Technopat yazım kuralları çok mu sıkı?

Technopat yazım kuralları çok mu sıkı?

• Oy verenlerin toplamı
    336
Malwaretips forumuna baktım geçenlerde bu yazım kurallarına uymama olayı İngilizcede de var mı diye, o forumdaki insanlar o kadar güzel yazmışlar ki... Hani ufak tefek hatalar olabilir ama genel anlamda yazım kurallarına uyuyorlar.

Bizde nedense "öf, sınava mı giriyoruz, niye doğru yazmakla uğraşalım" düşüncesi var. Geçenlerde birisine ana dilini neden doğru yazmıyorsun diye bir soru sorulduğunda verilen cevap ben sayısalcıyım oldu.

Bazı cezalar gereksiz olabiliyor. Uyarı ile geçiştirilebilir şeyler cezalandırılabiliyor.

Son düzenleme:
Sıkı değil, Türkçeyi düzgün kullanmamızı sağlıyorlar ve bu iyi bir şey.

Sosyale kayıt olmadan önce Türkçem berbattı. Random falan atıyordum, şimdi normal konuşmalarda bile dikkatli oluyorum.

Başka forumlara girdiğim zaman A1 Türkçe ile karşılaşıyorum; ne bir nokta, ne bir virgül ne de büyük harf kuralına uyan var. O kadar anlaşılmaz ve o kadar kötü görünüyor ki. En iyisi kuralların sıkı olması. Yoksa gerçekten forum aşırı kalitesiz gözükürdü. Zaten yazım kurallarına uymak çok zor bir şey değil. Uymak en iyisi.

Bence fazla sıkı. Yazım kuralları olması lazım çünkü okunabilirliği ve anlaşabilirliği arttırıyor ve ayrıca güzel gözüküyor ama mesela hiç kimsenin dikkat etmediği -de -da ayrımı gibi kıl şeylere de ban vermek abartı. Ayrıca banların süresi de abartı. Yazı anlaşılabilir, noktası virgülü yerinde, büyük küçük harf kullanımı ve paragraflar düzen içinde olsa yeter.

Ayrıca büyük ihtimal çoğu kişi sırf bu kurallar yüzünden bu forumu bırakmıştır, tamam bıraksınlar kimin umrunda ama foruma daha çok yararlı kişi gelse daha iyi olur.

Noktama işareti, bağlaç, soru cümlesi, -de -da gibi birçok sebepten ceza alınabiliyor. Bu, yazım kurallarının sıkı olduğunu gösterir ki zaten olması gereken bu. Ben memnunum.

Sıkı olması daha iyi. Diğer forumlarda hiç kural diye bir şey yok. Hem bunlar Technopat'ın yazım kuralları değil, Türkçenin yazım kuralları. Ana dilimize sahip çıkmalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…