Technopat'a İlk Üyeliğiniz Nasıl Oldu ?

Abi sen LEVEL'da üniversiteye hazırlanma aşamasında cevaplıyordun soruları sanırım, o zamandan beri takip ediyorum seni. Yüzlerce mail attın ama ulaşamadım. En son nasıl olduysa bana buraya gel dedin. Baktım takır takır cevap veriyosun regular'ı oldum buranın... Ben senin stalker'ınım aslında.... Her gece camda gördüğün gölge hayal değil.(mi acaba?)

Hiç unutmam abi, yine donanım kısmını okuyordum. Son sorudan sonra bir ufak demeç vermiştin. İşte haydi arkadaşlar hepinize iyi tatiller. Ben de yakında ÖSS'den kurtulacağım gibi şeylerden bahsediyordun ve çok ilgimi çekmişti. O gün bugündür efsane bir ''Recep Abi'' oldun kafamda...

İlk başta pc montajının nasıl yapıldığını öğrenmek için videolar izliyordum. Sonra Eray & Recep PC Topluyor'lara rastladım. Seriyi bitirdim. Çok hoşuma gitmişti, özellikle "Kaydediyor mu? Oğlum kaydetme lan her şeyi" lafı süperdi Sonra Recep Baltaş'ın Ekran Kartları Hakkındaki Yorumu videosunu izledim. Recep Baltaş'la ilgili izlediğim üçüncü video ise Thermaltake standında Thor ile Level 10 GT incelemesiydi Sonra bir şekilde Recep Baltaş-Technopat ilişkisini öğrendim ve üye oldum. İlk baktığım konu da BilgisayarKurdu'nun Aopen Nagas G6 kasa inceleme konusuydu O gün bu gündür Technopat Forum Mozilla'nın yer imlerinde.

Bakkaldan sistem toplarken bütün oyunları kasmadan oynatacak bir sistem toplamasını istemiştim ve taktığı ekran kartı GeForce 9400 GT 1 GB'dı ve şu 1 GB olayına aldanıp bütün oyunları kasmadan oynamayı hayal ediyordum, ne yazık ki öyle olmadı ve beni acayip merak tuttu, daha sonra LEVEL almaya başlamıştım, ilk 20-30 sayfa her şey güzel oyunlar hakkında yazılar vardı, ve hepsini okumak'ta zorluk çekiryordum. Biraz daha sayfa çevirdim ve baktım Donanım diye bir bölüm vardı ve ilk soruyu okuduktan sonra acayip etkilendim bu sayfadan ve her ay sırf bu sayfa için LEVEL almaya başlamıştım. Daha sonra aynı sayfada en altta Hazırlayan ''Recep Baltaş'' diye bir yazı vardı, ve hemen araştırdım bu adam kimmiş diye Sonra Youtube'da Recep Baltaş Ekran kartı yorumunu gördüm ve zevkle izledim ve tabi Eray ve Recep Sistem Topluyor videoları da LEVEL'ın DVD'sinde izlemiştim. Recep ve Eray abinin MSI Master Overclocking Arena da çekildiği gibi videolarını izledim. Daha sonra Recep abinin CHIP dergisini okumaya devam ettim ve ve acayip bir Donanım hastalığına bulaşıp buralara kadar geldim

Ben LEVEL okurken Recep Abi'nin bilgisi ve mizahı hoşuma gitti, peşinden geldim

Herkesin ortak noktası Recep, burası garanti Ben de ekran kartım yandığı için ekran kartı alıcaktım, araştırırken Recoyu gördüm ve TPdeyim. İşin beni sevindiren tarafı, PC'ciye sistem toplatıcaktım ama işi öğrenip kendim topladım.

İlk alacağım kart HD 6850 idi ama aldığım kart GTX 680 arada dağlar var ve yeni topladığım diğer bileşenlerde var tabi... Nereden nereye

Hepsini okudum arkadaşlar soğolun. Biraz da ben yazayım.

Recep Baltaş 25 mart 1987 tarihinde Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlkokul 5. sınıfa kadar Başköy Köyü İlköğretim Okulu'nda okuduktan sonra 1996 yılında Ailesi ile birlikte İstanbul'a geldi. Burada gittiği iki ilkokul kendisini kabul etmeyince (ara dönmede öğrenci kabul etme muhabbeti) Ziyapaşa İlköğretim Okulu'nda eğitim görmeye başladı. Burayı bitirince Kağıthane Süper Lise'sine geçti. 4 yıl lise okuduktan (1 yıl hazırlık + 3 yıl) sonra Trakya Üniversitesi Almanca Öğretmenliğini ancak kazanabildi. Çünkü Türkiye gibi eğitim sisteminin geri kaldığı ülkelerde 100 sorudan 90 tanesini doğru cevaplamasına rağmen Anadolu Öğretmen lisesine gitmediği için fazladan 25 puan alamadı ve ayrıca İngilizce konuşmada sınıf birincisi olsa da Türkiye gibi yabancı dil eğitimi konusunda yerinde kalan üçüncü dünya ülkelerinde konuşmaya değil, ezbere önem veriliyordu...

1 yıl hazırlık sınıfı sonrasında 4 yıl daha okuyarak Almanca Öğretmenliği'ni de bitirdi. Ama hiçbir zaman kafasında "Devlete kapat atmak" düşüncesi olmadığı için bu mesleği yapmadı. Okul bitince Üniversiteye girmeden önce çalışmaya başladığı CHIP dergisinde işe girdi. Burada önce CHIP, sonra da CHIP Online'da görev aldı. 2011 sonunda CHIP'ten ayrılıp ASUS'a geçti. ASUS'ta da yaklaşık 1 yıl çalıştıktan sonra buradan ayrıldı ve şu anda Technopat'ta Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapıyor.

Recep Baltaş'ın en büyük zaafı siniridir. Bakkallara ve cahilliğe tahammül edemez. Bu bağlamda yıllardan beri anlatmaya ve öğretmeye çalıştığı konuların aksinde bir soru geldiği zaman (ör. GDDR5 ekran kartı DDR3 anakarta uyar mı?) çok sert tepki verebilir. Mükemmel bir insan değildir ve mükemmellik arayışı da yoktur. Amacı insanları bilgilendirmek ve kazıklanmalarının önüne geçmektir. Bilgiyi sevap point için, rıza için ya da para için vermez (verse zaten zengin olurdu)... Bilgiyi iyilik için verir...

Bu günlük bu kadar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…