Technopat Yazım Kuralları

Yanlış hatırlamıyorsam emoji varken cümle sonuna nokta koymaya gerek yoktu hocam.

Bak burada size hak veriyorum ama o daha az önceki paylaşımımı silmeseydiniz iyiydi.
Bu bir tercih değildir. Cümle sonuna nokta koymadığımız için bize ceza veren moderatörler, kendilerine de aynı kuralı uygulamalıdır. Zira cümle bitmekte ancak sonunda nokta yer almamaktadır.

Yanlış hatırlamıyorsam emoji varken cümle sonuna nokta koymaya gerek yoktu hocam.
Yanlış hatırlamıyorsunuz, yanlış biliyorsunuz.

Bu yazım denetimi botu tamamen düzeltiyor mu yanlışları?

%100 kusursuz çalışmıyor. Çoğu özel ismin ilk harfini büyütemez. -de, -da ayrımlarının çoğunu
düzeltemez. Bazıları verdiği kelimelerden cümle oluşturmasını istiyor. Henüz o seviyede değil. Ayrıca ekleyeyim, gönderdiğiniz mesajdan siz sorumlusunuz. Düzelt butonunu kullandıktan sonra mesajın bir gözden geçirilmesi gerek. "Ben düzelt butonuna tıkladım neden uyarı verdiniz? Sizin botunuz hatalı!" bahanesini kabul etmiyoruz.

Hocam ben emoji koyarak bitirdiğim cümleden ban yemedim.

Bazı Technopat üyelerinden daha iyi Türkçe konuşan Afganlar tanıyorum. Bu özelliğin gitmemesi iyi olur.
Türkçe konuşmak ile yazmak arasında dağlar kadar fark var, hem sonrada öğrenenler daha temiz öğrendikleri için daha iyi konuşur.

Türkçede emoji yoktur. Emoji ile ilgili bir kural da yoktur. Nokta noktadır. Emoji emojidir. Cümlenin sonuna nokta konur. Emoji konacaksa noktadan sonra konur.

Emojiden sonra nokta gelmeli diye bir kural mı var?

Son düzenleyen: Moderatör:

Peki teşekkürler.

Sadece bir uyarım var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…