Technopat'a kayıt olanlar neden "Hocam" diyor?

Doğru söylüyorsun hocam, üyeliği alamıyorum fakat nasıl alacağım ? Web sitesinde EU bölümünden Login olurken, US yani Amerika bölümünden Login olamıyorum. Peki US üyeliğini neden alamıyorum ? Normal US Web'den üyelik aldım olmadı.
Forumda ilk hocamı kullanan kişi bu galiba. Daha eski bulabilen varsa atsın. :D
 
Beyin: "hocam" kelimesi beyine kazındı ve herkese öyle hitap edilecek.

Cidden böyle oluyor :D her Technopat üyesi "hocam" diyor. Neden? :D kim dedi ilk bunu?

"Selam moruq benim PC bir arıza yaptıda adını okuyamadığım kıytırık marka üstünde zakkurik zikkiruk yazılar olan bir ekran kartı var nasıl çözeriz bu işi birader?"
Arkadan bir ses yükselir.
"Haaq puu! "


Böyle konuşmak daha iyi olurdu herhalde hocam? :D

Konu sahibinin ne demek istediğini anladım , esprisine yazdım çok takılmayın :)
 
Technopat´a özgü bir durum değil. İnterneti kullanmayı başladığım ilk zamanlarda bile forumlarda, chat odalarında, Facebook, Zurna, mIRC vs. gibi yerlerde hep kullanılıyordu.
 
Ben saygıdan, samimiyetten söylüyorum. Aslında bu diğerlerinden kaynaklanıyor. Foruma yeni gelenler diğerlerinin hep birbirine hocam dediğini görünce onlarda diyor. Böyle böyle çoğalıyor hocam diyenler. Bende böyle olmuştum foruma geldiğimde herkes birbirine hocam diye hitap ediyordu. Herkes birbirine hocam deyince bu sefer bende hep hocam demeye başlamıştım :D
 
Bu hitabı nedense sadece ibadethane görevlilerine karşı kullanmışlığım var. Okulda dahi din öğretmenlerine kullanmışlığım yoktur. Bana böyle hitap edenleri ise uyarı amaçlı iki saat sebebini anlatmaktansa önemsememeyi yeğliyorum.

Hocam kelimesi neden sizi rahatsız ediyor yani hakaret etmiyor sonuçta hocam diyor bak ne kadar kibar bir cümle hocam.
 
@XEfe.Bey sebebini yazdım bana mesleki hitap şekli gibi geliyor. Sadece o kelimeye karşı bir antipati yok aynı şekilde reis, kaptan, kirve vb. hitap şekillerine de aynı gözle bakıyorum. Ailemiz doğduğumuzda her birimize isimler verdi biz ismimizi sadece form doldururken mi kullanacağız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı