Technopat'a kayıt olanlar neden "Hocam" diyor?

Bilgisiyle bana katkı sağlayan herkes hocamdır. Hem karşındaki insanın yaşını, cinsini, kişiliğini vs. nötr kılıyor. Ek olarak ne çok resmi, ne de çok samimi bir hitap şekli, tam ortası.
 
@XEfe.Bey sebebini yazdım bana mesleki hitap şekli gibi geliyor. Sadece o kelimeye karşı bir antipati yok aynı şekilde reis, kaptan, kirve vb. hitap şekillerine de aynı gözle bakıyorum. Ailemiz doğduğumuzda her birimize isimler verdi biz ismimizi sadece form doldururken mi kullanacağız?
Bende baştaki sağ olsun reis, hoca gibi sözlerden nefret ederim ama forum ortamında hocam kelimesi nedense hiç rahatsız etmiyor hatta kendimde kullanıyorum. Yani dışarıdaki bir ortamda olsa bende hak veririm size ama forumda kullanılması rahatsız etmiyor açıkçası.
 
Güzel bir hitap şekli bence. İnsan bir süre sonra da alışıyor. :D
 
"Enişte" demek yerine "Hocam" denmesine ben de karşıyım. Hatta bu kelimenin kullanımı yüzünden uyku uyuyamıyorum. Tek derdim bu oluyor.


Forumlarda bilgi aktarılır. Bazılarının sandığı gibi Konu Dışı kategorisinde laflamak değildir tek amacı. Farklı meslekler ve kültürlere sahip kişiler arasında da bilgi alışverişi olur. Elbette herkes birbirinin "hoca"sı olacak bu yöntemde.
 

Geri
Yukarı