Technopat Yazım Kuralları

Yazım hataları konusunda gereksiz hassasiyet olduğunu düşünüyorum. Elbette Türkçe'yi düzgün kullanmamız gerekir ancak abuk sebeplerden sürekli 1'er puanlık cezalar almak da insanın canını sıkıyor.

Moderatör cümle sonuna nokta koymamış. Rapor ettim ve 10 saniye geçmeden raporum reddedildi. 😁
Yanlış hatırlamıyorsam emoji varken cümle sonuna nokta koymaya gerek yoktu hocam.

Bak burada size hak veriyorum ama o daha az önceki paylaşımımı silmeseydiniz iyiydi.
Bu bir tercih değildir. Cümle sonuna nokta koymadığımız için bize ceza veren moderatörler, kendilerine de aynı kuralı uygulamalıdır. Zira cümle bitmekte ancak sonunda nokta yer almamaktadır.

Yanlış hatırlamıyorsam emoji varken cümle sonuna nokta koymaya gerek yoktu hocam.
Yanlış hatırlamıyorsunuz, yanlış biliyorsunuz.

Bu yazım denetimi botu tamamen düzeltiyor mu yanlışları?

%100 kusursuz çalışmıyor. Çoğu özel ismin ilk harfini büyütemez. -de, -da ayrımlarının çoğunu
düzeltemez. Bazıları verdiği kelimelerden cümle oluşturmasını istiyor. Henüz o seviyede değil. Ayrıca ekleyeyim, gönderdiğiniz mesajdan siz sorumlusunuz. Düzelt butonunu kullandıktan sonra mesajın bir gözden geçirilmesi gerek. "Ben düzelt butonuna tıkladım neden uyarı verdiniz? Sizin botunuz hatalı!" bahanesini kabul etmiyoruz.

Bu bir tercih değildir. Cümle sonuna nokta koymadığımız için bize ceza veren moderatörler, kendilerine de aynı kuralı uygulamalıdır. Zira cümle bitmekte ancak sonunda nokta yer almamaktadır.

Yanlış hatırlamıyorsunuz, yanlış biliyorsunuz.

Hocam ben emoji koyarak bitirdiğim cümleden ban yemedim.

%100 kusursuz çalışmıyor. Çoğu özel ismin ilk harfini büyütemez. -de, -da ayrımlarının çoğunu.
Düzeltemez. Bazıları verdiği kelimelerden cümle oluşturmasını istiyor. Henüz o seviyede değil. Ayrıca ekleyeyim, gönderdiğiniz mesajdan siz sorumlusunuz. Düzelt butonunu kullandıktan sonra mesajın bir gözden geçirilmesi gerek. "ben düzelt butonuna tıkladım neden uyarı verdiniz? Sizin botunuz hatalı!" bahanesini kabul etmiyoruz.

Peki teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı