Evet, moderatörler inisiyatif kullanabilir ama kimse ceza atmak için ceza atamaz. Böyle olduğunu düşündüğünüz bir uyarı olursa yukarıda da dediğim gibi itiraz edebilirsiniz veya destek sisteminden bilet oluşturabilirsiniz.Ben de bir keresinde saçma sapan sebeple uyarı yemiştim, sonra 1 saatte bir moderatör saçma olduğunu fark edip cezayı geri çekmişti ama bazı moderatörler gerçekten millete ceza vermek dışında bir işe yaramıyor. Yazım denetimi çoğu zaman düzgün çalışmıyor açıkçası. Ayrıca telefondan yazarken büyük parmaklıysanız benim gibi yanlış tuşa basmanız büyük ihtimal. Ayrıca biz de TDK değiliz, maalesef küçük hataları hepimiz yapıyoruz. Yazınız biraz hatalı fakat bence ceza alacak düzeyde değil. Başka moderatöre göre ceza almayabilirsiniz mesela.
Hocam asıl sıkıntı bence konu açarken. Birinin yardıma ihtiyacı olduğu bir konu açtığını düşünün. Konuda yazım yanlışı kullanılıyor ve o kişi 1 saat ceza alıyor. Sonra yardım etmek isteyenler gelip sistemini vs. soruyorlar. O kişi bu durumda ne yapacak? Biraz saçma değil mi?Ben de bir keresinde saçma sapan sebeple uyarı yemiştim, sonra 1 saatte bir moderatör saçma olduğunu fark edip cezayı geri çekmişti ama bazı moderatörler gerçekten millete ceza vermek dışında bir işe yaramıyor. Yazım denetimi çoğu zaman düzgün çalışmıyor açıkçası. Ayrıca telefondan yazarken büyük parmaklıysanız benim gibi yanlış tuşa basmanız büyük ihtimal. Ayrıca biz de TDK değiliz, maalesef küçük hataları hepimiz yapıyoruz. Yazınız biraz hatalı fakat bence ceza alacak düzeyde değil. Başka moderatöre göre ceza almayabilirsiniz mesela.
Kurallara uyarak yazım yanlışı yapmamaya dikkat edebilir mesela.Hocam asıl sıkıntı bence konu açarken. Birinin yardıma ihtiyacı olduğu bir konu açtığını düşünün. Konuda yazım yanlışı kullanılıyor ve o kişi 1 saat ceza alıyor. Sonra yardım etmek isteyenler gelip sistemini vs. soruyorlar. O kişi bu durumda ne yapacak? Biraz saçma değil mi?
Sadece kendi dilinizde yazarken düzgün yazmanız isteniyor, bence bu büyük bir sorun değil. Siz de mesela düzgün yazmışsınız, ne güzel gözüküyor değil mi? Bir de bu yazdığınızın bolca hatalı, noktalama işaretleri olmayan halini düşünün. Okuması bile zorlaşır. Herkes 1-2 hata yapabilir bu gayet doğal ama bazıları hiç umursamadan yazıyor. Yekpare şekilde bir metni okumak veya noktalama işaretleri olmayan bir metni okumak gerçekten zor. Bir de göze hitap etmiyor, kötü gözüküyor.Hocam asıl sıkıntı bence konu açarken. Birinin yardıma ihtiyacı olduğu bir konu açtığını düşünün. Konuda yazım yanlışı kullanılıyor ve o kişi 1 saat ceza alıyor. Sonra yardım etmek isteyenler gelip sistemini vs. soruyorlar. O kişi bu durumda ne yapacak? Biraz saçma değil mi?
Moderasyon yazılan her mesajı birer birer onaylamaz. Böyle bir denetim yok, mümkün de değil.Yazım yanlışı yapan bir kişiyi ben raporlamam şahsen çünkü moderasyonun oyladığını düşünürüm. Fakat uyarı aldıysanız yapabileceğiniz bir şey yok, kurallarda bizzat yazıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.