Technopat'ı ne kadar beğeniyorsunuz?

5 üzerinden kaç verirsiniz?

  • 5

  • 4

  • 3

  • 2

  • 1


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Kuralların gevşetildiğini ve uygulanmadığını düşündüren şeyi soruyorum.
Raporladığım insanların (bir kere raporladıklarım istisna sayılabilir ancak üst üste farklı mesajlarını 3-4 kere raporladıklarım) uyarı/ceza almayıp, aynı yazım ve imla hatalarını yapmaya devam ederek mesaj yazmaya devam etmeleri.

Buna ek olarak, onaylanan konulardaki son düzenlemenin moderatörler tarafından yapıldığı mesajlardaki yazım hataları da göze çarpıyor.

İki ihtimal var, ya moderatörler işini ciddiye almıyor ve yönetim bunu denetlemiyor, ya da moderatörler Türkçe yazım/imla kurallarını bilmiyor. İşini iyi ve hakkıyla yapanlara lafım yok. Alınmasınlar.
 
Teknik açıdan her konuda diğer forumlardan daha iyi bence. Ancak kitle açısından diğerlerine benzemeye başladı. Yazım kurallarına uymayan üye sayısı arttı, aşk ve boy konuları da cabası.
 
3-5 yıl bu formu bıraktım tekrar geri geldim ve gitmek üzere gibiyim. Adamlar saygısızlık yapıyor kimse de tık yok veyahut ne bileyim acayip konuşmalar dönüyor tık yok. Önceden burası düzgün adamların yeriydi fakat şimdi acayip adamların yeri olmuş ne desem bilemiyorum. Bilgisayar önerisi veriyorum kinaye yaptığımı belirtiyorum adamların Türkçe A2 seviye ne dediğimi/yazdığımı anlamıyor afguruyor. Önceden de bu tarz olaylar yüzünden ayrılmıştım şimdi de öyle olacak gibi bir şu kitleyi temizleseler aslında fena değil ve ara yüzü de çok sade ve kullanışlı olması da iyi etkenlerden.
 
YouTube kanalı ve web sitesi olarak 4 puan veririm. Çok fazla ince bilgiyi Türkçe olarak yayınlayan nadir platformlardan birisi ama Hardware Unboxed, Gamers Nexus gibi yabancı platform/kanallarla kıyaslayınca eksiklikleri var. Bu da normal.

Sosyal bakımından kitlesinin rastgele bir forumdan farkının olmaması üzücü. 2, çok zorlarsam 3 puan verebilirim. Şaşırtıcı bir şekilde bilgisi olmamasına rağmen yeni açılmış bir konuya ilk mesajı yazan çok kişi var. Uzun süre yanıtlanmamış bir konuya "kimse cevap vermemiş bilmesem de tahminde bulunayım" diye düşünseler anlayacağım ancak açılalı 5 dakika olmuş bir konudaki ilk mesajların %70'inin eksik veya yanlış yönlendirmeye müsait olması bir forum kısmı için büyük eksi puan.
 
Zaman değişiyor. Geniş fotoğrafı göremiyoruz, elimizde veri yok. Bilişim sektöründeki işletmelerde ne gibi değişimler oldu, bağımsız geliştiricilere ve sanatçılara hareket imkanı sunan çok sayıda koridorlar hâlâ var mı? Bilişim hizmetlerinin tekellerde toplanma durumu nedir? İnternette bilgiye ulaşmadaki sonsuz imkanlar kişilerin forumlara başvuru ihtiyaçlarını ne kadar etkiledi? Youtube, Instagram, Tiktok vs kişilerin ne kadar vaktini alıyor? Geçmişin teknopatlarının hayatı ne kadar ve ne yönde değişti? Ülkedeki alım gücü, kişilerin teknolojik ürün edinme ve ilgi konularını daralttı mı? Gelecek planlarını etkiledi mi? Yakın zamanda suya "bu" diyenler büyüdü ve doğal olarak başkalar ama başka olan çok şey daha var.
 
Aslında Technopat'ı hem YouTube hem de sosyal olarak ele almak lazım.

YouTube tarafında "memur zihniyetinden" çıktıklarından beri içeriklerin daha güzel hale geldiğini kabul etmem gerekir. Başında "Game" olan markalardan uzak durmaları, ayrıntılı sistem toplama rehberleri, farklı seviyede ürünleri incelemeleri bir artı değer katıyor.

Sosyal tarafı ise biraz karışık. He buna da şaşırmıyorum. Kahvehane kültürünün bu ülkede her yere yayılmış durumda. Kulaktan dolma bilgiler, ezbere yapılan yorumlar, konudan uzak yaklaşımlar derken o keşmekeşten kurtulmak imkansız. Ayrıca buram buram reklam kokan bazı içeriklere de "haber" gözüyle bakılamıyor haliyle.
 

Geri
Yukarı