20 yıldır sektördeyim. Son 5 yıldır oyun yapımındayım. Maaş değil bu ama, destek toplama ile oluyor, iş tamamen kendimin, kendi kodcum filan var çalıştırdığım. O yüzden net dedim, yoksa brüt 5500 civarı.
Freelancer olarak iki alanda çalışıyorum: İçerik yazarlığı ve yazılımcılık.
İçerik yazarlığından aylık 4-6 bin TL civarı bir gelir sağlıyorum. Yazılımcılık işini ise müsaitliğime göre ayarlıyorum. Tek bir iş genellikle 2 veya 3 ay sürüyor, ondan da 600 ila 1000 dolar arası bir ücret talep ediyorum. Şu okul olmasa parayı kıracağım da....
Çalıştığım iş yeri teknoparkta olduğundan net maaş almaktayım. Yabancı kaynaklı çalıştığım firmalardan ödemelerimide ETH olarak alıyorum. Tamamen net olarak gelir elde ediyorum.
Freelancer olarak iki alanda çalışıyorum: İçerik yazarlığı ve yazılımcılık.
İçerik yazarlığından aylık 4-6 bin TL civarı bir gelir sağlıyorum. Yazılımcılık işini ise müsaitliğime göre ayarlıyorum. Tek bir iş genellikle 2 veya 3 ay sürüyor, ondan da 600 ila 1000 dolar arası bir ücret talep ediyorum. Şu okul olmasa parayı kıracağım da...
10 saat çalışıyorum günde. İstediğim gün izin alıp istediğim zaman gelme hakkım var. Tabii her gün yapmam izin almayı falan. Ev ile kırtasiye arası 5 dakika sürüyor. Namaz ve yemek molalarım var. 3.hafta olacak 200 dolar alacağım kenardaki para ile mesela. Gayet mantıklı.