Technopat üyeleri meslekleri ne ve ne kadar para alıyor?

20 yıldır sektördeyim. Son 5 yıldır oyun yapımındayım. Maaş değil bu ama, destek toplama ile oluyor, iş tamamen kendimin, kendi kodcum filan var çalıştırdığım. O yüzden net dedim, yoksa brüt 5500 civarı.

Hocam kodcunuz ne kadar maaş veriyorsunuz ve tecrübesi fazla mı kaç yıldır bu işte?

Yav 20 yaşındayım babam bana pastane 150 ateşliyor günlük,
Bana göre mükemmel.

Hocam aile evindeyseniz ona sayıyordur. :D

Öğrenciyim. İnşallah burs yatınca halka arz hisselerle başlayacağım. O şekilde az biraz a.parayı artırmayı düşünüyorum.

Hocam sakıncası yoksa kaç yıldır yaptığınızı öğrenebilir miyim?

Şu an çalıştığım bankada 5. yılım. 16 yaşımda yazılımla ilk uğraşmaya başladım. 17 yaşımda Online platformlarda DirectX (D3DX entegreli uygulamalar için) kütüphanesini kullanarak geliştirmiş olduğum wallhack tarzı uygulamarı satarak başladım.

Freelancer olarak iki alanda çalışıyorum: İçerik yazarlığı ve yazılımcılık.

İçerik yazarlığından aylık 4-6 bin TL civarı bir gelir sağlıyorum. Yazılımcılık işini ise müsaitliğime göre ayarlıyorum. Tek bir iş genellikle 2 veya 3 ay sürüyor, ondan da 600 ila 1000 dolar arası bir ücret talep ediyorum. Şu okul olmasa parayı kıracağım da....

Çalıştığım iş yeri teknoparkta olduğundan net maaş almaktayım. Yabancı kaynaklı çalıştığım firmalardan ödemelerimide ETH olarak alıyorum. Tamamen net olarak gelir elde ediyorum.

Şu an çalıştığım bankada 5. yılım. 16 yaşımda yazılımla ilk uğraşmaya başladım. 17 yaşımda Online platformlarda DirectX (D3DX entegreli uygulamalar için) kütüphanesini kullanarak geliştirmiş olduğum wallhack tarzı uygulamarı satarak başladım.

Hocam ortala aylık Total'de kaç kazanıyorsunuz ortalama değer verir misiniz kendi yaptığınız işlerle Total'de.

Freelancer olarak iki alanda çalışıyorum: İçerik yazarlığı ve yazılımcılık.

İçerik yazarlığından aylık 4-6 bin TL civarı bir gelir sağlıyorum. Yazılımcılık işini ise müsaitliğime göre ayarlıyorum. Tek bir iş genellikle 2 veya 3 ay sürüyor, ondan da 600 ila 1000 dolar arası bir ücret talep ediyorum. Şu okul olmasa parayı kıracağım da...

Üniversite mi hocam bölüm yazılım mı? Okul olmasa yani aylık 30k alırsınız.

Hocam bence yaşınıza göre ve iş rahatlığına göre iyi.

10 saat çalışıyorum günde. İstediğim gün izin alıp istediğim zaman gelme hakkım var. Tabii her gün yapmam izin almayı falan. Ev ile kırtasiye arası 5 dakika sürüyor. Namaz ve yemek molalarım var. 3.hafta olacak 200 dolar alacağım kenardaki para ile mesela. Gayet mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı