Hepsini okudum arkadaşlar soğolun. Biraz da ben yazayım.
Recep Baltaş 25 mart 1987 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul 5. sınıfa kadar Başköy Köyü İlköğretim Okulu'nda okuduktan sonra 1996 yılında Ailesi ile birlikte İstanbul'a geldi. Burada gittiği iki ilkokul kendisini kabul etmeyince (ara dönmede öğrenci kabul etme muhabbeti) Ziyapaşa İlköğretim Okulu'nda eğitim görmeye başladı. Burayı bitirince Kağıthane Süper Lise'sine geçti. 4 yıl lise okuduktan (1 yıl hazırlık + 3 yıl) sonra Trakya Üniversitesi Almanca Öğretmenliğini ancak kazanabildi. Çünkü Türkiye gibi eğitim sisteminin geri kaldığı ülkelerde 100 sorudan 90 tanesini doğru cevaplamasına rağmen Anadolu Öğretmen lisesine gitmediği için fazladan 25 puan alamadı ve ayrıca İngilizce konuşmada sınıf birincisi olsa da Türkiye gibi yabancı dil eğitimi konusunda yerinde kalan üçüncü dünya ülkelerinde konuşmaya değil, ezbere önem veriliyordu...
1 yıl hazırlık sınıfı sonrasında 4 yıl daha okuyarak Almanca Öğretmenliği'ni de bitirdi. Ama hiçbir zaman kafasında "Devlete kapat atmak" düşüncesi olmadığı için bu mesleği yapmadı. Okul bitince Üniversiteye girmeden önce çalışmaya başladığı CHIP dergisinde işe girdi. Burada önce CHIP, sonra da CHIP Online'da görev aldı. 2011 sonunda CHIP'ten ayrılıp ASUS'a geçti. ASUS'ta da yaklaşık 1 yıl çalıştıktan sonra buradan ayrıldı ve şu anda Technopat'ta Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapıyor.
Recep Baltaş'ın en büyük zaafı siniridir. Bakkallara ve cahilliğe tahammül edemez. Bu bağlamda yıllardan beri anlatmaya ve öğretmeye çalıştığı konuların aksinde bir soru geldiği zaman (ör. GDDR5 ekran kartı DDR3 anakarta uyar mı?) çok sert tepki verebilir. Mükemmel bir insan değildir ve mükemmellik arayışı da yoktur. Amacı insanları bilgilendirmek ve kazıklanmalarının önüne geçmektir. Bilgiyi sevap point için, rıza için ya da para için vermez (verse zaten zengin olurdu)... Bilgiyi iyilik için verir...
Bu günlük bu kadar...