Technopat'ın Linux bilgisizliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence Windows oyunlar için en stabili. Yazılım ile de uğraşıyorum fakat bunları Windows üzerinden de yapabiliyorum. Ayrıca en çok oyun oynadığımdan dolayı da Windows çok cazip geliyor. Günümüzde oturup da sadece kodlama için Linux dağıtımlarına geçen sayısı çok az. Ben şahsen oyun oynadığımdan dolayı Linux'u gerekli görmüyorum diyebilirim.

Riot oyunlarını GNU/Linux'a native olarak çıkarmıyor. Kernel anti-cheat sistemi ise GNU/Linux'a uyarlanamayacak bir sistem.

Windows ile dual boot yapılabilir.

@iGY 6 Sorun şu ki yapabilirler dedigin kişiler sen ben oluyoruz. Bu tarz insanlarinda genellikle kendi alanlariyla alakalı iyilestirmeler, gelistirmeler oluyor. Mesela oyun tarafinda linux seven birisi bu tarz iyilestirmeleri yaparak Pull Request olarak linux tarafina iletebilir.

Mesela yazılım tarafinda bir sorun görürsem ve becerebilecegim birsey ise bende oturur düzeltir çekirdeğe gönderirim. Linux bir open source proje. Windows gibi bir firmaya ait degil. O yüzden düşündüğunüz iyilestirme pek mümkün degil. Mesela bunu Apple'dan isteyebilirsiniz MacOS için.

Benim anlamadığım şu burada herhangi bir bilgiyi paylaşma amacı yok sadece bir gruba karşı bir şeyi kötülüyorsunuz sonra da Windows'u savunan biri çıkınca fanboylar yazmasın diyorsunuz.
Banımı yedim oturdum. Windows fanları değil haklıyıda haksızıda savunan Technopat fanlarından bahsettim.

CS:GO ve Minecraft gibi bazı oyunlar GNU/Linux'ta daha iyi performans veriyor. AMD GPU sürücüleri GNU/Linux'ta daha stabil çalışıyor.

Böyle düşünmeniz yanlış. Hafif bir sistem olduğu için, sonuna kadar özelleştirilebildiği için, açık ve güvenilir olduğu için GNU/Linux'a geçen bir sürü insan var. Ortaokul çocuğundan tutun da yaşlı insanlara kadar GNU/Linux kullanan kesim var.

Ayrıca GNU/Linux programlama konusunda aşırı kolaylık sağlar. Bunun için bile dual boot yapılır.

C++ veya Python kodluyorsanız avantaj sağlar. Web tabanlı diller ile web sitesi yapmaya çalışıyorsanız avantaj sağlar. Android Studio kullanıyorsanız 5 kat daha hızlı çalışır.

Bu forum sitesi çoğu kişi çocukluğundan beri Windows kullandığı için alışkanlık haline geliyor. Kimse sitemizde Linux'u kötülemiyor. Eleştiri var evet. Ayrıca işletim sistemlerinin ikisi de hatasız değil bu kesin.

@Kerem00 'in dedigi gibi yazilim ile ilgileniyorsa (örnek python) ürettiğin projeyi canliya almak icin uygun fiyata bir makine alacaktin. Bu makinede kurulu olan istelim sistemi centos veya ubuntu olacak. Konunun çok dışına çıkmak istemiyorum ama c# ve oyun programlama konusu harici linux yazilim icin iyi bir tercih. (macOS daha iyi bir tercih )

Cevap vermiyorum, çünkü Windows hakkında fikir sunsam Windows fanboyu, Linux hakkında fikir sunsam Linux fanboyu ilan edileceğim.
Sanırım konudaki tüm yorumları okuma zahmetinde bulunmadınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…