Technopat'da bir kural silebilseniz hangi kuralı silerdiniz?

"Bütün sorunuzu tek bir cümle gibi yazmak yerine parçalara ayırın, anlaşılır olsun. Paragraf kullanın. Kendiniz uzun yazıları okumakta sıkılırken insanların sizin tomar halindeki yazılarınızı okumasını beklemeyin."

Bu kural değil öneri olmalı.

"Açtığınız konuları takip edin. Aynı soruları sürekli yeni konu açarak tekrar sormayın."

Kaldırılması gereken bir kural değil ancak yeri değiştirilmeli. Bir kurala benzeyen başkaca bir kural varsa bu iki kuralın birbiriyle aynı paragrafta olması ya da bentler halinde yer verilmesi daha doğru olabilir. İlgili kuralı örnek olarak verdim. Kurallar genel olarak başlıklar altında yazılsa daha anlaşılabilir ve şık olurdu. Böyle fazla düzensiz geliyor, bazı kurallar gözden kaçabiliyor ya da kafa karışıklığına sebep olabiliyor.

"Bir kullanıcı bir ay içerisinde en fazla 1 sistem toplama ve laptop önerisi konusu açabilir. Bu aşamadan sonra açacağı sistem toplama ve laptop öneri konuları kapatılacak ve uyarı verilecektir."

Fiyatlar çok hızlı değişiyor ay başında paramın yettiği ürünü ay sonunda alamıyor hale gelebiliyorum maalesef. Bu kural silinmese bile güncellenmeli.

"İmzamdaki sistem veya sistem özelliklerinde bulunan sistem diyerek sistemi konuda belirtmemek ceza nedenidir. İmzanızda ve sistem özelliklerinde bulunan sisteminiz değişebilir. Her soruda sisteminizi yazmak zorundasınız. Benzer şekilde imzalara ve sistem özellikleri kutucuğu referans gösterilemez."

Kullanıcının sorumluluğunda olan bir husus, kural ihlalinden uyarı alındığı hususuna istinaden gerçekten gerekli mi epey tartışmalı bir kural. Sonradan kafa karışıklığına yol açtıysa bir uyarı verilebilir ancak referans göstermenin tamamen yasaklanması ölçüsüz olmuş.

"İmzamdaki sistem veya sistem özelliklerinde bulunan sistem diyerek sistemi konuda belirtmemek ceza nedenidir. İmzanızda ve sistem özelliklerinde bulunan sisteminiz değişebilir. Her soruda sisteminizi yazmak zorundasınız. Benzer şekilde imzalara ve sistem özellikleri kutucuğu referans gösterilemez."

Kullanıcının sorumluluğunda olan bir husus, kural ihlalinden uyarı alındığı hususuna istinaden gerçekten gerekli mi epey tartışmalı bir kural. Sonradan kafa karışıklığına yol açtıysa bir uyarı verilebilir ancak referans göstermenin tamamen yasaklanması ölçüsüz olmuş.
Bir konudan sadece konu sahibi faydalanmıyor. O konuya tıklayan bir misafir veya başka bir üye hatanın/sorunun/durumun hangi sistemde meydana geldiğini eksiksiz bir şekilde anlayabilmeli.

Yabanci makale atmama kurali silinmeli.
Yabancı makale atmama diye bir şey yok, yabancı makaleleri yeterince Türkçeleştirmeden atmak kural ihlali.

Herkes yabancı dil bilmeyebilir. En azından konuya katkı sağlayacak kısmı Türkçeleştirmek gerekli.

Kuralların hepsini tek tek yeniden okudum ancak kaldırılması gerektiğini düşündüğüm bir madde bulamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı