Technopat Youtube Kanalı Tespit

coookiezi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar özellikle kafa ayarı videolarında izlerken farkettim. Ali Abi konuşurken Recep Abi dinliyor ve yaklaşık 10-15 saniye de bir kameraya kaçamak bir bakış atıyor, bazen kafasını onaylar nitelikle aşağı yukarı çok hafif hareket ettiriyor, sonra tekrar Ali Abi'ye bakıyor. Aynı şeyi Ali Abi'de yapıyor hatta bazen ikisi birden yapıyor. Bunun sırrı ne? Kameranın bu tarafında bir şey mi var? Dikkat edince gerçekten garip geliyor :)

Örnek bir video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Meslek sırı.:D

Bu bence kamera ile ya da başka bir şeyden, nedenden dolayı değil.
Süper ikili birbirilerine çok iyi odaklanıyor... O yaptıkları hareketler bana göre "aynen öyle Ali- Recep" anlamını taşımakta.(y)

Videolar izleyiciye hitap ediyor, bu yüzden bağı koparmamak için arada bir kameraya bakmak şart.

Bende doğal davranmak ve insanları sıkmamak için yapıyorlar diye düşünüyorum. Böylece video sanki günlük bir sohbet tadında oluyor. İnsanların yarım saat boyunca ileri sarmadan ve sıkılmadan izlemesinin sebebi bu... :)

Yaptıkları hareketlerde kamera yerine, karşısında oturan birileri varmış gibi konuştuklarını gösteriyorlar.

İşlerinde çok eski ve tecrübeli insanlar.. Kameraya bakmalar ve birbirleriyle konuşmalar arasında bir denge kurarak izleyicinin dikkatini dağıtmadan ekranda içeriklerini anlatıyorlar. Bunlar zamanla olan ve tabi ki bizlerin dikkatini çeken hususlar ama kamera veya arka planda bir sıkıntı yok haberiniz olsun :D Kameraya bakarken göz hizasına dikkat ederseniz kameranın vizörünün selfie tarzında kendilerine dönük olup kameraya bakarken onu kestiklerini anlayabilirsiniz :D Yani boş boşta bakmıyorlar tabi ki :D

Bence bu sayede izleyicinin hep konuşan kişiye odaklanıp, sıkılmasını engelliyorlar. Bir de çok düzenli davranıyorlar, birisi çok konuşupta diğerine hak tanımamazlık etmiyor. Bu da ikisi arasında olan uyumu gösteriyor. Açıkçası benim hoşuma gidiyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı